Πράσινη μαγεία με Λεσόρ – Ναν ισοπέδωσε τη Μονακό – Εφιάλτης για Τζέιμς στο ΟΑΚΑ! (Vid)


Πράσινη μαγεία με Λεσόρ – Ναν ισοπέδωσε τη Μονακό – Εφιάλτης για Τζέιμς στο ΟΑΚΑ! (Vid)


Διαφ.

Σαρωτικό το Τριφύλλι, ”ξέρανε” τους Γάλλους στο γεμάτο ΟΑΚΑ και εδραιώνεται στην τετράδα της Euroleague.

Παναθηναϊκός βγαλμένος από όνειρο και ”φτιαγμένος” για Βερολίνο έκανε ό,τι ήθελε την Μονακό και την κέρδισε με 88-63! Ασύλληπτη ματσάρα από Λεσόρ, φοβερός Ναν και οι πράσινοι έχουν πιάσει… στασίδι στην 4άδα της Ευρωλίγκας.

Γνωστές απουσίες για ΠΑΟ – Χειροκρότημα για Τζέιμς!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην κρίσιμη αναμέτρηση με τις γνωστές απουσίες των Ιωάννη Παπαπέτρου, Λευτέρη Μαντζούκα και Λούκα Βιλντόζα ενώ η Μονακό δεν είχε στη διάθεσή της τον Λόιντ ο οποίος έχει τιμωρηθεί από τους Γάλλους. Ο Μάικ Τζέιμς γύρισε στο ΟΑΚΑ και καταχειροκροτήθηκε για την προσφορά του στο Τριφύλλι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων ήταν:

Παναθηναϊκός: Καλαιτζάκης, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφκσι, Σλούκας, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου

Μονακό:  Μπλόσομγκεϊμ, Μπράουν, Ντιαλό, Κορνελιέ, Τζαϊτέ, Ουόκερ, Μοτιεγιούνας, Ταρπέι, Ουαταρά, Στράζελ, Χολ, Τζέιμς.

Καταπράσινο πρώτο ημίχρονο!

Το πρώτο καλάθι του ματς έβαλε ο Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο με τον Στράζελ να σκοράρει τους πρώτους πόντους της Μονακό. Ο Ναν έκανε την εμφάνισή του στο παιχνίδι και έκανε το 9-5, με τον Μάριους Γκριγκόνις με τρίποντό του να στέλνει τη διαφορά στους 7 αναγκάζοντας τον Σάσα Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ! Το σερί των πράσινων συνεχίστηκε, με διαδοχικά τρίποντα από Μήτογλου και Ναν. Οι Μονεγάσκοι μείωσαν σε 18-9, όμως ο Μήτογλου ήταν ”καυτός” έξω από τα 6,75 μέτρα.  άμυνα του Τριφυλλιού ήταν αδιανόητη, ο ηγέτης Σλούκας δήλωσε παρών και έκανε το 24-9. Ο Μοτιεγούνας απάντησε και το 27-12, που ήταν σκορ 1ου δεκαλέπτου, σημείωσε ο Γκραντ.

  Μεγάλη αναγνώριση για Λεμπρόν Τζέιμς! Πρώτος σε επιρροή στον κόσμο

Το πρώτο καλάθι της 2ης περιόδου πέτυχε ο Μοτιεγούνας, με τον Σλούκα να απαντάει. Ο ψηλός της Μονακό είχε πάρει φωτιά και μόνος του μείωσε σε 32-20 με ωραία σουτ. Ο Μήτογλου σκόραρε για το 34-20, όμως οι Κορνελιέ και Ντιαλό μείωσαν σε μονοψήφια διαφορά. Την ανάσα για την ελληνική ομάδα έδωσε ο Κέντρικ Ναν με τρίποντο, ενώ και ο Ερνανγκόμεθ πήρε μπρος με καρφωματάρα! Ο Ματίας Λεσόρ με 2/2 βολές έκανε το 43-28 και το τελευταίο καλάθι του ημιχρόνου ήταν από τον Ουατάρα για το 43-30 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια τα δύο κλαμπ.

Ο Λεσόρ άνοιξε το σκορ στο δεύτερο μέρος, με τον Γάλλο να μπαίνει αποφασιστικά και κάνοντας το 49-33 αύξησε τη διαφορά ξανά. Ο Μάικ Τζέιμς έσπασε το ρόδι για το 49-36, με τον Κέντρικ Ναν να συνδέεται και πάλι με το καλάθι. Ο Αμερικανός σκόραρε και αμέσως μετά, με τον Τζέιμς να έχει αντίδραση. Ο Λεσόρ έκανε φοβερή περίοδο και με δικούς του πόντους εκτόξευσε τη διαφορά στο +23, για το 62-39. Ο Ουατάρα μείωσε στους 21 και το σκορ του 3ου δεκαλέπτου ήταν 64-44 με τον Χουάντσο να βρίσκει στόχο.

  Απαντήσεις από ΠΑΟΚ στους Ρώσους για Τσάλοφ: "Μην ανησυχείτε..."

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μονακό μπήκε για να… παίξει τα ρέστα της και ο Ντιαλό αποβλήθηκε από το ματς με δεύτερη τεχνική ποινή σε λίγα λεπτά! Οι Γάλλοι γρήγορα μείωσαν στο -12 με τρίποντα από Τζέιμς και Στράζελ, όμως ο Ναν απάντησε για το 66-52. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ επιτέλους βρήκε εύστοχο τρίποντο και κράτησε σε υψηλά επίπεδα το προβάδισμα της ελληνικής ομάδας. Ο Λεσόρ σημείωσε το 71-54 και ο Γάλλος σέντερ πέτυχε στην επόμενη φάση καλάθι και φάουλ. Ο Ναν έστειλε τη διαφορά ξανά στους 20 πόντους, με τον Κορνελιέ να καρφώνει για το 74-56.

Ο Γκραντ έκανε το 78-58 ενώ το ΟΑΚΑ ζητούσε επιτακτικά το 7ο αστέρι και ο Λεσόρ συνέχισε το… βιολί του. Ο Αταμάν τον έβγαλε για να εντάξει τον Αντετοκούνμπο, με τους φίλους του Τριφυλλιού να τον αποθεώνουν. Οι Μονεγάσκοι μείωσαν, αλλά ο Μωραΐτης έκανε το 85-63 με τον Χουάντσο να στέλνει τη διαφορά στους 25 πόντους! Το τελικό σκορ ήταν το 88-63 και το Τριφύλλι μοιάζει πανίσχυρο αυτή την περίοδο.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: