Γιατί ο Μανθάνο σφύριξε λήξη λίγο πριν από το γκολ της Ρεάλ (Vid)


Γιατί ο Μανθάνο σφύριξε λήξη λίγο πριν από το γκολ της Ρεάλ (Vid)


Διαφ.

Αναλυτές διαιτησίας στην Ισπανία δίνουν εξήγηση για την απόφαση του Χιλ Μανθάνο και δικαιώνουν την ενέργειά του να σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη η φάση που οδήγησε στο γκολ του Μπέλιγχαμ.

Απίθανα πράγματα συνέβησαν στο φινάλε του αγώνα ανάμεσα στη Βαλένθια και την Ρεάλ Μαδρίτης (2-2). Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ σκόραρε στο 90+9’ του αγώνα για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Χιλ Μανθάνο σφύριξε τη λήξη του ματς ενώ η φάση βρισκόταν σε εξέλιξη. 

Φυσικά, ακολούθησε πανδαιμόνιο, καθώς κανείς δεν είχε καταλάβei ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, με τους παίκτες και τους ανθρώπους της Ρεάλ να διαμαρτύρονται έντονα, αλλά αναλυτές διαιτησίας στην Ιβηρική να δικαιώνουν τον ρέφερι της αναμέτρησης για την απόφασή του.

Κι αυτό γιατί ο χρόνος των καθυστερήσεων είχε ξεπεραστεί και ο διαιτητής είχε ξεκαθαρίσει ότι θα άφηνε την εκτέλεση του κόρνερ, που είχαν κερδίσει οι Μαδριλένοι, και κατόπιν το παιχνίδι θα τελείωνε. Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Μανθάνο σφύριξε παρά το γεγονός ότι ακολούθησε η σέντρα του Ντίαθ, που κατέληξε στο γκολ του Μπέλιγχαμ.

«Ο διαιτητής, όταν εκτελέστηκε το κόρνερ, λέει ότι είναι το τελευταίο και, για μένα, δεν ξέρω γιατί του πήρε τόσα λεπτά να σφυρίξει όταν το είχε ήδη πει. Καταλαβαίνω τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο διαιτητής το είχε πει», δήλωσε σχετικά ο Ούγκο Ντούρο της Βαλένθια. 

  Αποθέωση για Αταμάν στο Καλλιμάρμαρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αυτό το σκεπτικό η απόφασή του διαιτητή ήταν σωστή (καθώς η σέντρα ήταν μια δεύτερη φάση), επισημαίνουν οι αναλυτές, εντούτοις υπάρχουν ρεπορτάζ στην Ισπανία που αναφέρουν ότι από την τοπική ΚΕΔ σημειώνουν ότι η ενέργεια του Μανθάνο ήταν αδικαιολόγητη.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: