Αγγλική ομάδα έχει σπάσει τα… ταμεία στις μεταγραφές – Κάνουν… πλάκα Πορτο, Σπόρτινγκ, Μπενφίκα
Με τους συλλόγους σε όλη την Ευρώπη να μην μπορούν ή να μην θέλουν να πληρώσουν τεράστια ποσά σε μεταγραφές, και με δεδομένα ότι η χειμερινή περίοδος είναι εμφανώς πιο ήσυχη από το καλοκαίρι, η μεταγραφή 40 εκατομμυρίων ευρώ του Βίτορ Ρόκε από την Ατλέτικο Παραναένσε στη Μπαρτσελόνα παραμένει το υψηλότερο ποσό μεταγραφής που καταβλήθηκε αυτόν τον μήνα, ενώ οι δανεισμοί αποδεικνύονται περισσότερο δημοφιλείς όπως για παράδειγμα η επιστροφή του Τζέιντον Σάντσο στη Μπορούσια Ντόρτμουντ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ευρώπη: Με τους συλλόγους σε όλη την Ευρώπη να μην μπορούν ή να μην θέλουν να πληρώσουν τεράστια ποσά σε μεταγραφές, και με δεδομένα ότι η χειμερινή περίοδος είναι εμφανώς πιο ήσυχη από το καλοκαίρι, η μεταγραφή 40 εκατομμυρίων ευρώ του Βίτορ Ρόκε από την Ατλέτικο Παραναένσε στη Μπαρτσελόνα παραμένει το υψηλότερο ποσό μεταγραφής που καταβλήθηκε αυτόν τον μήνα, ενώ οι δανεισμοί αποδεικνύονται περισσότερο δημοφιλείς όπως για παράδειγμα η επιστροφή του Τζέιντον Σάντσο στη Μπορούσια Ντόρτμουντ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Τα ποσά πυο δαπανόνται για μεταγραφές, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της η εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt, έχουν εκτοξευθεί την τελευταία δεκαετία με το ρεκόρ να έχει σπάσει πολλές φορές, αλλά τίποτα δεν κατάφερε να επισκιάσει τη μετακίνηση του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν για 222 εκατ. ευρώ το 2017.
Σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη ότι τρεις αγγλικοί σύλλογοι, η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρωτοστατούν στις δαπάνες την τελευταία δεκαετία, αλλά συναρπαστική είναι η κατάταξη με τους συλλόγους που έχουν λάβει τα περισσότερα έσοδα από πωλήσεις παικτών τις τελευταίες δέκα σεζόν, από το 2014/15
Τα 2,33 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει ξοδέψει η Τσέλσι για μεταγραφές τις τελευταίες δέκα σεζόν, της δίνει την πρώτη θέση στην σχετική κατάταξη, αλλά είναι επίσης η ομάδα που επίσης έχει λάβει τα μεγαλύτερα έσοδα από την πώληση παικτών. Η Τσέλσι έχει κερδίσει 1,32 δισ. ευρώ από τις παραχωρήσεις παικτών της από την περίοδο 2014/15.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η Τσέλσι δεν έχει κανέναν παίκτη στη λίστα με τις δέκα πιο ακριβές πωλήσεις, με τον Εντέν Αζάρ να απουσιάζει, ενώ η «μετακόμισή» του στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2019 έφτασε τα 115 εκατομμύρια ευρώ και εξακολουθεί να αποτελεί το ρεκόρ πώλησης της Τσέλσι.
Πίσω από την Τσέλσι, το σχετικό βάθρο ολοκληρώνουν, Μπενφίκα (1,21 δισεκατομμύρια ευρώ) και Μονακό (1,2)
Οι πορτογαλικοί σύλλογοι γνώρισαν απίστευτη επιτυχία με την Πόρτο (12η) και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (16η) να εντάσσονται μαζί με την Μπενφίκα στην πρώτη 20άδα. Και οι τρεις βρίσκονται επίσης στους πέντε κορυφαίους συλλόγους με το καλύτερο ισοζύγιο μεταγραφών τις τελευταίες δέκα σεζόν: η Μπενφίκα είναι στην κορυφή (648 εκατ. ευρώ), η Σπόρτινγκ είναι τέταρτη (381 εκατ. ευρώ) και η Πόρτο πέμπτη (379 εκατ. ευρώ).
Η Γιουβέντους (1,09 δισεκατομμύρια ευρώ) και η Μπαρτσελόνα (1,06 δισεκατομμύρια ευρώ) συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
Μόνο ένας σύλλογος στη λίστα των 20 κορυφαίων παίζει αυτήν τη στιγμή εκτός της πρώτης κατηγορίας στη χώρα του, η Σαουθάμπτον (19η/ 689 εκατομμύρια ευρώ).
Υπάρχουν κάποιες κραυγαλέες απουσίες από τη λίστα των 20 κορυφαίων συλλόγων σε μεταγραφικά έσοδα, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (34η), Άρσεναλ (43η), και Μπάγερν Μονάχου (25η) να είναι ανάμεσά τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρικ ΠΑΟ για να γλιτώσει τα 5 εκατ. για Μαξίμοβιτς – Νέα κρούση από Ελλάδα, όχι ο ΠΑΟΚ – “Βλέπει” Τοκόζ ο Τερίμ!
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Δεν γίνεται να μην μπήκε αυτό – Αδιανόητη τριπλή ευκαιρία (ΒΙΝΤΕΟ)
-
Όχι μόνο οι μεταγραφές – Από αυτούς περιμένει περισσότερα ο Μεντιλίμπαρ
-
Σαφής ο Μπαρτζώκας – “Εκτιμώ κάθε νίκη στη Euroleague”