“Να στηρίξουν Μπαρτζώκα οι Αγγελόπουλοι – Δικαίωση Αταμάν, απάντηση Σλούκα”


“Να στηρίξουν Μπαρτζώκα οι Αγγελόπουλοι – Δικαίωση Αταμάν, απάντηση Σλούκα”


Διαφ.

Στο παρελθόν ανήκει η φετινή αγωνιστική περίοδος στο μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά την Ευρωλίγκα αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα, αν και στο Final 4 έφτασε και ο Ολυμπιακός ενώ η σειρά στους τελικούς ήταν στο 2-0 με “σπάσιμο” της έδρας.

Αναμφίβολα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία των Πράσινων μετά από όσα είχαν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην ομάδα, καθώς με την παρουσία του Αταμάν και των παικτών που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι, η σελίδα γύρισε οριστικά.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Νίκο Λινάρδο, παλαίμαχο διεθνή άσο και προπονητή, προκειμένου να σχολιάσει τη σειρά των τελικών αλλά και για να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό.

“Πήγαν περιπατο οι άμυνες – Προσωπικότητα Ναν και επιθετικός οίστρος Σλούκα – Φανηκε η απουσία του Φαλ”

“Τα δυο πρώτα ματς ήταν τελείως διαφορετικά σε σχέση τα τρία τελευταία. Οι ομάδες ήταν σχεδόν ισοδύναμες. Ο Ολυμπιακός ενώ ξεκίνησε με το πλεονέκτημα να κερδίσει εκτός έδρας και έκανε το 2-0 στο ΣΕΦ, όλοι πίστευαν ότι εύκολα ή δύσκολα θα γινόταν πρωταθλητής. Ο Παναθηναϊκός ανταπεξήλθε παρότι τα ματς κρίθηκαν σε πολύ υψηλά σκορ, που δεν το περιμενα. Οι άμυνες πήγαν περίπατο. Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην άμυνα με την απουσία Φαλ, ο Παναθηναϊκός ήθελε να πηγαίνει το σκορ ψηλά και φτάσαμε να διεκδικούν νίκη στο 5ο ματς (που και πάλι έπεσαν κορμιά) στος 80+ πόντους“, ανέφερε αρχικά ο Ν. Λινάρδος μέσω του sportdog και συμπλήρωσε για τα που ξεχώρισαν στους τελικούς:

  Βρίσκεται στην Τουρκία, αλλά η Ελλάδα είναι στην 1η θέση του! 

“Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν η προσωπικότητα του Ναν και ο επιθετικός οίστρος του Σλούκα, που ήταν φοβερός και έδωσε απαντήσεις, πανηγυρίζοντας Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα με πολύ πιο χαρακτηριστικό τρόπο, διώχνοντας την πίκρα. Και απέδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι και ίσως, θα έλεγα, ότι η προπονητική τακτική του Αταμάν δικαιώθηκε με το ελεύθερο μπάσκετ. Δίνοντας τα κλειδιά σε δύο πολύ μεγάλους σκόρερ και πολλές φορές χωρίς να υπάρχει κάτι οργανωμένο. Αλλά η προσωπικότητα ενός παίκτης μπορεί να δώσει πολλά. Από τον Ολυμπιακό φανηκε η απουσία του Φαλ, είχε θέμα στην εναέρια κυκλοφορία”.

“Μεγαλύτερη πίεση για Ολυμπιακό – Γκαρντ από ομάδα δεύτερης ταχύτητας – Να στηρίξουν Μπαρτζώκα οι Αγγελόπουλοι”

Μπορούμε να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό;

“Πιστεύω ότι επηρέασε αρνητικά στα τελευταία ματς τον Κάνααν το τάιμινγκ που βγήκε προς τα έξω ότι φεύγει. Γιατί είναι βασικός μοχλός της ομάδας. Σίγουρα σε ομάδα που χάνει δύο σημαντικούς τίτλους θα υπάρχει restart αλλά ο Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες με την εμπειρία που έχουν να στήνουν καλές ομάδες, θα βρουν λύση για να κάνουν την ομάδα ξανά ανταγωνιστική. Απλώς θα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στην επόμενη περίοδο για τον Ολυμπιακό, μιας και φέτος κατακτήθηκε μονο το Κύπελλο και στις άλλες δύο μεγάλες διοργανώσεις νικητής ήταν ο Παναθηναϊκός”.

  Σπουδαίο "διπλό" της Λάτσιο μέσα στο Τορίνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήδη έχουν γραφτεί τα ονόματα των Ντόρσεϊ και Λορέντζο Μπράουν για Ολυμπιακό.

“Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Η περίπτωση του Έβανς που έχει σοβαρό τραυματισμό όσο γνωριζουμε, δεν θα προχωρήσει μάλλον. Αλλά πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποιος γκαρντ από τις ομάδες δεύτερης ταχύτητας της Ευρωλίγκας, που θα μπορεί να ενταχθεί στο σύνολο”.

Μπορεί να προκύψει θέμα με την παραμονή του Μπαρτζώκα;

“Σίγουρα θα υπάρχουν αντίθετες ή κανονικές απόψεις για τον Μπαρτζώκα. Αλλά το συμβόλαιο είναι υπογεγραμμένο και δυστυχώς όταν υπάρχει μη επίτευξη στόχων ο πιο εύκολος υπεύθυνος είναι ο προπονητής και όχι οι παίκτες. Ηρεμία χρειάζεται, τώρα, στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Οι Αγγελόπουλοι έχουν δείξει υπομονή και πάντα στηρίζουν τον προπονητή – Όπως το ίδιο έκανε και ο Γιαννακοπουλος στους κλυδωνισμούς που υπήρξαν στην αρχή τής περιόδου στο οικοδόμημα”.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: