“Ξέρουν στον ΠΑΟ τι κόουτς είναι ο Αλόνσο; – Ούτε Σάρι ούτε Γιοβάνοβιτς”


“Ξέρουν στον ΠΑΟ τι κόουτς είναι ο Αλόνσο; – Ούτε Σάρι ούτε Γιοβάνοβιτς”


Διαφ.

Στα χέρια του Ντιέγκο Αλόνσο θα γυρίσει σελίδα ο Παναθηναϊκός το προσεχές καλοκαίρι, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά τού κλαμπ σε έναν προπονητή που έχει το προφίλ τού Ματίας Αλμέιδα. Δηλαδή του αγωνιστικού αναμορφωτή τής ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια.

Ο 49χρονος προπονητής είναι χωρίς ομάδα από τον Δεκέμβρη του 2023, όταν έφυγε από τη Σεβίλλη (είχε διαδεχθεί τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία), ενώ στην καριέρα του έχει θητεία σε αρκετές ομάδες της Αμερικής αλλά και στην Εθνική ομάδα τής χώρα του, της Ουρουγουάης.

Το sportdog απευθύνθηκε στον Γιάννη Ντούγζο, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ρεπορτάζ ποδοσφαίρου στην αμερικανική ήπειρο, προκειμένου να συλλέξουμε χρήσιμες πληροφορίες για τον Αλόνσο και τι μπορεί να αλλάξει στους Πράσινους.

“Για αυτό δεν τα κατάφερε στη Σεβίλλη – Ξέρει τον Αλόνσο ο Παναθηναϊκός; – Από τους καλύτερους Ουρουγουανούς”

Γιάννη, ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι έψαξε για έναν προπονητή τύπου Αλμέιδα με την περίπτωση του Ντιέγκο Αλονσο.

  Γιαννακόπουλος: "Κάτι μεγαλύτερο από απλά μία ομάδα ο Παναθηναϊκός" (vid)

“Σε αυτό το στιλ είναι, προπονητής που έχει εμπειρία στην πατρίδα του και το εξωτερικό. Όπου του δόθηκε ο χρόνος για να δουλέψει, έφερε αποτελέσματα. Είχε και επιλογές που δεν ήταν πετυχημενες – Για παράδειγμα στη Σεβίλλη που πήγε, μετά τον Μεντιλίμπαρ, ήταν προβληματική η κατάσταση και δεν μπόρεσε να βοηθήσει”.

Πώς σχολιάζεις την επιλογή του;

“Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε ως πρώτη επιλογή τον Σάρι, δεν ξέρω αν στην ομάδα ξέρουν τον Αλόνσο και το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει”.

Ποια είναι η άποψή σου για την αξία του;

“Είναι από τους καλύτερους Ουργουανούς τεχνικούς, από τους πιο γνωστούς στη Νότια Αμερική. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός θα είναι η πρώτη ομάδα του ουσιαστικά στην Ευρώπη, γιατί στη Σεβίλλη δεν είχε μείνει πολύ”.

“Δεν είναι Σάρι αλλά ούτε και Γιοβάνοβιτς – Άλλο στάτους – Για αυτό τον πήρε ο Παναθηναϊκός”

Πώς του αρέσει να παίζει;

“Είναι προπονητής που προσαρμόζεται στους παίκτες του. Δεν είναι Σάρι, που έχει το δικό του στιλ. Αλλά δεν είναι και Γιοβάνοβιτς. Συνδυάζει καταστάσεις”.

  Όλο και ανεβαίνει η Τσέλσι - Τριάρα στη Γουέστ Χαμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεωρείς ότι μπορεί να τα καταφέρει στον Παναθηναϊκό;

“Στον Παναθηναϊκό ίσως να μην υπάρξει τόσος ενθουσιασμός, είναι παγωμάρα από τον Σάρι να πάει η ομάδα στον Αλονσο. Θεωρώ ότι είναι προπονητής που αν του έρθουν καλά τα πράγματα και του δοθεί χρόνος, μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Άλλο πράγμα ο Σάρι και το στάτους του ως προπονητής, κι άλλο ο Αλόνσο. Τουλάχιστον να του δοθεί χρονος”.

Στη Σεβίλλη πάντως δεν είχε τύχη;

“Ήταν και στη Εθνική Ουρουγουάης πριν και τα είχε πάει εξαιρετικά. Η Σεβίλλη, παραδοσιακά, βλέπει προς τη νότια Αμερική. Αλλά ως ομάδα είναι του ύψους ή του βάθους τα τελευταία χρόνια. Πουλάει παίκτες, έχει επαφές με μάνατζερ, είναι σε περίεργη φάση. Ο Παναθηναϊκός τον πήρε για πιο σύγχρονο στιλ παιχνιδιού”.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: