Ακραίο σενάριο: 7 ομάδες στο επόμενο Champions League


Ακραίο σενάριο: 7 ομάδες στο επόμενο Champions League


Διαφ.

 Το σενάριο είναι, ακραία… ακραίο, ωστόσο πλήρως νόμιμο, γιατί καθόλα εντός κανονισμού. Εάν μία από τις Νάπολι ή Λάτσιο κατακτήσουν το επόμενο τρόπαιο, και δεν τερματίσουν στην πρώτη 4άδα της τελικής βαθμολογίας της Serie A και εάν μία από τις Μίλαν, Ρόμα ή Αταλάντα κατακτήσουν το επόμενο Europa League, και επίσης δεν τερματίσουν στις πέντε πρώτες, τότε η Ιταλία θα λάβει μέρος στο Champions League ‘24-’25 με 7 ομάδες.

 Το βέβαιο είναι ότι στο επόμενο format του Κυπέλου με τα «μεγάλα αφτιά», το οποίο από 32 εξαπλώνεται σε 36 ομάδες, η χώρα με τους περισσότερους βαθμούς στο ranking/ Uefa, ανάμεσα στις Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία και Ισπανία, που έτσι κι αλλιώς θα έχουν 4 εκπροσώπους θα επιβραβευτεί με μία 5η θέση. Θέση, που αυτή τη στιγμή θα έπαιρνε η Ιταλία, που προηγείται έναντι της Γερμανίας και της Αγγλίας.

 Η επιβράβευση μίας 6ης θέσης μπορεί να έρθει μόνο εάν μία από τις Νάπολι ή Λάτσιο κατακτήσουν το τρόπαιο και δεν τερματίσουν στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας, ενώ μία 7η εάν μία από τις Μίλαν, Ρόμα ή Αταλάντα κατακτήσει το Europa League και επίσης δεν τερματίσουν στην πρώτη 4άδα ή 5άδα της Serie A. Ακραίο και απίθανο να συμβεί, έως αδύνατον, αλλά μπάλα είναι, ποτέ μην λες ποτέ.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: