Ο Νο1 στόπερ στη λίστα Καρβαλιάλ – "Κορυφαίος στην Αργεντινή", πρόταση 4 εκατ. – Έκπληξη και με Ορτίς!


Ο Νο1 στόπερ στη λίστα Καρβαλιάλ – “Κορυφαίος στην Αργεντινή”, πρόταση 4 εκατ. – Έκπληξη και με Ορτίς!


Διαφ.

“Θυμίζει Μέλμπεργκ, 25 ετών, δυναμικός, με γεμάτη σεζόν”. Το Sportdog.gr αποκαλύπτει ποιος είναι ο κεντρικός αμυντικός που θέλουν να φέρουν στην Ελλάδα οι Πειραιώτες από τη Λατινική Αμερική. Οι οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας του, οι σκληρές διαπραγματεύσεις και η μεταγραφή-δώρο στον κόουτς από Πορτογαλία.

Μια λύση από τη λίστα τού Αντόνιο Κορδόν για την ενίσχυση της αμυντικής του γραμμής έχει βρει ο Ολυμπιακός στην Λατινική Αμερική, δεδομένου ότι βρέθηκε ξανά στο ρεπορτάζ της ομάδας (μετά δηλαδή από το καλοκαιρινό ενδιαφέρον) το όνομα του Γκαστόν Ερνάντεζ.

Ο 25χρονος στόπερ τής Σαν Λορέντζο, που έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024 (άρα από τον Γενάρη θα βρεθεί στην τελευταία χρονιά του στην ομάδα), φαίνεται ότι είναι έτοιμος για να κάνει το άλμα στην καριέρα του και να έρθει στην Ευρώπη.

Πλην του Ολυμπιακού για την περίπτωσή του έχουν δείξει ενδιαφέρον κι άλλες ομάδες, από τα καλά πρωταθλήματα της Ευρώπης, γεγονός που αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας για τους Πειραιώτες. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το ενδιαφέρον από τους Ερυθρόλευκους συνεχίζει να υπάρχει, καθώς το περασμένο καλοκαίρι ο Αντόνιο Κορδόν είχε προσφέρει για λογαριασμό του Ολυμπιακού 4 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Αλλά δεν είχε προχωρήσει το θεμα.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να τον αποκτήσει με παρόμοιο ποσό τον Γενάρη; Σε ποιες θέσεις μπορεί να προσφέρει, ποια είναι η αγωνιστική του αξία και με ποιον ποδοσφαιριστή από το ρόστερ του Ολυμπιακού θα μπορούσε να ταιριάξει στην 11άδα. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντούγζος, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή, απάντησε όλα.

“Από τα καλύτερα ταλέντα – Πολλά χρήματα για να αποκτηθεί – Δεν θα μπει σε πλειστηριασμό ο Ολυμπιακός”

Γιάννη, πώς σχολιάζεις την περίπτωση του Γκαστόν για τον Ολυμπιακό;

“Είναι πραγματικά πολύ καλή περίπτωση, θεωρείται από τα καλύτερα ταλέντα και τον είχαν ψάξει ομάδες από κορυφαία πρωταθλήματα. Τελείωσε το πρωτάθλημα και κάνουν αγωνιστικό και οικονομικό απολογισμό στην Σαν Λορέντζο. Θεωρώ ότι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πλειστηριασμό γύρω από αυτόν”.

Ποιο είναι το προφίλ του;

“Είναι 25 ετών, φουλ σεζόν πέρσι και φέτος, θεωρείται από τους καλύτερους στόπερ που βρίσκονται στην Αργεντινή. Η Σαν Λορέντζο θέλει πολλά χρήματα για να τον παραχωρήσει και δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός θα πάει σε πλειστηριασμό”.

“7 εκατ. ευρώ για πώληση – Μπορεί με συνιδιοκτησία – Θυμίζει Μέλμπεργκ”

Τι ποσό μπορεί να ζητήσει για την παραχώρησή του

  Εν ενεργεία ποδοσφαιριστής κατηγορείται για λαθρεμπόριο 60 κιλών κάνναβης

“Θεωρώ ότι χρειάζεται ποσό κοντά στα 7 εκατ. ευρώ. Εκτός αν βρεθεί κάποια φόρμουλα με  συνιδιοκτησίες κ.λπ.”.

Πώς είναι η παρουσία του στο γήπεδο;

“Σαν τον Μέλμπεργκ ως σωματότυπος, αλλά και στο παιχνίδι και πώς παρουσιάζεται στο γήπεδο. Δυναμικός παίκτης”.

“Προσαρμογή ανάλογα τον χαρακτήρα – Και δεξιός μπακ – Δίδυμο με Ρέτσο”

Το γεγονός ότι στα 25 χρόνια του δεν έχει φύγει από Αργεντινή θεωρείς ότι είναι πρόβλημα;

“Είναι στον παίκτη η προσαρμογή, μερικοί παίκτες και λόγω χαρακτήρα πέφτουν στα δύσκολα, άλλοι θέλουν χρόνο συμμετοχής κ.λπ.”.

Μπορεί να δώσει βοήθεια σε άλλη θέση;

“Έχει παίξει και ως δεξιός μπακ, αλλά ουσιαστικά είναι κεντρικός αμυντικός. Θα έπρεπε να έχει δίπλα του παίκτη όπως είναι ο Ρέτσος, που είναι κορυφαίος στον Ολυμπιακό τώρα, θα ήταν δίδυμο που θα τα συνδύαζε όλα”.

Οι μεταγραφές-δώρο σε Καρβαλιάλ και η έκπληξη με Πέδρο Ορτίς

Προίκα με 4 ή 5 μεταγραφές θα αρχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ο Κάρλος Καρβαλιάλ, καθώς οι άνθρωποι του συλλόγου θέλουν να του δώσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πετύχει στο κλαμπ. Η ομάδα έτσι κι αλλιώς είχε ως σκοπό να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο που θα αρχίσει σε λίγο καιρό και η έλευση του Κ. Καρβαλιάλ έγινε την καλύτερη στιγμή όσον αφορά τον χειμερινό μεταγραφικό σχεδιασμό.

Πολύ περισσότερο τώρα που στην ομάδα βρίσκεται και ο Πέδρο Άλβες, καθώς ο Αντόνιο Κορδόν ναι μεν πρόκειται να αποστασιοποιηθεί από τον Ολυμπιακό αλλά στο Λιμάνι έχει παραμείνει το δεξί του χέρι, ο Ιγνάσιο Ναβάρο. Οι Πειραιώτες, λόγω και του γεγονότος ότι η Ρίο Άβε έχει προστεθεί στο δίκτυο των ομάδων τού Βαγγέλη Μαρινάκη, έτσι κι αλλιώς είχαν στο μυαλό τους να επιστρέψουν στο πορτογαλικό μοντέλο στην μετά Ντιέγκο Μαρτίνεθ εποχή, όποτε κι αν ερχόταν αυτή – Κι αυτή ήταν κάτι που το είχατε διαβάσει στο sportdog εδώ και 1,5 μήνα.

Σε ποιες θέσεις θα ενισχυθεί η ομάδα; Το σενάριο που υπάρχει τώρα αναφέρει ότι θα έρθει ένας ποδοσφαιριστής για κάθε γραμμή του γηπέδου, άρα μην αποκλείσετε να έρθει ακόμα και τερματοφύλακας – Εξέλιξη που θα σημάνει την ανανέωση στο συμβόλαιο του Κωνσταντίνου Τζολάκη και τον δανεισμό του. Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει στόπερ (-το πιθανότερο σενάριο είναι να υπογράψουν δύο στόπερ), χαφ, επιθετικό και εξτρέμ.

  Πασίγνωστος ποδοσφαιριστής κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση!

Τι ισχύει με το ρόστερ της Μπράγκα – Αυτός είναι το πρώτο όνομα που Πορτογαλία – “Μπορεί να εξελιχθεί”

Το μυαλό όλων πηγαίνει, προφανώς, στην Μπράγκα, την τελευταία ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ στην Πορτογαλία, που γνωρίζει άριστα το ρόστερ της (ήταν εκεί για μια διετία, μέχρι το καλοκαίρι του 2022). Υπάρχει, όμως, υλικό στο ρόστερ τής Μπράγκα που θα μπορούσε να έρθει στον Ολυμπιακό τον Γενάρη;

“Για την άμυνα που πονάει ο Ολυμπιακός, δεν έχει τίποτα η Μπράγκα. Και οι Πορτογάλοι εκεί πονούν και ψάχνουν παίκτες”, ανέφερε μέσω του sportdog ο Δημήτρης Βασιλάκος, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία και στη συνέχεια συμπλήρωσε: “Γενικά η Μπράγκα είναι ομάδα που πουλάει ακριβά. Έχει παίκτες που κάνουν τη διαφορά αλλά αυτοί αν φύγουν θα είναι για να πάνε σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα και θα χρειαστούν πολλά χρήματα“.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, πάντως, ότι ήδη υπάρχει σενάριο για ποδοσφαιριστή από την Πορτογαλία που μπορεί να απασχολήσει τον Ολυμπιακό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Πρόκειται για τον Πέδρο Ορτίς, που συγκεντρώνει δύο σε ένα: Είναι παίκτης της Σεβίλλης, άρα έχει μια κάποια εικόνα του ο Καρβαλιάλ που πέρσι κάθισε στον πάγκο της Θέλτα, και φέτος παίζει με τη μορφή δανεισμού στην Βιζέλα – Την μικρή πορτογαλική ομάδα που γνωρίζει καλά τόσο ο Καρβαλιάλ όσο και ο Πέδρο Άλβες.

Χαφ είναι, σε μια μικρομεσαία ομάδα. Δεν βγάζει μάτια με την απόδοσή του, δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Είναι σαν τον Χόλσγκροουβ, που παίζει δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Εστορίλ. Δεν είναι κάτι που βγάζει μάτια. Δεν θα κάνει τη διαφορά, αλλά μπορεί να έρθει για να είναι 3ος-4ος στην ιεραρχία και  να δουν αν θα εξελιχθεί”, σχολίασε ο καλός συνάδελφος.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέλει να φύγει ο Τζολάκης, υπογράφει άμεσα – Στον αέρα και ο Πασχαλάκης – Συμβόλαιο 6,8 εκατ. σε Μπακασέτα!
 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: