ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Έβγαλε αντίδραση και ετοιμάζεται για…διαβολοβδομάδα


ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Έβγαλε αντίδραση και ετοιμάζεται για…διαβολοβδομάδα


Διαφ.

Οι Πράσινοι επικράτησαν στο Παλατάκι επί του Δικέφαλου του Βορρά, νικώντας με 89-73.

Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, σήκωσε κεφάλι και κέρδισε τον ΠΑΟΚ στην έδρα του με 89-73 χάρη σε ματσάρα από Γκριγκόνις και Γκραντ!

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρίσκεται στο 20-1 και παρά τις απουσίες των Λούκα Βιλντόσα – Κώστα Αντετοκούνμπο, έβγαλε τη δύσκολη δουλειά στη Θεσσαλονίκη. Οι Τζέριαν Γκραντ και Μάριους Γκριγκόνις ξεχώρισαν επιθετικά, με τον Τούρκο προπονητή να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής σε 10 παίκτες συνολικά με το βλέμμα στραμμένο στη “διαβολοβδομάδα” που ακολουθεί.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 11-7, αναγκάζοντας τον Εργκίν Αταμάν να κάνει αλλαγές κι έτσι ο  Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 9-0 με πρωταγωνιστές τους Γκριγκόνις, Σλούκα, Μήτογλου για το 11-16. Οι δύο ομάδες πορεύουνταν μαζί και η πρώτη περίοδος έληξε με το σκορ στο 22-24. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο το οποίο τελείωσε με 42-46.

  Τρελό κράξιμο από Πρωταθλητή-ΦΩΣ σε Ολυμπιακό - "ΣΟΚ! Πάει για σκούπα"

Ο εξαιρετικός Μίχαλακ κρατούσε τον Δικέφαλο του Βορρά κοντά στο σκορ (47-48). Δύο τρίποντα του Γκριγκόνις διαμόρφωσαν το 51-57, αλλά οι γηπεδούχοι επέστρεψαν με τον Τσαϊρέλη και τον Τάουνς (55-57). Με την εμπειρία του ο Σλούκας βρήκε πόντους από τις βολές και το 58-64 της τρίτης περιόδου γράφτηκε από τον Χουάντσο.

Οι πράσινοι πήραν διαφορά και ο Ναν έκανε το καθοριστικό 63-78 στο 35ο λεπτό του αγώνα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο και με τα πάντα να έχουν κριθεί, ο Εργκίν Αταμάν πέρασε και τους Μωραΐτη, Μαντζούκα, οι οποίοι πρόσθεσαν και αυτοί το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Η διαφορά έφτασε ως το +18 (66-84) με τον Ναν και το τελικό 73-89 ήταν το τελικό σκορ στο Παλατάκι.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 42-46, 58-64, 73-89.

Δείτε κάποιες ξεχωριστές φάσεις του αγώνα:

 
 
 
 
 
 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: