"Τρέλα" για τίτλο από τον "μπομπέρ" Αντρίγια – 10 γκολ σε 21 ματς – Η "τετράδα-τρόμος" του ΠΑΟΚ! (ΦΩΤΟ)


"Τρέλα" για τίτλο από τον "μπομπέρ" Αντρίγια – 10 γκολ σε 21 ματς – Η "τετράδα-τρόμος" του ΠΑΟΚ! (ΦΩΤΟ)


Διαφ.

Οι επιδόσεις του ΠΑΟΚ στις 11 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Ειδικά σε σύγκριση με την περσινή σεζόν και τις αντίστοιχες 11 αγωνιστικές. Επιπροσθέτως υπάρχουν οι παίκτες που ήδη κάνουν την διαφορά.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι ο πραγματικός “μπομπέρ” του ΠΑΟΚ. Ήδη έχει πετύχει 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις εκ των οποίων τα έξι γκολ στο Πρωτάθλημα. Είναι, αυτή την στιγμή ο πρώτος σκόρερ στον μαραθώνιο. Την πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ είχε πετύχει 14 γκολ σε 48 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Από την έναρξη της φετινής σεζόν πέτυχε 10 γκολ σε 21 ματς. Πρώτος στόχος του, να “σπάσει” το αρχικό ρεκόρ που είχε πετύχει με τον Δικέφαλο. Δεύτερος, όπως δήλωσε πρόσφατα, είναι η διεκδίκηση και κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κανείς επιπλέον δεν μπορεί να ξεχάσει την αρχηγική του ομιλία στο “Γ. Καραϊσκάκης” πριν από την έναρξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τότε, κρατώντας την εικόνα της Παναγίας με το ένα του χέρι, χτυπούσε με πάθος το άλλο χέρι του στο τραπέζι στα αποδυτήρια και εμψύχωνε τους συμπαίκτες του να κερδίσουν στο ντέρμπι. Η ομιλία του, ακόμη και σήμερα, συζητιέται από τους περισσότερους.

  Ενδεκάδα με Ουναΐ και... υπογραφές για ΠΑΟ - "Συνεχίζονται οι επαφές"
 

Τετράδα – τρόμος

Δεν είναι όμως, μόνο ο Αντρίγια που κάνει την διαφορά με τις επιδόσεις του. Η ομάδα διαθέτει, μία τετράδα που προκαλεί τρόμο στους αντιπάλους με τις επιδόσεις της. Οι Ζίβκοβιτς, Τάϊσον, Κωνσταντέλιας και Ντεσπόντοφ, ήδη έχουν δείξει πως μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ο Αντρίγια έχει ήδη 10 γκολ και τρεις ασίστ, ο Κωνσταντέλιας τέσσερα γκολ, ο Τάϊσον είναι παραγωγικός με τρία γκολ και κομβικός με τέσσερις ασίστ, ο Ντεσπόντοφ (με δύο γκολ σε 12 αγώνες) έχει εξαιρετικές εκτελέσεις στις στημένες φάσεις.

Σε πρώτο πλάνο, αυτοί οι τέσσερις αποτελούν μία δύναμη πυρός για τον ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να ανακοπεί εύκολα από κανέναν αντίπαλο. Μπορούμε να προσθέσουμε και τον Μπράντον που έχει ήδη πετύχει έξι γκολ από την έναρξη της σεζόν, τα μισά από όσα είχε σημειώσει πέρυσι σε όλη την αγωνιστική περίοδο όταν είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ. Παράλληλα μοίρασε και τέσσερις ασίστ!

Είναι και οι επιδόσεις του Μπάμπα που αποτελεί έναν διαδραστικό παίκτη. Όμως σε κάθε περίπτωση, επικεντρωνόμαστε σε αυτούς που αναστατώνουν με τις κινήσεις τους, κάθε αντίπαλη άμυνα. Με αυτούς τους τέσσερις, ο ΠΑΟΚ σκορπά τον πανικό στους αντιπάλους τους. Το ζητούμενο είναι να “δέσουν” περισσότερο. Για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα.

Φέτος η διαφορά στους πέντε, πέρυσι στους 12

Προσέξτε κάτι πολύ σημαντικό. Ο ΠΑΟΚ αυτή την σεζόν, μετά από 11 αγωνιστικές στο Πρωτάθλημα έχει συγκεντρώσει 23 βαθμούς. Ο πρώτος Παναθηναϊκός έχει 28. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο στο Πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ είχε 19 πόντους και ο πρώτος Παναθηναϊκός, 31. Μιλάμε για μία διαφορά 12 πόντων που σχεδόν καλύφθηκε έως τον Ιανουάριο του 2023 και είχε μειωθεί στους τρεις.

  Θέμα στην ΕΡΤ πρωί Παρασκευής για τον Μαρσιάλ και την ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιπλέον από την έναρξη της σεζόν ο ΠΑΟΚ έχει ξεπεράσει ένα πρόγραμμα “φωτιά”, καθώς έπαιξε και στο Ηράκλειο ενώ έδωσε και τα τρία ντέρμπι στο Λεκανοπέδιο. Ουσιαστικά στις 15 αγωνιστικές που απομένουν έως το τέλος της κανονικής διάρκειας, οι πιο επικίνδυνες έξοδοι του είναι στην Τρίπολη (στις 10 Δεκεμβρίου) και στο Βικελίδης τον δεύτερο γύρο. Όλα τα άλλα ματς είναι (θεωρητικά πάντα) διαχειρίσιμα.

Ακόμη και τα τρία ντέρμπι με τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην Τούμπα, έχει την ευκαιρία να τα κερδίσει. Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ που είναι πρώτος στον όμιλό του στην Ευρώπη και ήδη έχει προκριθεί στην επόμενη φάση, διατηρείται ενεργά μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος. Πέρυσι, τέτοια εποχή, ήταν εκτός Ευρώπης (είχε αποκλειστεί νωρίς από την Λέφσκι) και πολύ μακριά από την πρώτη θέση, με 12 βαθμούς.

Δικαιολογείται λοιπόν, με βάσει τις φετινές επιδόσεις, αυτή η ρεαλιστική προσέγγιση, πως ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο.

Πηγή: metrosport.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: