Γκριγκόνις… μεγάλος και τρανός τον οδήγησε σε νίκη – θρίλερ με την Εφές – Παραλίγο να ’’δωρίσει’’ δικό του ματς! (Vid)


Γκριγκόνις… μεγάλος και τρανός τον οδήγησε σε νίκη – θρίλερ με την Εφές – Παραλίγο να ’’δωρίσει’’ δικό του ματς! (Vid)


Διαφ.

Σημαντική νίκη για τους πράσινους στο ΟΑΚΑ, με τον Μάριους Γκριγκόνις να κάνει ματσάρα και το Τριφύλλι να μένει στην τετράδα.

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές με 83-76, χάρη σε σπουδαίο αγώνα του Γκριγκόνις και εξαιρετικό Ναν. Στο 12-8 το ρεκόρ της ελληνικής ομάδας, επόμενο ματς στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τη Μονακό.

Χωρίς Βιλντόζα – Παπαπέτρου ο ΠΑΟ, τα 2 προβλήματα της Εφές

Στο ΟΑΚΑ που είχε μαζέψει περίπου 15.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι πράσινοι δεν είχαν διαθέσιμο τον τραυματία Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου ενώ εκτός δωδεκάδας ήταν και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Εκτός λόγω ίωσης παρέμεινε και ο Λευτέρης Μαντζούκας, με τον Δημήτρη Μωραΐτη να παίρνει θέση στην…11άδα. Από την άλλη πλευρά, ο Ερντέμ Τσαν δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Ουίλ Κλάιμπερν και Ταϊρίκ Τζόουνς. 

Αναλυτικά οι επιλογές των δύο ομάδων ήταν:

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου. 

Αναντολού Εφές: Λάρκιν, Μπομπουά, Μπράιαντ, Ονσέλ, Γκαζί, Τόμπσον, Πλάις, Χόλατζ, Οσμάνι, Οτούρου, Ντάουμ, Ουίλις.

Πράσινη… καταιγίδα στο ΟΑΚΑ!

Η Εφές ξεκίνησε αποφασιστικά τον αγώνα, τρέχοντας σερί 5-0. Οι πράσινοι, όμως, με τρίποντο του Μήτογλου και 5 διαδοχικούς πόντους του Μάριους Γκριγκόνις πήραν προβάδισμα. Ο Μπράιαντ αντέδρασε, όμως ο Μήτογλου δήλωσε εκ νέου παρών. Ο Γκριγκόνις είχε πάρει φωτιά και έκανε ό,τι ήθελε με τον Λιθουανό να στέλνει τον Παναθηναϊκό και στο +12!

  Η ατάκα-φωτιά από Μάικ Τζέιμς για Σλούκα και... Ολυμπιακό!

Σημαντικό για τους παίκτες του Αταμάν ήταν πως πήραν νωρίς 3 φάουλ από τον Ουτούρου, στέλνοντάς τον στον πάγκο. Πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου, ο Κώστας Σλούκας πέρασε στην αναμέτρηση και ήταν ουσιαστικός και με τρίποντό του διαμορφώθηκε το τελικό 25-14 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Το Τριφύλλι συνέχισε με την ίδια ορμή και στη συνέχεια, με την ελληνική ομάδα να φτάνει και στο 38-16 με καλάθια από Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο και Γκριγκόνις. Όπως ήταν λογικό, η Εφές προσπάθησε να απαντήσει όμως ο Γκραντ ”εξαφάνισε” τον Σέιν Λάρκιν με άμυνα για… σεμινάριο. Μπομπουά, Πλάις και Μπράιαντ έδωσαν ανάσα για τους Τούρκους, με τη διαφορά να πέφτει στους 15 πόντους.

Ο Ματίας Λεσόρ, όμως, εκμεταλλεύτηκε το εμφανές πρόβλημα στη ρακέτα και ”οργίασε” ενώ ένα εντυπωσιακό σουτ του Ναν διαμόρφωσε το 51-35. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια και ο κόσμος στο ΟΑΚΑ έτριβε τα μάτια του!

Με ”όργια” Γκριγκόνις πέτυχε σπουδαία νίκη!

  Καμπανάκι στον ΠΑΟΚ - Μόνο νίκη για να πάει καλά η σεζόν - Δυνατά οι οπαδοί

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο πρωταγωνιστή: ο Μάριους Γκριγκόνις ευστόχησε σε τρίποντο και αύξησε τη διαφορά. Η Εφές μείωσε με τον Λάρκιν να έρχεται επιτέλους σε επαφή με το καλάθι του Τριφυλλιού, όμως ο Λιθουανός πέτυχε το 6ο του εύστοχο σουτ σε προσπάθεια έξω από τα 6,75 μέτρα σε ισάριθμες προσπάθειες.

Ο Λάρκιν έβαλε τρίποντο, ενώ μείωσαν και στους 8 για το 59-51. Ο Αταμάν κάλεσε τάιμ άουτ εσπευσμένα, φοβούμενος τα χειρότερα. Ο Λεσόρ σκόραρε, όμως ο Πλάις ήταν εξαιρετικός και δε σταματούσε να πετυχαίνει καλάθια. Ο Μήτογλου ήταν εκεί και παρά την πίεση των Τούρκων το σκορ δεκαλέπτου ήταν το 68-57. Ο Αντετοκούνμπο έδωσε πολύτιμες βοήθειες στην πράσινη επίθεση, όμως ο Μπομπουά με 7 σερί πόντους μείωσε σε 76-70.  Ο Γάλλος έκανε το 76-73 2 λεπτά πριν το φινάλε. Ο Γκραντ πέτυχε μεγάλο καλάθι για το 79-73, ενώ ο Σλούκας πήγε στη γραμμή των βολών και έκανε το +8.

Η τουρκική ομάδα προσπάθησε να βρει γρήγορο σουτ και ο Μπομπουά πήρε φάουλ, εκτελώντας βόλες. Αυτός κατάφερε να πετύχει τη μία, ενώ ο Λάρκιν σκόραρε στην επόμενη φάση. Ο Μήτογλου σημείωσε 2/2 βολές για το τελικό 83-76 και έτσι ήρθε η σπουδαία επικράτηση!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: