Τα… λαβράκια της Super League που κάνουν μεταγραφή


Τα… λαβράκια της Super League που κάνουν μεταγραφή


Διαφ.

Έχουν ξεχωρίσει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους, έφτιαξαν το όνομά τους και ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα…

Μπορεί να μπαίνουμε στην τελική στροφή του πρωταθλήματος, την πιο ενδιαφέρουσα και εκείνη που θα δείξει ποια ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο, παρόλα αυτά οι μεγάλοι αθλητικοί οργανισμοί (όσο κι αν θέλουν να ρίχνουν τους τόνους γύρω από αυτά τα θέματα όταν είμαστε εκτός μεταγραφικής περιόδου) πάντα έχουν τις ευαίσθητες κεραίες τους ανοιχτές.

Γιατί υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών στη Σούπερ Λιγκ, δηλαδή αυτούς που βλέπουν κάθε Κυριακή στα γήπεδα, που έχουν μαρκάρει τις περιπτώσεις τους, και παρακολουθούν την εξέλιξή τους. Κι εδώ υπάρχει κάτι ακόμα σημαντικό για να πούμε: Δεν γίνεται να έχει μαρκάρει/ξεχωρίσει/προκρίνει την περίπτωση ενός παίκτη ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός και αυτός ο παίκτης να μην ενδιαφέρει και την ΑΕΚ, τον Άρη ή τον ΠΑΟΚ. Άσχετα αν υπάρχει ανάγκη για την ενίσχυση σε αυτή τη θέση, η αξιολόγηση αν είναι κατάλληλος για το επίπεδο μεγάλης ομάδας, βαριάς φανέλας με απαιτήσεις, είναι ίδια.

Ανεξάρτητα από αυτό, άλλωστε, είναι και συγκεκριμένα μανατζερικά κανάλια που δείχνουν προς τις ομάδες αν υπάρχει διαθεσιμότητα για έναν παίκτη ή όχι – Αυτός είναι και ο λόγος που, πολλές φορές, αγοράζει έναν παίκτη από το εξωτερικό κάποια ελληνική ομάδα και γίνεται γνωστό ότι είχε ενδιαφερθεί/προταθεί και σε άλλη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ντεσπόντοφ, που είχε γίνει γνωστό ότι υπάρχει διαθεσιμότητα για να έρθει στην Ελλάδα τόσο στον ΠΑΟΚ, που τον απέκτησε κιόλας, όσο και στον Ολυμπιακό.

Και πάμε στον πυρήνα αυτού που θέλουμε να πούμε: Ποιους ποδοσφαιριστές από τη Σούπερ έχουν ξεχωρίσει οι μεγάλοι, με βάση όσα φτάνουν στα αυτιά μας; Και δεν αναφερόμαστε σε παίκτες τύπου Μπρινιόλι που μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι και όλοι γνωρίζουν την αξία του. Αλλά σε… αθόρυβες περιπτώσεις που μπορούν, αν πάρουν την ευκαιρία σε μεγάλη ομάδα, να κάνουν το step up. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί.

  Επίσημο! Από το ντέρμπι με ΠΑΟ η μεταβίβαση των διαρκείας της ΑΕΚ

ΟΖΕΓΚΟΒΙΤΣ: Διεθνής Σέρβος επιθετικός, 29 ετών, με 12 γκολ και 1 ασίστ μέχρι στιγμής φέτος με την Κηφισιά και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε 7 γκολ με τον Βόλο – Συνολικά στην καριέρα του έχει πετύχει 100 γκολ σε 300 εμφανίσεις – Άρα ένα γκολ κάθε 3 ματς, που δεν είναι κακή επίδοση. Μια χαρά λύση για την 3η θέση στην ιεραρχία των επιθετικών σε όλες τις μεγάλες ομάδες.

 

ΜΙΡΙΤΕΓΙΟ: Αργεντινός επίθετικός, 25 ετών, από τα πουλέν που ξέρει και βρίσκει ο Αστέρας Τρίπολης. Έχει πιστωθεί 13 γκολ (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) φέτος, κλασσικό 9άρι, ανήκει στην αργεντίνικη Ντεφένσα που δεν έχει μάθει να πουλάει ακριβά στην Ευρώπη. Λύση τύπου Οζέγκοβιτς και με καλύτερη προοπτική λόγω ηλικίας. Δοκιμάστηκε φέτος και έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει

ΣΑΝΤΟΣ: Δανεικός στην Κηφισιά από τη ρουμάνικη Φαρούλ, φέτος έχει 1 γκολ και 8 ασίστ σε Σούπερ Λιγκ και Κύπελλο – Συνολικά, δηλαδή, έχει συμμετοχή σε 9 γκολ τής ομάδας του ο Βραζιλιάνος, που παίζει κυρίως ως δεξιός εξτρέμ (αλλά και αριστερά). Δεν έχει διαβατήριο, κι αυτό είναι πρόβλημα, αλλά τόσο καλό δεξιό εξτρέμ με αριστερό πόδι (!) δύσκολα μπορεί να βρει κάποια ομάδα. Επιδραστικός, σε καλή ηλικία (25 ετών), μην αποκλείσετε να έχει την ευκαιρία του το καλοκαίρι.

 

ΒΟΛΟΣ: Η περίπτωση του ΝΠΣ είναι διαφορετική καθώς παραδοσιακά έχει καλό υλικό. Ανεξάρτητα από αν θα καταφέρει να σώσει την κατηγορία ή όχι φέτος, η αποχώρηση του Αχιλλέα Μπέου στο τέλος τής σεζόν αναμένεται να ανοίξει την πόρτα τής εξόδου για κάποιους παίκτες. Όπως ο αξιόπιστος δεξιός μπακ Νικολάι Άλχο, ο τερματοφύλακας Μάριος Σιαμπάνης (προέρχεται από ρήξη χιαστού βέβαια), ο επιθετικός Μανουέλ Γκαρσία. Υπάρχει ταλέντο στην ομάδα της Μαγνησίας, καθώς είναι γνωστό ότι ο Μπέος ξέρει να στήνει ομάδες.

  Ανοιχτός ο δρόμος για Τάις στην Ευρώπη - Έρχεται και η... καψούρα του ΠΑΟ!

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Δεν το διαπραγματεύεται ο Μπέος για τον τελικό” – Μόνο μία λύση για Παναθηναϊκό και Άρη


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: