Βεζένκοφ και Τζέιμς ή Τζόουνς ο Ολυμπιακός – Τεράστια κίνηση Γιαννακόπουλου


Βεζένκοφ και Τζέιμς ή Τζόουνς ο Ολυμπιακός – Τεράστια κίνηση Γιαννακόπουλου


Διαφ.

Σε φουλ αγωνιστική δραστηριότητα βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, καθώς σε 24 ώρες δίνουν ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν στο ΟΑΚΑ, με τους Πειραιώτες να βρίσκονται ήδη στο 2-0. Χωρίς ωστόσο ο τίτλος να αλλάξει και πολλά όσον αφορά τον σχεδιασμό τους.

Γιατί έτσι ή αλλιώς ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι φέτος, ειδικά από τη στιγμή που ο Κινάν Έβανς τραυματίστηκε σοβαρά και φέρνει αλλαγή στο προγραμματισμό. Αλλά ας πάμε από τα βασικά, ακόμα κι αν είναι κουραστικό, για να τα εμπεδώσουμε καλά:

α) Κερδίσει ή όχι τον τίτλο ο Ολυμπιακός, αν ο Σάσα Βεζένκοφ αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, οι Πειραιώτες θα έχουν πάντα τον πρώτο λόγο. Και θα κάνουν την απαραίτητη υπέρβαση για να τον ντύσουν, ξανά, με τη φανέλα τους.

β) Κερδίσει ή όχι τον τίτλο ο Ολυμπιακός, θα φέρει έναν γκαρντ για να πάρει τη “θέση” του Έβανς, που θα έπαιρνε τη θεση του Κάαναν. Ποιος μπορει να είναι αυτός, από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο νυν γκαρντ της Ζαλγκίρις; Κρατάμε καλά το όνομα του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην άκρη του μυαλού μας, που κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει ελεύθερος από τη Φενέρ και έχει στην κατοχή του ελληνικό διαβατήριο.

γ) Κερδισει ή όχι τον τίτλο ο Ολυμπιακός, ο Ντόρσεϊ “παίζει” μόνος του για τη θέση του γκαρντ; Όχι, καθως τις τελευταίες ώρες υπάρχει ξανά το όνομα του Μάικ Τζέιμς στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών. Που και το περασμένο καλοκαίρι είχαν επαφές, αλλά δεν είχε έρθει τελικά στην Ελλάδα.

  Μονακό-Μπαρτσελόνα παρακολουθεί ο Μάικλ Τζόρνταν (ΒΙΝΤΕΟ)

δ) Κρατήστε και το όνομα του Κρις Τζόουνς, της Βαλένθια, σε μια άκρη του μυαλού σας, καθώς ο 31χρονος γκαρντ θα είναι έτσι κι αλλιώς περιζήτητος το προσεχές καλοκαίρι. Ο Μπαρτζώκας έχει μαρκάρει την περίπτωσή του, αναμένουμε τις εξελίξεις.

Μίσιτς και… Βεζένκοφ για Παναθηναϊκό

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να πούμε για τον Παναθηναϊκό; Σαφώς, αν και οι Πράσινοι χρειάζονται πιο προσεγμένες και, ίσως, λιγότερες κινήσεις από τον Ολυμπιακό. Έναν ψηλό για να κάνει τη δουλειά κάτω από το καλάθι μαζί με τον Λεσόρ, ίσως τον Χεζόνια, αλλά κι έναν γκαρντ που θα έρθει, λογικά, στη θέση του Βιλντόζα. 

Το όνομα που “παίζει” είναι γνωστό και έχει απασχολήσει πολύ το τελευταίο διάστημα το Τριφύλλι και δεν είναι άλλο από εκείνο του Μίσιτς. Μόνο που και στη δική του περίπτωση ισχύει ο,τι και με τον Βεζένκοφ: ΑΝ μείνει ελεύθερος, τον πρώτο λόγο στην Ευρωλίγκα τον έχει ο Παναθηναϊκός. Αλλά το συμβόλαιό του στο ΝΒΑ ειναι εγγυημένο για έναν ακόμα χρόνο. Αν δεν υπάρξει από τους Χόρνετς προσπάθεια για να λυθεί, πολύ δύσκολα θα αποφασίσει να το κάνεις μόνος του ο Μίσιτς…

Τεράστια κίνηση Γιαννακόπουλου μετά τους τελικούς

Μια τεράστια κίνηση ετοιμάζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για τον Παναθηναϊκό, που θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχει επανασχεδιασμός στο ΟΑΚΑ: Από την οροφή του γηπέδου με τα λάβαρα, στην οθόνη που υπάρχει στο κέντρο του γηπέδου, μέχρι και το όνομά του!

Το ρεπορτάζ που κυκλοφορεί αναφέρει ότι η ΚΑΕ είναι πολύ κοντά σε μια τεράστια συμφωνία για την ονοματοδοσία του γηπέδου, που θα φέρει ένα πολύ-πολύ μεγάλο ποσό στα ταμεία – Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη χορηγία ονοματοδοσίας γηπέδου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Και φυσικά θα φέρει τεράστια ποσά στα ταμεία του κλαμπ.

Μάλιστα, αυτό θα έρθει μετά από ένα καλοκαίρι που έχει δώσει με τη μια ένα τεράστιο ποσό για να στελεχώσει το ρόστερ της ομάδας – Άρα εκ των πραγμάτων φέτος δεν χρειάζονται τόσα πολλά χρήματα! Συνδυαστικά με τα σχεδόν 2 εκατ. ευρώ που πήρε ως πριμ Ευρωλίγκας η ομάδα (και, προφανώς, δεν ήταν στον σχεδιασμό) αλλά και το γεμάτο γήπεδο με τα πολλά διαρκείας που έφυγαν (σε 20 ώρες!), δημιουργούν νέα δεδομένα.

  Καμπανακι από Θεσσαλονικη! "Περισσότερoι Έλληνες στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ"

Γιατί και οι χορηγίες στο εξής θα είναι διαφορετικές και μεγαλύτερες (κατέκτησε Ευρωλίγκα, άρα διαπραγματεύεται αλλιώς), με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον ένα οικονομικό μαξιλάρι που θα δώσει στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός μια εξαιρετική ασφάλεια για το μέλλον και, φυσικά, προοιωνίζει ότι μπορεί φέτος η ομάδα να κατέκτησε την Ευρωλίγκα, αλλά από εδώ και στο εξής φαίνεται ότι το μέλλον θα είναι λαμπρό!

Τι θέλουμε να πούμε; Ότι η συμφωνία που θα έρθει για την ονοματοδοσία του ΟΑΚΑ, μια υπόθεση που έχει μπει σε επαφές ήδη από τα τέλη του 2023, έρχεται αφενός για να απογειώσει τους Πράσινους οικονομικά αλλά και να δώσει προοπτική για όλες τις συμφωνίες που υπάρχουν γύρω από την ομάδα.

Αλλάζει σελίδα ο Παναθηναϊκός στο οικονομικό του σκέλος, αποκτά νέο στάτους, σε μια εποχή μάλιστα που δεν χρειάζεται να ξοδέψει πολλά για να φτάσει στην κορυφή – Βρίσκεται ήδη εκεί και, μάλιστα, με 2-3 κινήσεις μπορεί να ονειρευτεί ότι θα συνεχίσει εκεί…


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: