"Κόλλησε" και το… πλήρωσε ο ΠΑΟ – Πέταξε στα σκουπίδια τη μαγική εμφάνιση Ναν και έχασε άνετα από τη Ρεάλ (vid)


"Κόλλησε" και το… πλήρωσε ο ΠΑΟ – Πέταξε στα σκουπίδια τη μαγική εμφάνιση Ναν και έχασε άνετα από τη Ρεάλ (vid)


Διαφ.

Πλήρωσαν τα κενά διαστήματα και τις κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση οι Πράσινοι κάτι που έφερε και την ήττα από τη Βασίλισσα στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Μπορεί οι Πράσινοι για πολύ μεγάλο διάστημα να ήταν ανταγωνιστικοί και θύμισαν τα παλιά γνώρισαν την ήττα από τη Βασίλισσα με 78-90 στο ΟΑΚΑ, παρά τη μαγική εμφάνιση του Κέντρικ Ναν. Το Τριφύλλι πληρώνοντας για ακόμα μια φορά τα κενά διαστήματα κυρίως στο 3ο δεκάλεπτο, αλλά και την μεγάλη αστοχία του, κυρίως έξω από τη γραμμή του τριπόντου, ενώ όπως και στο ματς με την Εφές έδειξε να έχει σοβαρό πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, κλείνει τη Διαβολοβδομάδα με δύο αρνητικά αποτελέσματα, πέφτοντας στο 6-7 και καλείται να βγάλει αντίδραση, την ίδια στιγμή που η Βασίλισσα ανεβαίνει στο 12-1. Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να σταματήσει το αρνητικό σερί των τριών διαδοχικών ηττών την επόμενη εβδομάδα που ταξιδεύει στη Γαλλία για να παίξει με την Βιλερμπάν, σε έναν αγώνα… τελικό για την εξέλιξη της πορείας του στη Euroleague.

Το ματς:

Το παιχνίδι στο «καυτό» ΟΑΚΑ θα ξεκινήσει με τη Βασίλισσα να πατάει από την αρχή το πόδι στο γκάζι και με ένα πολύ γρήγορο σερί θα μετατρέψει το 2-2 σε 2-7, μετά από τρίποντο του Μούσα. Οι Πράσινοι ήταν φανερό ότι δεν είχαν ρυθμό ούτε σε άμυνα, ούτε σε επίθεση, όντας μάλιστα πολύ άστοχοι για ακόμα ένα ματς. Αυτός που έδειχνε να έχει «σφυγμό» στην αρχή ήταν ο Ναν, που με τέσσερις πόντους, αλλά και μια ασίστ για καλάθι και φάουλ στον Μπαλτσερόφκσκι θα φέρει το Τριφύλλι σε θέση βολής (7-9), ενώ ο Μήτογλου θα είναι αυτός που θα ισοφαρίσει.

Μάλιστα με καλάθι του Έλληνα φόργουορντ και ένα λέι άπ του Βιλντόχα οι παίκτες του Αταμάν θα πάρουν για πρώτη φορά προβάδισμα στο παιχνίδι (15-12), έχοντας βελτιώσει κατά πολύ την άμυνά τους.  Ο Ναν θα συνεχίσει την εκπληκτική εμφάνιση και με δύο συνεχόμενα τρίποντα θα κάνει το σκορ 21-17, όμως και πάλι η Βασίλισσα θα επιστρέψει άμεσα και θα ισοφαρίσει, με το πρώτο δεκάλεπτο τελικά να ολοκληρώνεται με 23-24 υπέρ της ισπανικής ομάδας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα πατήσει ξανά το «γκάζι» και θα ξεκινήσει «καυτή» έξω από το τρίποντο τη δεύτερη περίοδο, καθώς με δύο τρίποντα του Γιούλ, μετά από ισάριθμα λάθη των Πρασίνων και ένα του Χεζόνια θα κάνει το σκορ 26-35.

  Έσκασε τώρα! "Φρένο" της ΕΛΑΣ στον οπαδούς του ΠΑΟΚ για Βόλο

Δύο καλές άμυνες των παικτών του Αταμάν και δύο εντυπωσιακά καρφώματα του Λεσόρ θα βάλει στην εξίσωση και τον κόσμο, με τους Πράσινους να μειώνουν σε 34-35 κάνοντας ένα 8-0 σερί. Μάλιστα η αντεπίθεση του Τριφυλλιού με 9 σερί πόντους από τον Ναν και μετά από δικό του τρίποντο θα κάνει το σκορ 39-35, έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο 17 πόντους και το Πράσινο σερί να φτάνει στο 14-0. Τα ποσοστά του Παναθηναϊκού θα βελτιωθούν κατά πολύ και με τον Αμερικάνο και τον Γκραντ να σκοράρουν θα ανεβάσουν τη διαφορά στο +6 (45-39). Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι θα έχουν ακόμα ένα μπλακ άουτ, κάτι που θα επωφεληθεί η Βασίλισσα και με δικό της σερί και μετά από τρίποντο buzzer beater του Καμπάτσο θα πάει στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 45-46.

Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος θέλοντας να «σφίξει» την άμυνά του, όμως η αστοχία του επιθετικά δεν θα του δώσει το δικαίωμα να πάρει προβάδισμα. Ο Ναν θα συνεχίσει να είναι εκπληκτικός και ιδιαίτερα όταν ήταν μπροστά στον Ταβάρες και με νέα δική του ασίστ και κάρφωμα του Λεσόρ, αλλά και καλάθι του Μήτογλου το Τριφύλλι θα προηγηθεί με 51-48. Η Ρεάλ θα αντιδράσει και με δικό της σερί 0-10 θα καταφέρει να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με 51-58, στα μισά της τρίτης περιόδου. Τόσο η αστοχία στην επίθεση, όσο και οι κακές επιλογές στην άμυνα θα κάνει τους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν ακόμα με περισσότερο και μετά από τρίποντα του Κοζέρ θα ανεβάσουν τη διαφορά στο +16 (52-68) φτάνοντας το σερί τους στο 1-20, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 55-72.

  Ετοιμάζεται... μπαμ με Σάρι! Φαβορί να αναλάβει τοπ ευρωπαϊκή ομάδα

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι Πράσινοι θα προσπαθήσουν να βγάλουν αντίδραση, παίζοντας ξανά καλές άμυνες, και να μειώνουν στους 9 (63-72), μετά από τρίποντο του Γκρικόνις κάνοντας δικό τους σερί 8-0. Τα προβλήματα στο αμυντικό ριμπάουντ που είχε παρουσιάσει το Τριφύλλι και στο ματς με την Εφες έκανε την εμφάνισή του και στο ΟΑΚΑ και συνδυασμό με τα λάθη στην επίθεση θα κάνει τη Ρεάλ να αντεπιτεθεί και να κάνει το σκορ 63-77. Το παιχνίδι θα συνεχιστεί με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να “μαζέψει” τη διαφορά, όμως και τους Ισπανούς να συνεχίζουν να ευστοχούν και με καλάθι του Χεζόνια θα προηγηθούν με 69-83, δύο λεπτά πριν το φινάλε. To υπόλοιπο του παιχνιδιού είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τη Βασίλισσα να φτάνει στη νίκη με 78-90.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: