Σύστημα κατοχής και ασφυκτικής πίεσης! Προπονητής που ήθελε ο Ολυμπιακός – Η λίρα 100 στις μεταγραφές


Σύστημα κατοχής και ασφυκτικής πίεσης! Προπονητής που ήθελε ο Ολυμπιακός – Η λίρα 100 στις μεταγραφές


Διαφ.

Το προφίλ της Φερεντσβάρος με την οποία κληρώθηκαν οι Πειραιώτες στα πλέι οφ του Conference League. Το στυλ παιχνιδιού, οι αγορές του καλοκαιριού και οι προσθήκες που μετρούνε.

Με μία γνώριμη των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στα πλέι οφς του Conference Leaugue. Πρόκειται για τη Φερεντσβάρος, την οποία είχε αντιμετωπίσει στο Κύπελλο UEFA τη δεκαετία του ’90.  Η ουγγρική ομάδα βρίσκεται στη 2η θέση της Βαθμολογίας στη χώρα της, σε απόσταση αναπνοής από τον πρώτο Παξ.

Προπονητής που ήθελε ο Ολυμπιακός ως παίκτη

Προπονητής της Φερεντσβάρος είναι ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν ως μέσος (545 συμμετοχές, 81 γκολ, 72 ασίστ) είχε περάσει από Ερυθρό Αστέρα, Λάτσιο και Ίντερ. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2012 είχε συνδεθεί με τον Ολυμπιακό, ωστόσο έμεινε στο Μιλάνο, όπου συνταξιοδοτήθηκε έναν αγώνα αργότερα.

Ο Στάνκοβιτς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Ίντερ ως βοηθός του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι. Στη συνέχεια έγινε team manager των “νερατζούρι”, ενώ είχε και θέση στις Ακαδημίες της ιταλικής ομάδας. Την περίοδο 2017-2019 αποτέλεσε σύμβουλος της UEFA και τον Δεκέμβριο διαδέχτηκε στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Στο Βελιγράδι παρέμεινε μέχρι το 2022 και στη συνέχεια έγινε προπονητής της Σαμπντόρια στην οποία έμεινε μέχρι το 2023. Στη Φερεντσβάρος ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο και υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2023.

Το σύστημα και η νοοτροπία

Ο Σέρβος τεχνικός προτιμά ως διάταξη το 4-2-3-1 με μετάβαση στο επιθετικό κομμάτι σε 4-4-4-2 σε ρόμβο. Προτιμά το χτίσιμο των επιθέσεων από την άμυνα με κατοχή της μπάλας και έλεγχο της κυκλοφορίας. Έχει επιθετικούς προσανατολισμούς με πίεση ψηλά και γρήγορη ανάκτηση της μπάλας.

  Εντολή Μαρινάκη για… νέο Γουίλιαν στο 90’ - Τέλειωσε άλλους 2 ο Μεντιλίμπαρ

Υπερφορτώνει το κέντρο του για να κερδίσει δεύτερες μπάλες, υιοθετώντας παράλληλα μια συμπαγή στενή δομή στην άμυνα, όπου οι παίκτες είναι τοποθετημένοι πολύ κοντά και στη φάση υψηλής πίεσης κλείνουν ακόμα περισσότερο τους χώρους. Έτσι αναγκάζει τους αντιπάλους να ανοίξουν και να δημιουργήσουν τα κενά που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις αντεπιθέσεων..

11άδα της Φερεντσβάρος

Οι αγορές

Οι Φερεντσβάρος ξόδεψε 8 εκατ.Ευρώ το καλοκαίρι σε μεταγραφές για τη σεζόν 2023-2024. Απέκτησε από την Κράσνονταρ τον 28χρονο αριστερό μπακ Κριστιάν Ραμίρεζ, από το Εκουαδόρ, ο οποίος έχει και ρωσικό διαβατήριο έναντι 2 εκατ.Ευρώ. Μέχρι στιγμής έχει 23 συμμετοχές με 2 γκολ και 3 ασίστ.

Παράλληλα ενίσχυσε τη μεσαία της γραμμή με δύο μεταγραφές που κόστισαν 2,7 εκατ. Ευρώ. Έβγαλε από τα ταμεία της 1,5 εκατ.Ευρώ για τον αρχηγό της (πρωταθλήτριας του Ισραήλ τη σεζόν 2022-2023) Μακάμπι Χάιφα, τον 25χρονο Μοχάμεντ Αμπού Φάνι, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα του περασμένου Απριλίου βρισκόταν στη λίστα τριών κορυφαίων ελληνικών ομάδων. Ο αραβικής καταγωγής Ισραηλινός μετρά 28 συμμετοχές με 4 γκολ και (κρατηθείτε) 13 ασίστ!

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο για τον συγκεκριμένο παίκτη είναι, ότι είχε αγωνιστεί (με τη Μακάμπι) τον Δεκέμβριο του 2022 εναντίον του Άρη σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τα έσοδα να πηγαίνουν υπέρ της ανέγερσης του νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Η άλλη προσθήκη αφορά τον 21χρονο Ούγγρο, Πέτερ Μπάραθ, για τον οποίο ξόδεψε 1,2 εκατ.Ευρώ προκειμένου να τον πάρει από την Ντέμπρετσεν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ, καθώς έχει 9 συμμετοχές, 7 στο ουγγρικό πρωτάθλημα και 2 στα προκριματικά του Champions League.

Παράλληλα έκανε δύο μεταγραφές στην επίθεση! Αγόρασε τον 31χρονο Σέρβο φορ, Αλεξάνταρ Πέσιτς προσφέροντας 1,5 εκατ.Ευρώ στον Ερυθρό Αστέρα. Ο έμπειρος επιθετικός μετρά 8 γκολ και 2 ασίστ σε 22 εμφανίσεις σε Ουγγαρία και Ευρώπη. Επίσης έδωσε 800 χιλιάδες Ευρώ στον Παξ για τον 28χρονο Βαρνάβας Βάργκα, ο οποίος αποδείχτηκε λίρα εκατό, αφού έχει σημειώσει 17 γκολ και 7 ασίστ σε 21 συμμετοχές σε Ουγγαρία και Ευρώπη.

  Ανοίγει ο δρόμος της ΑΕΚ για Φοφανά - Διπλή... πόρτα σε γνωστές ομάδες

O Βαρνάβας Βάργκα αποδείχτηκε λίρα εκατό στις μεταγραφές

Οι ελεύθεροι που ήρθαν

Η Φερεντσβάρος έκανε επίσης 6 μεταγραφές ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Ήρθε από την Εσπεράνς ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Άλι Μπεν Ρομντέιν. Ο 24χρονος κεντρικός μέσος μετρά μέχρι στιγμής 23 συμμετοχές με 1 γκολ και 6 ασίστ. Παράλληλα ενίσχυσε την αμυντική της γραμμή με τον Γαλλοσενεγαλέζο, Ιμπραήμ Σισέ που ήρθε από την Καέν. Ο 27χρονος αποτελεί βασική επιλογή με 25 συμμετοχές και 1 γκολ. Ο έτερος σέντερ μπακ που αποκτήθηκε ως ελεύθερος, ο 24χρονος Γαλλομαροκινός Ισμαήλ Αανέμπα που ήρθε από τη Σωσό μετρά 6 συμμετοχές με 2 γκολ.

Στη μεσαία γραμμή έφερε από τη βουλγαρική Πιρίν τον Τσεμπράλις Μακρέτσκις. Ο 23χρονος Λετονός έχει γερμανικό διαβατήριο, καθώς ανατράφηκε ποδοσφαιρικά στη Λεβερκούζεν, μετρά 30 συμμετοχές.

Οι παίκτες-κίνδυνοι

Εκτός από τον Βάργκα που έχει γεμίσει με γκολ τις αντίπαλες εστίες, υπάρχουν δύο ακόμα παίκτες, στους οποίους αξίζει να δοθεί προσοχή. Ο πρώτος είναι ο 18χρονος Ούγγρος επιθετικός μέσος, Κρίστιαν Λισζτετς. Ο πιτσιρικάς, τον οποίο έχει αγοράσει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έναντι 4,5 ευρώ και η μεταγραφή θα ενεργοποιηθεί τον Ιούλιο του 2024, μετρά μέχρι στιγμής 8 γκολ και 4 ασίστ σε 27 συμμετοχές σε Ουγγαρία και Ευρώπη.

Επίσης πολύ σημαντική μονάδα είναι ο 24χρονος Βραζιλιάνος, Μαρκίνιος. Ο αριστερός εξτρέμ της Φερεντσβάρος μετρά φέτος 5 γκολ και 4 ασίστ σε 29 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: