Σας ενδιαφέρει: Βήμα-βήμα πώς θα βγάζετε εισιτήριο από το gov.wallet για να μπείτε στο γήπεδο (Vid)


Σας ενδιαφέρει: Βήμα-βήμα πώς θα βγάζετε εισιτήριο από το gov.wallet για να μπείτε στο γήπεδο (Vid)


Διαφ.

Από τις 9 Απριλίου οι φίλαθλοι θα έχουν πρόσβαση στα γήπεδα μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet.

Ο τρόπος διάθεσης εισιτηρίων στα γήπεδα της Super League θα αλλάξει από τις 9 Απριλίου και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση εξήγησαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου τι θα ισχύσει με την επανέναρξη παρουσίας θεατών και με τη διάθεση εισιτηρίων στους αγώνες της Super League.

Η διαδικασία για την αγορά των εισιτηρίων θα γίνεται μέσω gov.wallet και είναι η ακόλουθη:

-Συνδεόμαστε στο wallet μέσω taxis
-Επιλέγουμε το εισιτήριο και έτσι μπαίνει το εισιτήριο στο wallet
-Βλέπουμε το εισιτήριο, τον κάτοχο του εισιτηρίου και τον κωδικό του εισιτηρίου

Για τα παιδιά:

-Τα παιδιά άνω των 15 μπορούν να εγγραφούν κανονικά
-Τα παιδιά κάτω των 15 ετών μας δίνει την επιλογή το wallet και εκεί επιλέγουμε ποιος συνοδεύει το παιδί, έτσι μπαίνει κανονικά το εισιτήριο στο wallet

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπαστεργίου για το θέμα των εισιτηρίων:

«Στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι γιατί αποτελούμε και εμείς κομμάτι αυτής της πολύ μεγάλης αλλαγής που συντελείται στο χώρο του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου. Οφείλουμε να παλέψουμε όλοι μαζί το φαινόμενο της βίας όπως αυτή εκφράζεται πέριξ ή και μέσα από τα γήπεδα και οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες αυτές ώστε να μπορούν οι οικογένειες να πηγαίνουν στα γήπεδα χωρίς να φοβούνται ότι μπορεί να συμβεί κάτι.

Το τρίπτυχο είναι νομοθέτηση-κάμερες-ταυτοπροσωπία, τα δύο πρώτα αναλύθηκαν, πάμε να δούμε τι θα κάνουμε με το τρίτο, το θέμα της ταυτοπροσωπίας.

Μέχρι σήμερα ηλεκτρονικό εισιτήριο υπήρχε, οπότε κάποιος θα πει “τι καινούριο κομίζετε”; Και παλιά είχαμε όμως ξέρετε πως έλεγχος ταυτοπροσωπίας δεν γινόταν πραγματικά. Και δεν μπορεί να γίνει με τον κλασικό τρόπο, να είναι η αστυνομία στις θύρες όλων των γηπέδων κάθε Κυριακή γιατί αυτό θέλει εκατοντάδες αστυνομικούς. Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να κάνει αυτή τη δουλειά.

Η λύση λοιπόν έρχεται από την τεχνολογία και η λύση έχει να κάνει με το κλείδωμα του εισιτηρίου στο κινητό μας τηλέφωνο. Η διαδικασία που επιλέξαμε είναι πολύ απλή και θα την αναλύσουμε αμέσως τώρα.

Η αγορά των εισιτηρίων συνεχίζεται με τον κλασικό τρόπο, όπως αγοράζαμε εισιτήρια από πλατφόρμες ιδιωτικές ή τις πλατφόρμες των ομάδων. Ούτως η άλλως το εξαγώγιμο προϊόν της αγοράς εισιτηρίου ήταν ένα QR code, ένα barcode και ένας αριθμός εισιτηρίου.

Από εκεί και πέρα ερχόμαστε με αυτό τον αριθμό να χρησιμοποιήσουμε το gov wallet, μία εφαρμογή που έχει αγκαλιαστεί ήδη από εκατομμύρια Έλληνες προκειμένου να μπορέσουμε να εισάγουμε το εισιτήριο εκεί.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να κατεβάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε το wallet είναι να έχουμε εγγραφεί στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας. Η διαδικασία είναι απλή για αυτό και 4 εκατομμύρια Έλληνες έχουν ήδη εγγραφεί.

Μπορούμε και σήμερα να μπούμε και να εγγραφούμε. Υπάρχουν δύο τρόποι εισαγωγής για τους Έλληνες και τους μη Έλληνες πολίτες. Ο πρώτος και πλέον διαδεδομένος τρόπος εγγραφής είναι να συνδεθούμε όπως συνδεόμαστε στο wallet με κωδικούς taxisnet.

Έχουμε αγοράσει το εισιτήριο και πηγαίνουμε να το περάσουμε στο wallet. Επιλέγουμε “προσθήκη του εισιτηρίου”, το βάζουμε για εμάς, σκανάρουμε από την οθόνη ή περνάμε χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου και πλέον το εισιτήριο, τόσο απλά έχει μπει στο wallet.

Όταν έρθει η ώρα να πάμε στο γήπεδο, ανοίγουμε το QR code, βλέπουμε το barcode. Σήμερα τα τουρνικέ των γηπέδων δουλεύουν με QR Code και Barcode, ελπίζουμε μέχρι τον Απρίλιο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και για το NFC που είναι ένας ακόμη πιο ασφαλής τρόπος εισαγωγής.

Αν θέλουμε να αγοράσουμε εισιτήριο για το παιδί, να πούμε καταρχήν ότι τα παιδιά άνω των 15 ετών μπορούν να εγγραφούν κανονικά στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας και ακολουθούν τη διαδικασία που περιγράψαμε, για τα παιδιά κάτω των 15 ετών επιλέγουμε ποιος θα συνοδεύσει το παιδί. Στο γήπεδο κάνει αναγνώριση προσώπου το wallet και πλέον αφού μας αναγνωρίσει ότι είμαστε εμείς, βγάζει το εισιτήριο όπως και πριν λέγαμε.

Σε περιπτώσεις μη Ελλήνων πολιτών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας, μπορούμε να μπούμε στην εφαρμογή και να κλείσουμε το εισιτήριο μέσω του διαβατηρίου του. Αυτή είναι η διαδικασία και είναι πολύ απλή, με πολύ ενδιαφέρουσα την δυνατότητα που δίνουμε στους μη Έλληνες πολίτες με το διαβατήριό τους.

Επίσης, υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που μου θύμισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου να πω, είναι η black list. Δημιουργούμε μία μαύρη λίστα στην οποία θα μπαίνουν τα ΑΦΜ και ο προσωπικός αριθμός, όταν με το καλό έρθει, των ατόμων που δεν θα δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα.

Αν λοιπόν αυτός ο άνθρωπος πάει να εισάγει εισιτήριο τότε αμέσως το σύστημα θα τον πετάξει έξω επειδή δεν θα δικαιούται να μπει. Και ένα τελευταίο ερώτημα που αφορά τα διαρκείας, αυτό είναι κάτι που συζητάμε με την Super League.

Τεχνικά μπορούμε προφανώς βάλουμε τα διαρκείας και να τα μεταβιβάζουμε τα διαρκείας τρίτο πρόσωπο αν αυτό συμφωνηθεί. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να κλείσουμε τις ημέρες αυτές, στις τελευταίες συζητήσεις που έχουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Κλείνει το γήπεδο αν πέσει πυρσός ή κροτίδα – Τα νέα μέτρα για τη βία


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: