"Καμπανάκι" από νομικό για τα μέτρα στα γήπεδα – "Κινούνται στα όρια της συνταγματικότητας"

Ένας νομικός εκφράζει ανησυχία για τη νομιμότητα των μέτρων που εφαρμόζονται στα γήπεδα.

Καμπανάκι από νομικό για τα μέτρα στα γήπεδα – Κινούνται στα όρια της συνταγματικότητας


Διαφ.

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε γνωστός νομικός όπου και πήρε θέση για τα μέτρα που έκανε γνωστά η Κυβέρνηση με στόχο την μείωση της οπαδικής βίας στη χώρα μας.

Αλέξης Αδαμίδης: Ο γνωστός νομικός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Στη Σέντρα στο Metropolis 95.5 και σχολίασε τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, για το άνοιγμα των γηπέδων.

Δυστυχώς, οι νέες διατάξεις ήρθαν να αποτελειώσουν ότι θέμα υπήρχε όσον αφορά την συνταγματικότητα. Κινούνται στα όρια της συνταγματικότητας, διότι η κατάσταση είχε ξεφύγει. Παράδειγμα για να πάω εγώ σε έναν αγώνα, το εισιτήριο πρέπει να εκδοθεί μέσω του gov.gr, άρα η κυβέρνηση γνωρίζει σε ποιο γήπεδο πάω και με ποιον πάω. 

Η παρακολούθηση της κάθε ενέργειας του κάθε πολίτη δεν νομίζω ότι είναι στα πλαίσια της συνταγματικότητας, μόνο όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε και μόνο πρέπει να υπάρχει. Παραβιάζεται το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας. Είναι ίδια λογική, αν σε φωτογραφίζει στο δρόμο και τη χρησιμοποιεί. 

Τώρα οι κάμερες θα υπάρχουν σε όλους τους χώρους, εκτός από τις τουαλέτες. Τα νέα μέτρα είναι αναγκαία, διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πως θα εφαρμοστούν όλες αυτές οι διαδικασίες.

Το δεύτερο θέμα είναι τα ανήλικα παιδιά, για να πάει ένα παιδί θα πρέπει ο γονέας να του περάσει τα στοιχεία στο gov.gr και να έρθει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στο κινητό του παιδιού, γιατί τα στοιχεία του ανήλικου να παίρνουν στη χρήση οποιουδήποτε τρίτου, ακόμη και του κράτους.

Επίσης, είναι σημαντικό το κομμάτι με τις λέσχες φιλάθλων, θα επιτρέπονται να είναι μια ανά έμβλημα και υποχρεωτικά οι έδρες των λεσχών θα είναι στις έδρες των ΠΑΕ, μέσα στα γραφεία δηλαδή. Ουσιαστικά θα αναγνωρίζονται από τις ΠΑΕ.

Υπήρχε το νομοθετικό καθεστώς του ελέγχου της ταυτοπροσωπίας, αλλά δεν γινόταν. Άρα το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκε ο νόμος από τις ΠΑΕ και τις εταιρείες σεκιούριτι μας οδηγεί αναπόφευκτα στον περιορισμό των συνταγματικών μας δικαιωμάτων. Θα πρέπει όλοι να κοινοποιούμε πού πάμε και πότε πάμε, είπε ο Αλέξης Αδαμίδης.

  Player of the match σε ΠΑΟΚ: Ο Κοτάρσκι ξεχώρισε απέναντι στον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο γιος της ποπ σταρ έρχεται στον Ολυμπιακό – Οι Ακαδημίες, ο Κρόιφ, ο Παυλίδης και το όνειρό σε ένα βιβλίο (Vid)


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: