“Παλικαρίσιο πρωτάθλημα – MVP ο Κοτάρσκι – Δίψα Άρη για Κύπελλο”


“Παλικαρίσιο πρωτάθλημα – MVP ο Κοτάρσκι – Δίψα Άρη για Κύπελλο”


Διαφ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την προσπάθεια απόκτησης του Μεϊτέ: «Κάθε ομάδα κάνει έναν απολογισμό με βάση πώς πήγε κάθε παίκτης. Δεν πρέπει να βάλει στη μέση την επιτυχία του πρωταθλήματος, πρέπει να την βγάλει από την σκέψη του. Θα πρέπει κάθε ομάδα στον σχεδιασμό να το δει πιο λογικά χωρίς συναισθηματισμούς. Αν κρίνει ότι ο Μεϊτέ μπορεί να βοηθήσει ναι, αλλά στην εξίσωση πρέπει να μπει το πόσο θα κοστίσει. Λέμε είναι καλός, πόση είναι η αξία του; Αν είναι ένα εκατομμύριο και θέλει δύο, πάμε σε κάτι άλλο».

Για την κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ: «Μία ομάδα γίνεται πιο δυνατή με την κατάκτηση ενός τίτλου και γράφεται στην ιστορία. Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη έχει αλλάξει επίπεδο, δεν είναι πλέον ο κομπάρσος. Κάποτε οι αθηναϊκές ομάδες έκαναν σχεδιασμό και έλεγαν με διπλό στην Τούμπα και στο Χαριλάου παίρνουμε το πρωτάθλημα. Πλέον έχει αλλάξει ο χάρτης, και άλλες προσπαθούν να δυναμώσουν, δεν υπάρχει κάτι εύκολο. Ήταν ένα δίκαιο και παλικαρίσιο πρωτάθλημα.

Οι δύο καλύτερες ομάδες σε όλη τη διαδρομή ήταν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Ο τίτλος κρίθηκε στα ντέρμπι και ο ΠΑΟΚ έδειξε πιο έτοιμος. Όλες έκαναν γκέλες. Ο ΠΑΟΚ έκανε μία πολύ απρόσμενη γκέλα στη Λαμία και εκεί υπήρξε μία απογοήτευση. Διόρθωσαν όμως το λάθος και μπράβο».

Για την ΑΕΚ: «Σε κάποια ματς η ΑΕΚ έδειχνε κάποιον φόβο. Στο 2-2 στη Φιλαδέλφεια έβγαλε ένα συναίσθημα αυτοσυντήρησης και γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ δεν έχασε. Οι λεπτομέρειες έκαναν την διαφορά. Σο 3-2 της Τούμπας δεν φάνηκε η ΑΕΚ να είναι κουρασμένη στο 70′, ανά διαστήματα η μία ομάδα πίεζε την άλλη. Είναι η δυναμική που έδειξε ο ΠΑΟΚ στο ψυχικό κομμάτι και το πείσμα μετά την Λαμία του έδωσε το ερέθισμα για την ανατροπή. Αυτό είναι και το μεγάλο μπράβο».

  Ησυχία, τώρα μιλάει ο παλιός!Βίκτωρας Μητρόπουλος: "Το πρωτάθλημα έχει..."

Για τον πολυτιμότερο του ΠΑΟΚ: «Εγώ λέω τον Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς παίκτες στη μεσοεπιθετική γραμμή, δεν είχε πρόβλημα να διασπάσει μία άμυνα. Ο Κοτάρσκι, όμως, με τον δεύτερο τερματοφύλακα έχει μεγάλη απόσταση, ας με συγχωρέσει ο δεύτερος. Ο Ντεσπόντοφ όμως με τον Ζίβκοβιτς δεν έχουν μεγάλη απόσταση. Στην εξέλιξη ενός ματς ο τερματοφύλακας παίζει σημαντικό ρόλο, όπως με τον Σπόραρ. Αν έκανε εκεί το 1-1 θα ήταν όλα αλλιώς. Κράτησε τον ΠΑΟΚ σε καθοριστικά σημεία. Μέσα είχε τις λύσεις».

Για τον τελικό: «Η δίψα για έναν τίτλο στον Άρη είναι μεγάλη. Το κίνητρο είναι μεγάλο. Αν το κατακτήσει ο Άρης θα είναι πετυχημένη χρονιά γιατί θα πάρει τίτλο μετά από πολλά χρόνια. Θα δώσει και αυτός ένα μεγάλο παρών. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα του Άρη με τον ΠΑΟΚ εκτιμώ ότι θα τους δυναμώσει και μακάρι να το δείξουν στο γήπεδο. Ο τελικός είναι 50-50. Μεγάλη ομάδα χωρίς καλό τερματοφύλακα δεν υπάρχει».