Οι αριθμοί… μιλάνε! Άλλη ομάδα ο ΠΑΟΚ σε σύγκριση με πέρσι – Πάνω από την χρονιά του νταμπλ


Οι αριθμοί… μιλάνε! Άλλη ομάδα ο ΠΑΟΚ σε σύγκριση με πέρσι – Πάνω από την χρονιά του νταμπλ


Διαφ.

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει την Λαμία με 3-0 στην Τούμπα και να πετυχαίνει την 9η νίκη του στον φετινό «μαραθώνιο».

 

ΠΑΟΚ: Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει την Λαμία με 3-0 στην Τούμπα και να πετυχαίνει την 9η νίκη του στον φετινό «μαραθώνιο». Το SFINA.GR παρουσιάζει τα πεπραγμένα του Δικεφάλου σε αυτά τα πρώτα 13 παιχνίδια σε ότι αφορά το πρωτάθλημα της Superleague με τις συγκρίσεις των αριθμών σε σχέση με ότι συνέβαινε πέρσι να συνηγορούν στην βελτίωση που φαίνεται και από τα όσα συμβαίνουν εντός αγωνιστικού χώρου.

Στο +4 σε σχέση με πέρσι και από το -12 στο… -2!

Με μια απλή ματιά στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, είναι φανερό πως φέτος είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση και ο ΠΑΟΚ είναι σε εκ διαμέτρου καλύτερη πορεία από την ίδια περίοδο πριν από σχεδόν έναν χρόνο, με το φινάλε του πρώτου γύρου.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει απολογισμό 29 βαθμών μέχρι στιγμή στο πρωτάθλημα σε αυτά τα πρώτα 13 παιχνίδια, βρισκόμενος σε σχέση με τον περσινό απολογισμό στο +4, με 25 βαθμούς ως αποτέλεσμα με τον φινάλε του πρώτου γύρου την σεζόν 2022/23. Αυτό το +4 δεν είναι αμελητέα ποσότητα σε καμία περίπτωση, αν σκεφτεί κανείς πως το φετινό πρόγραμμα είναι ακόμα πιο δύσκολο με τρία από τέσσερα ντέρμπι να είναι εκτός έδρας.

Μπορεί να μην οφείλεται αποκλειστικά στην συγκομιδή του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο φέτος, αλλά είναι άξιο αναφοράς πως σε σχέση με πέρσι υπάρχει μια διαφορά 10 βαθμών από την κορυφή. Με την ολοκλήρωση του μισού του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, ο Δικέφαλος ήταν στο -12, ενώ φέτος είναι μόλις στο -2. Και αν δεν κολλούσε η άμυνα στην Λεωφόρο και διατηρούνταν το 2-1 με τον Παναθηναϊκό, αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρώτος και πρωταθλητής χειμώνα…

Στο… συν βρίσκεται ο Δικέφαλος και σε επίπεδο νικών. Κατά την διάρκεια του περσινού πρώτου γύρου είχε πετύχει επτά νίκες, ενώ φέτος έχει μετράει εννέα στα πρώτα 13 ματς σε ότι αφορά το πρωτάθλημα

  Δεν είχε συμβεί για 32 χρόνια: η αλλαγή στον ύμνο του Champions League (Vd)

Η επιθετική εκτόξευση στο +10!

Αυτό που κάνει την μεγάλη διαφορά όμως μέσα σε έναν χρόνο στον ΠΑΟΚ είναι η επιθετική λειτουργία – αποτελεσματικότητα – πολυφωνία της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η μέρα με την νύχτα είναι η κατάσταση στον Δικέφαλο σε σχέση με πέρσι και αυτό το +10 στα γκολ είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Μετά από 13 αγώνες πέρσι σκοράρει μόλις 19 φορές, ενώ φέτος μετράει ήδη 29 γκολ ενεργητικό, όντας η τρίτη καλύτερη επίθεση της σεζόν. Ήτοι 2,2 γκολ ανά παιχνίδι φέτος στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ φέτος!

Αυτή η επίδοση των 29 γκολ είναι ακόμα πιο μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς ότι στα πρώτα 13 παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει μείνει και τρεις φορές στο μηδέν επιθετικά (με Άρη στην Τούμπα, με ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ και με ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια).

Στον αντίποδα και σε ότι αφορά την αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου, δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση, αφού η ομάδα του Λουτσέσκου όσα γκολ (10) είχε δεχτεί στον περσινό γύρο, τόσα έχει δεχτεί και φέτος. Μπορεί στο μάτι να φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ έχει μια πιο συμπαγή ομάδα και καλύτερη συνολικά αμυντική εικόνα αλλά οι αριθμοί δείχνουν πως υπάρχει ισορροπία, ίσως ο μοναδικός δείκτης που είναι ίδιος με πέρσι για έναν Δικέφαλο που εμφανώς είναι βελτιωμένος σε όλους τους τομείς.

Μια ομάδα… εθισμένη στις νίκες, περισσότερο και από την χρονιά του νταμπλ!

Ο φετινός ΠΑΟΚ γεννά χαμόγελα με την ποιότητα του ποδοσφαίρου του και τα διαδοχικά νικηφόρα αποτελέσματα που παίρνει. Είναι τόσο ελκυστικός και συνάμα αποτελεσματικός που έχει δημιουργήσει προβληματισμό ακόμη και στον ίδιο τον δημιουργό του, τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το… πρόβλημα φυσικά είναι ότι οι διαδοχικές νίκες κάνουν πιο δύσκολη την δουλειά που καθημερινά βάζουν ο ίδιος και οι συνεργάτες του στο να παραμείνει συγκεντρωμένη η ομάδα και να μην αποσυντονιστεί επειδή όλα πάνε καλά.

  Ο Πελίστρι ποζάρει με φανέλα του Παναθηναϊκού από το 1934! (ΦΩΤΟ)

Το πόσο καλά πάνε τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ μπορούμε να το πιστοποιήσουμε κάνοντας μία σύγκριση της πορείας του Δικεφάλου μέχρι τ και… σήμερα. Στην φετινή σεζόν και σε εκείνη του νταμπλ, το 2018-2019. Η διαφορά των δύο σεζόν είναι ένα ματς. 25 φέτος, 26 πέντε χρόνια πριν. Μέχρι στιγμής, ο Δικέφαλος έχει ρεκόρ φέτος, 18 νίκες (εννέα στο Πρωτάθλημα, μία στο Κύπελλο και οκτώ στην Ευρώπη), πέντε ισοπαλίες (με Άρη και Παναθηναϊκό στο Πρωτάθλημα και με Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Αμπερντίν στο Κόνφερενς) και δύο ήττες (από ΟΦΗ και ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα).

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι στο 92% των αγώνων του δεν χάνει, αφού έχει μόλις 2/25 ήττες (8%). Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ του 2018-2019 μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου είχε δώσει 26 παιχνίδια. 13 στο Πρωτάθλημα (12 νίκες και μία ισοπαλία με τον Ατρόμητο), δύο στο Κύπελλο (μία ισοπαλία με τον Άρη και μία νίκη με τον Εργοτέλη) και 11 στην Ευρώπη (έξι ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο ισοπαλίες, τρεις νίκες και μία ήττα και πέντε στον όμιλο του Γιουρόπα με μία νίκη και τέσσερις ήττες).

Στο σύνολο 17 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Με απλά λόγια, ο σούπερ ΠΑΟΚ του 2018-2019 μέχρι το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε είχε χάσει το 19, 2% των αγώνων του και ήταν αήττητος στο στο 80,8%. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι αυτές οι υψηλές πτήσεις να παραμείνουν στην ζωή της ομάδας και ο ΠΑΟΚ να διατηρήσει τον… εθισμό στις νίκες και τις μη ήττες.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Αυτό δεν θα ξαναγίνει στον Ολυμπιακό” – Οι 3 εντολές Καρβαλιάλ στου Ρέντη – “Δώρο” 5 μεταγραφές ο Μαρινάκης!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: