Δεξί μπακ-λατρεία για Αλμέιδα! Παρών σε Νέα Φιλαδέλφεια και Λεωφόρο – Έμπνευση μέσω… Youtube (Vid)


Δεξί μπακ-λατρεία για Αλμέιδα! Παρών σε Νέα Φιλαδέλφεια και Λεωφόρο – Έμπνευση μέσω… Youtube (Vid)


Διαφ.

Τον είχε για 4 χρόνια στο MLS βασικό προπονητής της ΑΕΚ! Τον επισκέφτηκε στα Σπάτα. Η ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από την περίπτωση που έδωσε τροφή σε σενάρια.

​Η επίσκεψη του Τόμι Τόμσον σε Σπάτα και Λεωφόρο (είδε το Παναθηναϊκός-ΟΦΗ) ήταν μια καλή αφορμή για τη δημιουργία σεναρίων. Βλέπετε το συμβόλαιο του 28χρονου Αμερικανού δεξιού μπακ με τους Σαν Χοσέ Έρθουκεϊκς λήγει στο τέλος του χρόνου και όπως φαίνεται, ψάχνει για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Οπότε η συνάντηση με τον πρώην προπονητή του, Ματίας Αλμέιδα, στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, πριν παρακολουθήσει το ματς με τη Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και το παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Άρη, άναψε μεταγραφικές φωτιές. Ήταν σαν να βολιδοσκοπεί το περιβάλλον της Ένωσης, η οποία έχει ανάγκη ενίσχυσης στα άκρα της άμυνας της.

Γεννήθηκε στο Χίντσντεϊλ της πολιτείας του Ιλινόις.  Μεγάλωσε όμως στο Σακραμέντο της πολιτείας της Καλιφόρνια, όπου υπάρχει αγάπη για το ποδόσφαιρο, λόγω της παρουσίας λατίνων μεταναστών από τη Νότια Αμερική. Εκεί έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα και μάλιστα από μικρή ηλικία. Εντάχθηκε στις υποδομές της Blues FC και παράλληλα τον προπονούσε ο πατέρας του, Γγκρεγκ, διατηρούσε Ακαδημία ποδοσφαίρου στο Ουισκόνσιν. Ο γονέας του υπήρξε διεθνής ποδοσφαιριστής με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984. Οπότε ήταν νομοτελειακό να τον επηρεάσει…

Από επιθετικός… αμυντικός

Στη συνέχεια εντάχθηκε στην Ακαδημία των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς. Στα κολεγιακά του χρόνια αγωνίστηκε για την ομάδα του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα που τον προετοίμασε για το MLS και τον βοήθησε να προσαρμοστεί σε ταχύτερους ρυθμούς. Μάλιστα ως πρωτοετής βραβεύτηκε με το βραβείο Big Ten Freshman του 2013. Στα νεανικά του χρόνια είχε την ευτυχία να τον προπονήσει ο Πέπιτζν Λίζντερς, ο οποίος είναι βοηθός του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της ποδοσφαιρικής του πορείας είναι, ότι ο Τόμσον δεν ξεκίνησε την καριέρα του ως αμυντικός, αλλά ως επιθετικός! Στους Σεισμούς του Σαν Χοσέ έπαιξε μάλιστα σε πολλές άλλες θέσεις, εξτρέμ, επιθετικός μέσος, αμυντικός μέσος και κατέληξε να αγωνίζεται ως δεξί μπακ.

Ο 28χρονος υπήρξε διεθνής με την Κ-20 των ΗΠΑ. Το 2015 συμμετείχε το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20, στο οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκαν στα πέναλτι από τη Σερβία. Με την Κ-20 μετρά 14 εμφανίσεις με ένα γκολ.

Ο Ροναλντίνιο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αγαπημένος ποδοσφαιριστής του Τόμσον είναι ο Ροναλντίνιο καθώς του άρεσε να παρακολουθεί τα βίντεο Joga Bonita στο YouTube. Τον θαύμαζε για τον έλεγχο της μπάλας και της ικανότητάς που να ελίσσεται σε κλειστούς χώρους, αλλά και της φαντασίας που έβαζε στο παιχνίδι του.

Από μικρός υποστήριζε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γιατί την υποστήριζε ο πατέρας του. Παρακολουθούσε την αγγλική ομάδα την εποχή που αγωνίζονταν παίκτες όπως Ρονάλντο, Ρούνεϊ, Τέβες και Μπερμπάτοφ.

Κεφάλαιο Αλμέιδα

Η συνάντησή του με τον Ματίας Αλμέιδα στην ομάδα του Σαν Χοσέ αποτελεί σίγουρα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα του Τόμσον. Με τον προπονητή της ΑΕΚ συνεργάστηκε για τέσσερα χρόνια (2018-2022) και έχτισε πολύ καλές σχέσεις.

Ο Αμερικανός είχε περιγράψει σε συνέντευξή του στο Sports Illustrated τις εντυπώσεις που είχε αποκομίσει από την παρουσία του Αργεντινού τεχνικού, ο οποίος τον είχε εντυπωσιάσει για την εμπιστοσύνη που έδειχνε στους παίκτες του, αλλά και τον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Σταχυολογούμε μερικές ατάκες που έχουν ενδιαφέρον:

-Ο Ματίας καθόταν σε μια μπάλα ποδοσφαίρου και απλά μας μιλούσε ανθρώπινα. Θα έλεγε ιστορίες για τον εαυτό του ως παίκτης, στη συνέχεια ως προπονητής και πώς περιηγήθηκε στον επαγγελματικό κόσμο του ποδοσφαίρου, επειδή ήθελε να θυμόμαστε ότι μπορεί να είναι ένας δύσκολος κόσμος μερικές φορές.

-Οι ομιλίες του Αλμέιδα επικεντρώνονταν ουσιαστικά στον πιο σημαντικό στόχο του: να συνεργαστούμε ως ενωμένη οικογένεια.

– Μόλις βρήκα έναν προπονητή που χρειαζόταν η οργάνωσή μας και ήθελα να τον υποστηρίξω και να τον βοηθήσω να γυρίσει το διακόπτη. Ήθελα να είμαι μέρος της αλλαγής του και να βοηθήσω όπως μπορώ.

Και πως βοήθησε ο Τόμσον τον Αλμέιδα; Έμαθε ισπανικά και έγινε γέφυρα μεταξύ των ισπανόφωνων και των αγγλόφωνων παικτών της ομάδας, κάτι που εκτίμησε ο «Πεγιάδο», με τον οποίο υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον στιγμιότυπο σε βίντεο που έχει αναρτήσει ο παίκτης στο Instagram.

Έμπνευση μέσω… Youtube

Ναι! Ο Τόμι Τόμσον είναι ιδιαίτερα ενεργός στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Διατηρεί προφίλ και στο Twitter, ενώ στο Instagram θα τον δείτε να δείχνει πόσο εξωστρεφής είναι ως χαρακτήρας. Σίγουρα θα τον λατρέψετε για το καλάθι που βάζει σουτάροντας με τα πόδια.

Περισσότερο υπερήφανος όμως είναι για τον λογαριασμό που διατηρεί στο Youtube. Είναι ένα καθαρά ποδοσφαιρικό κανάλι, στο οποίο δίνει συμβουλές σε νεαρούς παίκτες, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της επιτυχίας του εντελώς δωρεάν. Παρουσιάζει ασκήσεις που επικεντρώνονται στην ντρίμπλα, τον έλεγχο της μπάλας, τις επιδέξιες κινήσεις, τη φυσική κατάσταση και την ευκινησία.  «Ήθελα να παρέχω στα παιδιά πόρους για να βελτιωθούν ως παίκτες!», λέει ο Τόμσον.

Τι συμβουλεύει τους νέους παίκτες; Μία σημαντική συμβουλή είναι να αντιμετωπίζουν με πιο θετική ματιά την κατάσταση, όταν ο προπονητής τους τούς χρησιμοποιεί σε κάποια θέση που δεν τους αρέσει. «Πρέπει πάντα να είσαι ευέλικτος και πρόθυμος να παίξεις σε άλλες θέσεις. Θα ενθαρρύνω τους νέους παίκτες να είναι ανοιχτόμυαλοι και πρόθυμοι να προσαρμοστούν», αναφέρει.

Η έμπνευση αποτελεί σημαντικός παράγων κατά τον Τόμσον. «Βρείτε τρόπους να ερωτευτείτε το παιχνίδι και να εμπνευστείτε. Προσπαθήστε να βελτιώσουν τον εαυτό τους όσο περισσότερο μπορούν». Το σύνθημά του εμπεριέχει μέσα του πολύ δουλειά! «Συνέχισε να βελτιώνεις τον εαυτό σου», είναι το μήνυμα που περνά μέσα από τα βίντεο που αναρτά στο Youtube.

Ο Τόμι Τόμσον είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη περισσότερο ως χαρακτήρας, παρά ως μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ. Είναι από τους ποδοσφαιριστές με εξωστρέφεια και θετική ενέργεια και πολύ δυνατά προφίλ στα Social Media. Μας δίνει συν τοις άλλοις κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία για το πως λειτουργεί ο Αλμέιδα σε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: