Αποκάλυψη από Κροατία! Αποφυλακίζονται 50 ακόμα χούλιγκανς – Ποδοσφαιριστές πλήρωσαν την εγγύηση


Αποκάλυψη από Κροατία! Αποφυλακίζονται 50 ακόμα χούλιγκανς – Ποδοσφαιριστές πλήρωσαν την εγγύηση


Διαφ.

Τί αναφέρεται στον κροάτικο Τύπο για τα επεισόδια στη Φιλαδέλφεια που κόστισαν τη ζωή του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Πριν μερικές ημέρες έγινε γνωστό, ότι αποφυλακίστηκαν 30 Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι προκάλεσαν τα επεισόδια της 7ης Αυγούστου 2023, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στα οποία δολοφονήθηκε ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσούρης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η δημόσια κροατική τηλεόραση θα ακολουθήσουν ακόμη 50, όταν συνολικά οι συλληφθέντες ήταν 102.

Κάποιοι εκ των Bad Blue Boys ζήτησαν από την κροατική πρεσβεία να εκδοθούν διαβατήρια για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους καθώς δεν έφεραν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ ζήτησαν ακόμη και χρήματα για να καλυφθεί το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων. Μάλιστα σύμφωνα με τον δημόσιο κροατικό τηλεοπτικό σταθμό HTV, η κυβέρνηση της χώρας θα καλύψει το ποσό που απαιτείται για το ταξίδι στο Ζάγκρεμπ.

  Συγκίνηση στην Ιταλία! Ο αποχαιρετισμός στον Σκιλάτσι (ΦΩΤΟ)
 

«Η αστυνομία τους συνόδευσε από διάφορες πόλεις της Ελλάδας μέχρι την Αθήνα και επιστρέφουν σήμερα. Δεν είναι όλοι από το Ζάγκρεμπ, ούτε πρόκειται για κάποιο οργανωμένο ταξίδι. Η κυβέρνηση τους βοήθησε όλους αυτούς τους μήνες. Τα χρήματα που προορίζονται για τα δικαστικά έξοδα καλύφθηκαν από κάποιους Κροάτες ποδοσφαιριστές, ενώ η κυβέρνηση, αλλά και ιδιώτες θα πληρώσουν τα αεροπορικά εισιτήρια», τονίστηκε σε ρεπορτάζ της κροατικής τηλεόρασης σημειώνοντας πως έχει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους για ακόμη 50 Κροάτες χούλιγκανς μέσα στις επόμενες μέρες.

Υπάρχει όμως ένα ακόμα αποκαλυπτικό στοιχείο στο ρεπορτάζ. Για τους πρώτους 20 που αποφυλακίστηκαν Κροάτες ποδοσφαιριστές κάλυψαν τα δικαστικά έξοδα, δηλαδή την εγγύηση ύψους 1.000 ευρώ.

Απογοητευμένη με την αποφυλάκιση η οικογένεια Κατσούρη

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αδερφός του Μιχάλη Κατσούρη είπε πως «είμαστε απογοητευμένοι για την εξέλιξη αυτή». «Ποια είναι η ασφάλεια της χώρας μας; Ποια είναι η τιμωρία αυτών την ανθρώπων για τις πράξεις που κάνανε; Είμαστε ξέφραγο αμπέλι;», διερωτάται ο αδερφός του άτυχου φιλάθλου.

  Δεν έχει καμία λογική αυτό που γίνεται στον ΠΑΟΚ εδώ και έξι χρόνια!

«Είμαστε απογοητευμένοι πλήρως με την εξέλιξη των γεγονότων. Η μητέρα μου έχει τρελαθεί με αυτά που βλέπει και ακούει. Δεν το περιμέναμε καθόλου αυτή την εξέλιξη. Ότι η ελληνική δικαιοσύνη προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εγκληματίες; Που συσπειρώθηκαν και ήρθαν στην Ελλάδα να δείρουν και να σκοτώσουν κόσμο;», συμπληρώνει.

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: