Ο «μικρός καθηγητής» της Μπαρτσελόνα που αποθέωσε πρώην άσος του Ολυμπιακού (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο «μικρός καθηγητής» της Μπαρτσελόνα που αποθέωσε πρώην άσος του Ολυμπιακού (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής βγαλμένος από τη La Masia.

Είναι ένας 19χρονος δημιουργικός μέσος που έχει εκπαιδευτεί στη La Masia και έχει περάσει 12 σεζόν εκεί. Έχει κάνει από την περασμένη σεζόν το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στο ματς με την Έλτσε και τώρα ετοιμάζεται για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και το παιχνίδι με την Αντβέρπ.

Χωρίς να κάνει θόρυβο, ο Αλέιξ Γκαρίδο έχει γίνει ένα από τα βασικά κομμάτια της ομάδας του Ράφα Μάρκεθ. Αυτή τη σεζόν έχει παίξει 13 παιχνίδια με την εφεδρική ομάδα στα οποία έχει σκοράρει ένα γκολ και έχει δώσει δύο ασίστ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALEIX GARRIDO (@aleixgarri_8)

Ένα – ένα τα βήματα

Συνολικά, ο Γκαρίδο έχει ήδη 30 παιχνίδια με την Μπάρτσα Β’, προσθέτοντας τρία γκολ και τέσσερις ασίστ. Στο Youth League έχει 12 συμμετοχές με έξι ασίστ και δύο γκολ. Ο Αλέιξ είναι κοντά στο δημιουργικό εσωτερικό προφίλ που αναζητά ο Τσάβι. Αυτός ο 19χρονος που προέρχεται στο 100% από τις Ακαδημίες της καταλανικής ομάδας είναι ιδανικός για να εκτελέσει το μοντέλο που υπερασπίζεται ο προπονητής του.

Διανύει το δωδέκατο έτος του ως παίκτης των μπλαουγκράνα έχοντας περάσει όλα τα στάδια με επιτυχία. Είναι ο τέλειος μαθητής. Ένας αφοσιωμένος μαθητής που, με τα χρόνια, έχει επιβεβαιώσει το καλό μάτι όσων επέλεξαν την υπογραφή του. 

Σε μια γενιά, αυτή του 2004, με πολύ εκρηκτικούς παίκτες όπως ο Γκάβι, προέκυψε το παρατσούκλι του «μικρός καθηγητής».

Ένας από τους προπονητές του ήταν και ο Χαβιέρ Σαβιόλα πέρυσι και έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Γκαρίδο λέγοντας πως ως άνθρωπος είναι απίστευτος, ένας επαγγελματίας από την κορυφή μέχρι τα νύχια που είναι επίσης πολύ ταπεινός.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: