Gazzetta dello Sport: Ανάλυση του φαινομένου «Ολυμπιακός».


Gazzetta dello Sport: Ανάλυση του φαινομένου «Ολυμπιακός».


Διαφ.

Από τον θρίαμβο στο Youth League Under-19, έως την ιστορική πρόκριση στο Conference League ως τη δεύτερη ελληνική ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό του ’71 που θα προσπαθήσει να κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο. Ενδιάμεσα, το 3ο Final Four στο μπάσκετ, στα τελευταία πέντε χρόνια. Δύο ακόμη τελικούς Champions League, για την ομάδα πόλο και χάντμπολ των ανδρών. Εάν προσθέσουμε και  τον χαμένο, από τη Σαμπαντέλ, τελικό Champions League του πόλο γυναικών, θεωρητικά το 2024, με 6 τελικούς σε όλα τα αθλήματα βάφεται δικαιολογημένα «άσπρο- κόκκινο».

 Δεν είναι εύκολο, ούτε και σύνηθες ν’ ασχοληθεί η φημισμένη, ιταλική εφημερίδα (η πρώτη και αρχαιότερη του κόσμου, που ιδρύθηκε με αφορμή τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, με καθημερινές πωλήσεις 7εκ. φύλλα, ανά τον κόσμο!), μ’ ένα ελληνικό θέμα. Για την ακρίβεια, με τέτοιο ζήλο είχε ξανά ασχοληθεί πριν από 20 χρόνια όταν η ομάδα του Ρεχάγκελ άφηνε άναυδη και άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη θριαμβεύοντας στο πορτογαλικό Euro.

  Ανησυχία για τον Λούκα Ντόνσιτς - Τι έπαθε... (ΒΙΝΤΕΟ)

 Ωστόσο, αντικειμενικά και ανεξαρτήτου χρώματος ή καρδιάς, οι φετινές επιτυχίες του «γαύρου», όπως αποκαλεί η εφημερίδα, με χιούμορ τον Ολυμπιακό απόλυτα ορθά κεντρίζουν το ενδιαφέρον και εκτός Ελλάδος.

 

 Για τους Ιταλούς, δύο είναι τα πρόσωπα κλειδιά πίσω από το φαινόμενο- Ολυμπιακός. Ο πολυπράγμων πρόεδρός του, και μεγιστάνας Βαγγέλης Μαρινάκης, με μία παραμυθένια ζωή που θυμίζει εκείνη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τον οποίο περιγράφουν παράλληλα ως ιδιοκτήτη του εν λόγω αθλητικού πολύ συλλόγου, εφοπλιστή, καναλάρχη, πολιτικό. Ιδιοκτήτη της Νότινγκαμ Φόρεστ, πιθανότατα σύντομα και της πορτογαλικής Ρίο Άβε. Έναν άνθρωπο με τόσα πολλά ταλέντα που, στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο βρήκε το ίδιο τον τρόπο να γράψει μέχρι και τους στίχους τραγουδιού («Έξαψη»), για τη Νατάσα Θεοδωρίδου.

 

 Και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο 4ος προπονητής που κάθισε φέτος στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», που μπορεί να ήρθε στον Πειραιά μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά τρεις μήνες του ήταν υπεραρκετοί για να φέρει τα πάνω κάτω στην ομάδα, αποκλείοντας Φερεντσβάρος, Μακάμπι, Φενέρμπαχτσε και Άστον Βίλλα και οδηγώντας την ένα σκαλοπατάκι πριν την κατάκτηση του πρώτου της ευρωπαϊκού τίτλου στο ποδόσφαιρο.

  Ανοιχτό για νέα μεταγραφή στον ΠΑΟ - Πρόβλημα ο… Βεζένκοφ και όχι ο Μενσά!

 Για την ακρίβεια, υπογραμμίζει η εφημερίδα, ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος είχε ήδη έρθει από τους πιτσιρικάδες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, που στις 22 Απριλίου, στη Νυόν συνέτριβαν 3-0 ολόκληρη Μίλαν στον τελικό του Youth League Under-19 της Uefa. Αναμφισβήτητα, εάν στις 29 Μαϊου κατακτήσει και το Conference η ομάδα θ’ αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη. Ακόμη όμως και αν δεν τα καταφέρει, με τη Φιορεντίνα, για τον Ολυμπιακό το 2024 θα παραμείνει το ίδιο αξέχαστο και μαγικό, είτε για τη ρεβάνς του περυσινού τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο Final-4 του μπάσκετ, είτε για τον τελικό Champions League του πόλο ανδρών (5 Ιουνίου, στη Μάλτα), είτε για τον αντίστοιχο του χάντμπολ ανδρών όπου ύστερα από 9 νίκες και 1 ισοπαλία θ’ αντιμετωπίσουν, πάλι τέλη Μαίου την ισλανδική Βαλούρ.         


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: