Τώρα μιλάει το Τριφύλλι! Άλλωσαν το Τέξας οι Σέλτικς – 106-99 τους Μάβερικς


Τώρα μιλάει το Τριφύλλι! Άλλωσαν το Τέξας οι Σέλτικς – 106-99 τους Μάβερικς


Διαφ.

Η εξέλιξη του Game 3 των τελικών του NBA ήταν συγκλονιστική, αφού οι «Κέλτες» έδειχναν ότι θα πάρουν με… περίπατο το ματς, όμως ένα αδιανόητο blackout στη τέταρτη περίοδο έβαλε τους Μάβερικς στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν μια συγκλονιστική ματσάρα.

Οι «Μαβς» όντες με την πλάτη στον τοίχο και έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας τους, πάλεψαν στα ίσα τους Σέλτικς, κλείνοντας το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 31-30, ενώ διατήρησαν το ισχνό προβάδισμά τους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (51-50).

Στο τρίτο δωδεκάλεπτο ήρθε η… έκρηξη από τους Σέλτικς, όπου με επί μέρους 19-35 έβαλαν με την πλάτη στον τοίχο τους Μάβερικς, με τους «Κέλτες» να μπαίνουν στην τέταρτη περίοδο έχοντας προβάδισμα 15 πόντων (70-85).

Λίγο έλειψε να πληρώσουν το blackout οι Σέλτικς

Οι «Κέλτες», ωστόσο έβγαλαν υπεροψία σε εκείνο το σημείο και οι Μάβερικς το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο αρχίζοντας να ροκανίζουν σταθερά την διαφορά, μετατρέποντας το φινάλε του αγώνα σε θρίλερ για γερά νεύρα.

Στο 1:20 πριν την λήξη ο Ντέρεκ Λάιβλι μείωσε στο καλάθι (98-100), όμως η αποβολή του Λούκα Ντόντσιτς με έξι φάουλ, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τους Μάβερικς, που επέτρεψαν στους Σέλτικς να πετύχουν έξι σερί πόντους, καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς.

  Χαμός με Χιμένεθ! Νέες αποδοκιμασίες και ατάκες για ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι, οι «Κέλτες» έφυγαν αλώβητοι από την έδρα των Μάβερικς, έκαναν το 3-0 στη σειρά και πλέον απέχουν μια νίκη μακριά από το να βάλουν «τέλος» σε μια μακρά περίοδο 16 χρόνων χωρίς πρωτάθλημα.

Ο Τζέισον Τέιτουμ με 31 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και ο Τζέιλεν Μπράουν με 30 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ήταν οι κορυφαίοι των Σέλτικς, ενώ για τους Μάβερικς ξεχώρισαν ο Κάιρι Ίρβινγκ με 35 πόντους και ο Λούκα Ντόντσιτς με 27.

Τα δωδεκάλεπτα: 31-30, 51-50, 70-85, 99-106.

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: