Τουρκικό θράσος! Φίλαθλοι της Φενέρμπαχτσε δημιουργούν προβλήματα στη Θράκη


Τουρκικό θράσος! Φίλαθλοι της Φενέρμπαχτσε δημιουργούν προβλήματα στη Θράκη


Διαφ.

Η Αγκυρα προσπαθεί να «παίξει μπάλα» ακόμη και με τη… Φενέρμπαχτσε, προκειμένου να αναμιχθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή και να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Εγκαίνια και χοροεσπερίδα πριν καν… «μιλήσει» η Δικαιοσύνη διοργάνωσε ο αποκαλούμενος Σύλλογος «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσε», ο οποίος την τελευταία στιγμή πρόσθεσε στον τίτλο του και τη φράση «“Δυτικής” Θράκης»!

Πάντα με τις «ευλογίες» του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, ο Σύλλογος έκανε γκλάμορους πρεμιέρα, τη στιγμή που είναι ζήτημα ημερών η έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κομοτηνής σχετικά με τη νομιμότητα του αθλητικού φορέα! Οπως είναι γνωστό, η Ελλάδα αποδέχεται τον όρο «Θράκη» και όχι τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Δυτική».

Αντίθετα, η Αγκυρα επιμένει στον γεωγραφικό προσδιορισμό και για αυτό κάθε σωματείο που ελέγχεται από το προξενείο, εκτός από την παράνομη χρήση της λέξης «τουρκικό», προσθέτει από πίσω και το «“Δυτική” Θράκη». Η Αγκυρα προσπαθεί να «παίξει μπάλα» ακόμη και με τη… Φενέρμπαχτσε, προκειμένου να αναμιχθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή και να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Τα προχθεσινά «εγκαίνια» και η χοροεσπερίδα πιθανόν να πραγματοποιήθηκαν σε μία προσπάθεια να πιεστούν η ελληνική κυβέρνηση και η τοπική κοινωνία. Ισως ήθελαν να προλάβουν μία δυσάρεστη –γι’ αυτούς- δικαστική απόφαση που βάζει λουκέτο στον Σύλλογο.

 
Να σημειωθεί ότι στη χοροεσπερίδα στο Posidonio Hall στην Κομοτηνή συμμετείχαν ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Αϊκούτ Ουνάλ, ο οποίος μάλιστα, στο χαιρετισμό του και απευθυνόμενος στους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε που κουνούσαν σημαίες της ομάδας, αισθάνθηκε την ανάγκη να τους αποκαλύψει ότι είναι φίλαθλος της… Μπεσίκτας! Φυσικά, φρόντισε να υποστηρίξει τον Σύλλογο, κάνοντας συνεχώς αναφορά σε… «“Δυτική” Θράκη», όπως άλλωστε είναι και ο βασικός τίτλος του! «Είναι πολύ σημαντικό να βιώνει κανείς αυτό το πνεύμα φιλίας, αδελφοσύνης, ενότητας και αλληλεγγύης σε κάθε ευκαιρία, ειδικά στη “Δυτική” Θράκη. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για εμάς ότι ο Σύλλογος Φιλάθλων “Δυτικής” Θράκης κρατά ζωντανό το πνεύμα συναδέλφωσης. Ο σύλλογος κάνει σπουδαία δουλειά σε επίπεδο κοινωνικής ευθύνης. Είμαστε πάντα μαζί τους», ισχυρίστηκε. Να σημειωθεί ότι καλεσμένα στην εκδήλωση ήταν και υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΟΝΤΙΩΝ

Η Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα, ενώ προσφυγή κατέθεσε και η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου. Και οι δύο έχουν ζητήσει την ανάκληση της ίδρυσης του Συλλόγου ή έστω τη διαγραφή του γεωγραφικού προσδιορισμού. Η δίκη πραγματοποιήθηκε πριν από δύο μήνες.

  Οι αλλαγές στην ΠΑΕ Ολυμπιακός - Ποιο ρόλο θα έχει η Εύη Κουτσαυτάκη

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Μιλώντας στον «Ε.Τ.», ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, Μιχάλης Κακουλίδης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επικείμενη απόφαση του δικαστηρίου. Τόνισε ότι η δημιουργία αθλητικού συλλόγου στη Ροδόπη με την ενσωμάτωση του όρου «“Δυτική” Θράκη» είναι παράνομη νομικά και προκλητική ουσιαστικά. Δεν χρησιμοποιείται από κανέναν επίσημο ή ανεπίσημο φορέα της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης. «Τους ξεκαθάρισα με επιχειρήματα ότι η προσφυγή μου και η αντίδρασή μου αφορούν στον όρο «“Δυτική” Θράκη» και όχι τη Φενέρμπαχτσε. Μάλιστα, τους πρότεινα να αποσύρω την προσφυγή αν αφαιρέσουν το “Δυτική” από τον τίτλο τους. Ομως, δεν πήρα απάντηση…», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Geopoldos’s Opinion: Το Sportdog.gr είναι από τα πρώτα ελληνικά ΜΜΕ, σίγουρα το πρώτο αθλητικό, που είχε αναδείξει το πρόβλημα που δημιουργείται στον Νομό Ροδόπης με την ίδρυση του εν λόγω συλλόγου! Σε ρεπορτάζ του Χρήστου Κωνσταντινίδη είχε καλυφθεί πλήρως η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης που είχε γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: