Φέρνει… Μαξίμοβιτς ο Ολυμπιακός – Ο λόγος που δεν υπογράφει ο Ελ Αραμπί


Φέρνει… Μαξίμοβιτς ο Ολυμπιακός – Ο λόγος που δεν υπογράφει ο Ελ Αραμπί


Διαφ.

Ο Ζοάν Χορδάν έχει συνδεθεί τις τελευταίες ώρες με τον Ολυμπιακό, καθώς ο 29χρονος Ισπανός χαφ είχε θητεία στην Εϊμπάρ με τον νυν προπονητή των Ερυθρόλευκων (-ο Μεντιλίμπαρ είχε πάνω από 200 ματς ως προπονητής της Εϊμπάρ), ενώ όταν πήγε στη Σεβίλλη ο νυν προπονητή των Πειραιωτών, βρήκε ήδη εκεί τον Χορδάν.

Δεν υπολογίζεται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (φέτος είχε, όλες κι όλες, 13 συμμετοχές) και δεν έχει μέλλον στην ισπανική ομάδα (αν και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027), το market value βρίσκεται στα 3,5 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει και στα 30 εκατ. ευρώ!), και σίγουρα θα μπορούσε να αναλάβει αυτόν τον ρόλο που ψάχνει ο Μεντιλίμπαρ στα χαφ του Ολυμπιακού για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

To όνομά του, παλαιότερα, είχε συνδεθεί με την Άρσεναλ, ενώ συνολικά έχουν πληρωθεί 17,8 εκατ. ευρώ ως transfer fees στην καριέρα του μέχρι στιγμής. Το παιχνίδι του θυμίζει κάπως τον Μαξίμοβιτς, που έχει συμφωνήσει/ανακοινωθεί από τον Παναθηναϊκό, τυπικά δηλαδή μπορεί να παίξει τόσο ως στόπερ μπροστά από την άμυνα, όσο και ως 6άρι ή 8άρι.

Βγάζει την ομάδα μπροστά, σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, ενώ έχει και την εμπειρία τής παρουσίας 9 ετών σε επίπεδο La Liga (Εσπανιόλ, Βαγιαδολίδ, Εϊμπαρ, Σεβίλλη) και φαίνεται ότι η ομάδα τής Ανδαλουσίας έχει τη διάθεση να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού – Ίσως και με κάποιο ενοίκιο, δεδομένου ότι η Σεβίλλη είχε δαπανήσει 14 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

“Έχει συμβόλαιο με τη Σεβίλλη αλλά θα μπορούσε να απασχολήσει γιατί δεν παίζει και δεν φαίνεται να έχει μέλλον στην ομάδα”, μας είπε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Λυκάκης, που αναλύει αγώνες στην Ισπανία και γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο εκεί.

Εμείς απλώς να συμπληρώσουμε ότι στον βαθμό που η περίπτωση του Ντάνι Γκαρθία παρουσιάζεται ως “τελειωμένη”, αφού δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Χορδάν δεν έχει και πολύ διαφορετικά στοιχεία από τον συμπατριώτη του. Χωρούν και οι δύο  στο ρόστερ; Προφανώς σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός χωράνε πολλοί καλοί παίκτες, για να δώσουν βάθος στο ρόστερ.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ έχει μιλήσει για ρόστερ 23-24 ποδοσφαιριστών τη νέα αγωνιστική περίοδο, ανεξάρτητα αν τον μεγαλύτερο βαθμό ενίσχυσης τον χρειάζεται όντως στη μεσαία γραμμή…

  Αυτό το μεγάλο... πρέπει του Ολυμπιακού με Άρη - Ο παίκτης... κλειδί

Ο λόγος που δεν υπογράφει ο Ελ Αραμπί

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες συγκεντρώσαμε από την Κύπρο για διάφορα θέματα που απασχολούν και την ελληνική επικαιρότητα, με αφορμή το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Γιατί το ποδόσφαιρο στη Μεγαλόνησο είναι, κάπως, σαν δοχείο που συγκοινωνεί με τη Σούπερ Λιγκ, κι αυτό το γνωρίζουν όλοι.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Το καλοκαίρι του 2023, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην άκρη του πάγκου, ο Μαροκινός έφτασε με το 1,5 πόδι εκτός Ολυμπιακού. Ο Ισπανός προπονητής θεωρούσε ότι ήταν προχωρημένη η ηλικία του, αλλά με δεδομένο ότι στην ομάδα υπήρχε μόνο ο Κααμπί (που ακόμα δεν είχε δείξει ότι είναι φονιάς μέσα στην περιοχή) και ο Γιόβετιτς που δεν είναι φουνταριστος, αποφασίστηκε να μείνει. Είχε άλλη πρόταση στα χέρια του; Φυσικά, από την Κύπρο! Ήταν από τον ΑΠΟΕΛ; Όχι, γιατί ο Απόλλων Λεμεσού ήταν η ομάδα που είχε ενδιαφερθεί.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ/1: Πώς ενδιαφέρθηκε ο Απόλλωνας; Μέσω του Βαλμπουενά που είχε πάρει ήδη μεταγραφή στη Λεμεσό και ήθελε να πάρει τον κολλητό του μαζί στη Μεγαλόνησο. Τελικά, τότε, είχε μείνει στον Ολυμπιακό ο Αραμπί. Τώρα που πηγαίνει στον ΑΠΟΕΛ μπορεί να πάρει εκείνος μαζί του τον Γάλλο; Το πρόβλημα με τον Βαλμπουενά είναι η ηλικία του και, κυρίως, το γεγονός ότι θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι συμπληρωματικό. Κι εντάξει, μια ομάδα να δώσει συμβόλαιο σε παίκτη 37 ετών, αφού η τέχνη του γκολ δεν ξεχνιέται. Να δώσει και σε 40χρονο (τον Σεπτέμβριο θα είναι τόσο ο Ματιέ) για να τον τροφοδοτεί; Λίγο δύσκολο.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ/2: Έχει κλείσει η μεταγραφή; Όχι! Γιατί ο Αραμπί ζητούσε 2ετές κλειστό συμβόλαιο και οι Κύπριοι επιθυμούν να του δώσουν στην καλύτερη 1+1 – Βάσει συμμετοχών. Εκεί βρίσκεται το κλειδί της υπόθεσης. Αν ξεπεραστεί αυτό, το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα – Μικρή απόκλιση υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σαφώς δεν είναι το σούπερ συμβόλαιο που είχε στο Λιμάνι, αλλά φαίνεται ότι ο ΑΠΟΕΛ τού δίνει το ταβάνι που μπορεί. Κι αυτό το εκτιμάει πολύ ο Γιουσέφ.

  Παραλήρημα Τσουκαλά για Αταμάν: "Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης και Ανδρούτσος…"

ΝΤΡΑΓΚΟΒΙΤΣ: Ψηλά στη λίστα των ανθρώπων τού Ολυμπιακού βρέθηκε τον περασμένο Γενάρη το όνομα Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς, διεθνή Αυστριακού στόπερ που έπαιζε τότε στον Ερυθρό Αστέρα. Ο 32χρονος άσος αποτελεί σημείο αναφορά για την εθνική του ομάδα, έχει αγωνιστεί στην καριέρα του σε Αούστρια Βιέννης, Ντιναμό Κιέβου, Λεβερκούζεν, Λέστερ και Ερυθρό Αστέρα, η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ (παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι και τα 15). Μόνο που, τώρα, μαθαίνουμε από την Κύπρο ότι είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει στον Άρη Λεμεσού, δηλαδή την ομάδα που έχει στο ρόστερ της τον επιθετικό Αλεξάντερ Κοκόριν, που το περασμένο καλοκαίρι ήθελε να φέρει ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Συμβόλαιο για 2 χρόνια υπέγραψε με την Ομόνοια ο Γιάννης Μασούρας, που δεν κατάφερε ποτέ να βρει τον βηματισμό του στον Ολυμπιακό. Ο 27χρονος άσος πήγε στην ομάδα που έχει το γενικό πρόσταγμα ο Γιάννης Αναστασίου και προπονητής, πια, είναι ο Βάλνταν Νταμπράουσκας (που είχε θητεία στον ΟΦΗ). Μπορεί η παρουσία τού Μασούρα να κόψει το μέλλον του Γιάννη Κώτσιρα στην Ομόνοια; Γιατί οι Κύπριοι ναι μεν θέλουν πολύ τον άσο του Παναθηναϊκού, ψάχνουν για έναν ακόμα δεξιό μπακ, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα θελήσει ο Κώτσιρας να πάει σε ομάδα που θα είναι, πάλι, στον πάγκο. Ας το κρατήσουμε αυτό σε μια άκρη του μυαλού μας…

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: