“Αρπάζει” Μπογέ από ΑΕΚ ο Ολυμπιακός – Φέρνει εξτρέμ και…νέο Γιόβετιτς!


“Αρπάζει” Μπογέ από ΑΕΚ ο Ολυμπιακός – Φέρνει εξτρέμ και…νέο Γιόβετιτς!


Διαφ.

Στο φουλ αναμένεται να βάλει μέσα στο επόμενο διάστημα ο Ολυμπιακός τις μεταγραφικές του μηχανές και, όπως είναι φυσικό λόγω της παρουσίας τού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην άκρη του πάγκου, φέτος θα έχει ξανά την τιμητική της η ισπανική αγορά.

Γιατί πρόκειται για πρωτάθλημα επιπέδου, που ακόμα και ποδοσφαιριστές από τη Segunda μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη Super League – Για παράδειγμα ο Σέρχιο Αραούχο ή ο Μπράντον Τόμας. Οπότε δεδομένα θα αξιοποιηθούν οι επαφές που έχει στην πατρίδα του ο 63χρονος προπονητής, προκειμένου να έρθουν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται άλλωστε και η περίπτωση του Ντάνι Γκαρθία, που δεν έχει μέλλον στην Αθλέτικ Μπιλμπάο αλλά στο Λιμάνι μπορεί να προσφέρει πολλά με την εμπειρία του.

Να θυμίσουμε, όμως, μια παράμετρο από το περασμένο καλοκαίρι, που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον; Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Σεβίλλη, του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τότε, είχαν στη λίστα τους τον Λούκας Μπογέ! Τον 28χρονο διεθνή Αργεντινό επιθετικό της Γρανάδα, που είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική σεζόν το 2022/23 με την Έλτσε και, παλαιότερα, είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ.

Τελικά, το καλοκαίρι του 2023 είχε καταλήξει (με 7 εκατ. ευρώ!) στη Γρανάδα. Αλλά η ισπανική ομάδα, φέτος, δεν πήγε καθόλου καλά (προφανώς μαζί της και ο Μπογέ), δεν έσωσε την κατηγορία και ψάχνονται για να τον δώσουν με τη μορφή δανεισμού ή να τον “σκοτώσουν” κάπου στα 5 εκατ. ευρώ για να μην κουβαλάνε το συμβόλαιό του στη Segunda.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με την ΑΕΚ ήδη, ως παίκτης που μπορεί να πάρει τη θέση τού Έκι Πόνσε στην 11άδα της Ένωσης, αν ο τελευταίος φύγει για το MLS. Λέτε όμως ο Μεντιλίμπαρ και ο Ολυμπιακός να έχουν ξεχάσει την περίπτωσή του, έναν μόλις χρόνο μετά από την περσινή καψούρα και των δύο; Κι αν όχι, υπάρχει περίπτωση να μπουν σφήνα για την απόκτησή του; Γιατί τα 5 εκατ. ευρώ που ζητάει η Γρανάδα (ή ο 2ετής δανεισμος του με ετήσιο loan fee καπου στο 1,5 εκατ. ευρω ώστε στη 2ετία μαζί με την αμοιβή του να έχουν εξοικονομηθεί τα 5 εκατ. ευρώ) δεν είναι ποσό που μπορεί να αποθαρρύνει τον Ολυμπιακό…

  Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ τώρα!

«Φορ με καλά τελειώματα ο Στόισκοφ – Αντι… Ναβάρο ή Γιόβετιτς στον Ολυμπιακό»

Το όνομα του Στόιτσκοφ (-Χουάν Ντιέγκο Μολίνα Μαρτίνεθ όπως είναι το πλήρες όνομά του), Ισπανού επιθετικού που παίζει και αριστερός εξτρέμ, με χρηματιστηριακή αξία 4 εκατ. ευρώ, εχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό.

Προέρχεται από μια σούπερ σεζόν στην Εϊμπάρ, με 12 γκολ και 7 ασίστ σε συνολικά 42 ματς και 3.203 λεπτά συμμετοχής. Η ομάδα του για ένα βαθμό έχασε την απευθείας άνοδο στην La Liga και στα μπαράζ αποκλείστηκε την Τετάρτη από την Οβιέδο!

Όπως αναφέρει ο Ευάγγελος Μίχος στο sportdog, στο θέμα με τίτλο “Διάλεξε Στόιτσκοφ ο Μεντιλίμπαρ! Στρακόσια για…ΠΑΟ-ΠΑΟΚ, 1 εκατ. για Μπάρκα“, εχει συμβόλαιο με την πρώην ομάδα του Μεντιλίμπαρ ως το 2026 αλλά στην Ισπανία το θεωρούν σιγουρο ότι θα πουληθεί/αποχωρήσει το καλοκαίρι. 

Σύμφωνα με έγκυρες μανατζερικές πηγές από την Χώρα των Βάσκων είναι βασικός υποψήφιος για τον Κυπελλούχο του Conference League Ολυμπιακό. Προφανώς και θα είναι στη λίστα Μεντιλίμπαρ.

“Επιθετικός τύπου Γιόβετιτς – Στο 4-3-3 ως εξτρέμ – 2 εκατ. ευρώ”

Το sportdog επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Λυκάκη, δημοσιογράφο που αναλύει αγώνες για το ισπανικο ποδόσφαιρο, και μάζεψε χρήσιμες πληροφορίες για τον 30χρονο άσο.

“Καλός παίκτης, πολλά χρόνια στην Ισπανία και τη δεύτερη κατηγορία. Φέτος πήγε καλά, είχε καλά πατήματα και καλά τελειώματα. Δεν ξέρω αν είναι ο παίκτης που θα έρθει για βασικός, αλλά μπορεί να είναι μια χαρά λύση αν αποχωρίσουν Ναβάρο και Γιόβετιτς”, σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Είναι εξτρέμ ή σέντερ φορ;

“Επιθετικός είναι, αν και έχει παίξει στο 4-3-3 ως εξτρέμ. Τα καλά του στοιχεία είναι τα τελειώματα μέσα στην περιοχή. Μπορεί να παίξει και πλάγια, αλλά δεν είναι ο κλασσικός εξτρέμ. Πιο πολύ τύπου Γιόβετιτς είναι”.

Με δεδομένο ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026, τι μπορεί να ζητήσει η ομάδα του για να τον παραχωρήσει;

“Οι απαιτήσεις θα είναι χαμηλές κάπου στα 2 εκατ. ευρώ. Εκτός αν πιέσει αυτός ότι θέλει να φύγει, αν και είναι από τους καλυτερους παίκτες της Εϊμπάρ”.

  Χαμός με Χιμένεθ! Νέες αποδοκιμασίες και ατάκες για ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθαρός εξτρέμ για Ολυμπιακό με 39 ματς, 5 γκολ και 4 ασίστ!

Με τον Ολυμπιακό έχει συνδεθεί το όνομα του Λουίς Ρόχια, Ισπανού εξτρέμ τής Αλαβές, που φέτος διένυσε εξαιρετική σεζόν με την ισπανική ομαδα – 39 ματς, 5 γκολ και 4 ασίστ.

Ο 30χρονος άσος, με θητεία τα τελευταία χρόνια σε Αλμερία και Αλαβές, είναι μια πρώτης τάξης λύση, που γνωρίζει πολύ καλα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με αποτέλεσμα να έχει το όνομά του στη λίστα του.

Μπορεί να προσφέρει στους Ερυθρόλευκους; Πόσο εύκολο είναι να έρθει στην Ελλάδα; Θα δώσει άλλα στοιχεία σε σχέση με εκείνα του Μασούρα στον Ολυμπιακό; Οι απαντήσεις στο sportdog από τον Βαγγέλη Λυκάκη, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ισπανικό ποδόσφαιρο.

“Καθαρός εξτρέμ, θα παίξει γραμμή – Η διαφορά με Μασούρα – Τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ στην Αλαβές”

“Εξτρεμ, πολύ γρήγορος, η ταχύτητα είναι το βασικό του προσόν. Πολύ καλή χρονιά έκανε φέτος, παρότι δεν ήταν αναντικατάστατος”, ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνεχεια πρόσθεσε για το παιχνίδι του Ρόχια σε σχέση με εκείνο του Μασούρα:

“Άλλα χαρακτηριστικά, πιο καθαρός εξτρέμ, θα παίξει στην γραμμή, περισσοτερο για απευθείας μετάβαση. Σε σχέση με τον Μασουρα έχει λιγότερα γκολ, είναι πιο πολύ δημιουργικός, θα γράψει περισσότερες ασίστ παρά γκολ”.

Σχετίζεται με τον Μεντιλίμπαρ πιθανή έλευσή του;

“Γενικά είναι παίκτης που είναι γνωστός στην Ισπανία. Σίγουρα αν έρθει στην Ελλάδα, θα είναι επιλογή του Μεντιλίμπαρ. Καλός παίκτης. Δεν είναι παίκτης από το πάνω ράφι, αλλά ξεχωρίζει”.

Σε σχέση με τον Μπιέλ, που φαίνεται ότι θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία;

“Καμία σχέση, ο Μπιέλ δεν ήταν ποτέ εξτρέμ. Για αυτό και δεν έπαιξε στον Ολυμπιακό, τον έβαζαν σε άλλη θέση. Ο Ριόχα είναι χρήσιμος σε οποιοδήποτε σύστημα”.

Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 – Πόσο θα μπορούσε να κοστίσει;

“Κάτω από 1 εκατ. δεν το συζητάμε, ίσως και παραπάνω να χρειάζονται. Δεν έχει λόγο να τον δώσει τσάμπα η ομάδα του. Ούτε έχει κάποιο συμβόλαιο που είναι βαρίδι και θέλει να τον ξεφορτωθεί”.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: