“Γρήγορος με καλή ντρίμπλα – 2 εκατ. και bonus η ΑΕΚ” – Ανακάλυψη Αλμέιδα!


“Γρήγορος με καλή ντρίμπλα – 2 εκατ. και bonus η ΑΕΚ” – Ανακάλυψη Αλμέιδα!


Διαφ.

Μια πολύ ψαγμένη περίπτωση ποδοσφαιριστή από το πρωτάθλημα της Κολομβίας έχει στη λίστα της η ΑΕΚ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, καθώς κατέθεσε πρόταση για την αγορά του 20χρονου (γεννημένος τον Ιούλιο του 2003) εξτρέμ Χουάν Κόρντομπα.

Η πρόταση έφτασε στο υψος των 2 εκατ ευρώ και αφορούσε το 80% των δικαιωμάτων του παίκτη, αλλα απορρίφθηκε. Το συμβόλαιο του Κόρντομπα με την Κάλι λήγει το καλοκαίρι του 2025, το market value του παίκτη ανέρχεται στο 1,2 εκατ. ευρώ, είναι διεθνής με την Κ20 τής Κολομβίας και φέτος είχε 6 γκολ και 2 ασίστ σε 19 συμμετοχές.

Eίναι ταχύς, βοηθάει πολύ την ομάδα του να βγει μπροστά, σουτάρει και πασάρει καλά, συγκλίνει, θυμίζει πολύ τον Ονιεκούρου της Γαλατασαράι (-όχι αυτόν που είδαμε στον Ολυμπιακό). Γενικά πρόκειται για αξιόλογη περίπτωση, προφανώς με τη σφραγίδα τού Ματίας Αλμέιδα, που έχει σημαντικό potential.

 Το sportdog απευθύνθηκε στον Γιάννης Ντούζγο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο σε όλη τη Λατινική Αμερική, για να αντλήσουμε χρήσιμες πληροφορίες.

 “Γρήγορος, με καλή ντρίπλα – Αυτό θέλει να για τον δώσει η Ντεπορτίβο – Πλουραλισμός μετά τον Πόνσε”

“Είναι ο καλύτερος παίκτης της Ντεπορτίβο Κάλι, με 6 γκολ και 2 ασίστ σε 19 συμμετοχές. Τα δύο τελευταία χρόνια είναι βασικός, εξτρέμ που βοηθάει και αμυντικά αλλά έχει και την επαφή με το γκολ“, ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

“Παίζει σε πολλές θέσεις, ειδικά στο κέντρο. Αναγκάστηκε να παίξει και σε άλλες θέσεις γιατί η ομάδα του είχε μείνει από νωρίς εκτός πλέι οφ και βοηθούσε και αλλού. 20 ετών είναι, νεαρός και εξελίξιμος, βραχύσωμος, με χαμηλό κέντρο βάρους, γρήγορος, μπορεί να κάνει καλή ντρίπλα. Στηρίζεται στην ταχυδύναμη”.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Ντεπορτίβο απέρριψε πρόταση ύψους 2 εκατ. ευρώ από την ΑΕΚ για το 80% των δικαιωμάτων του – Πόσα χρήματα μπορεί να χρειάζονται;

“Προφανώς θέλει περισσότερα χρήματα, αλλά ισως και σε άλλη μορφή. Δηλαδή η πρόταση να αρχίζει από τα 2 εκατ. αλλά να έχει και μπόνους για τις συμμετοχές του, για την κατάκτηση τίτλων κ.λπ. Τυπικα, δηλαδή, ένας τρόπος για να πάρουν ξανά λεφτά από εκείνον, αλλά αργότερα. Έτσι κι αλλιως έχει μεταπωλητική αξία”.

Μπορεί να τα καταφέρει στην ΑΕΚ αν τελικά έρθει;

  Ανάρτηση... φωτιά από Γαλατά: "Το όνομα της είναι... Instanbul" (ΒΙΝΤΕΟ)

“Στην ΑΕΚ φαίνεται ότι θέλουν παίκτη που να είναι εξτρέμ αλλά να μπορεί να μπαίνει και κρυφός επιθετικός. Για πλουραλισμό στην επιθετική λειτουργία, ειδικά τώρα που ακούγεται ότι θα φύγει ο Πόνσε”.

«Καμία σχέση ο Μπογέ με ο,τι θυμόμαστε στην ΑΕΚ»

Εξαιρετικό δεύτερο μισό τής σεζον διένυσε με τη φανέλα τής ΑΕΚ ο Έκι Πόνσε, καθώς από τη στιγμή που πήρε μπρος ο διεθνής Αργεντινός επιθετικός δεν σταμάτησε να σκοράρει: 16 γκολ φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 2,5 εκατ. ευρώ το market value από το καλοκαίρι τού 2023 που ήρθε στην Ένωση – Απο τα 2,5 εκατ. ευρώ τώρα βρίσκεται στα 5 εκατ. ευρώ – Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο αν σκεφτούμε ότι έφυγε από ένα κορυφαίο πρωτάθλημα, τη La Liga, για να έρθει στη Super League.

Σε κάθε περίπτωση ο 27χρονος επιθετικός (γεννημένος στις 29 Μάρτη του 1997), με θητεία (πλην ΑΕΚ) σε Ρόμα, Γρανάδα, Έλτσε, Λιλ και Σπαρτάκ Μόσχας, έχει δικαιολογήσει απόλυτα τα 3,5 εκατ. ευρώ που είχε δώσει η διοίκηση της Ένωσης το περασμένο καλοκαίρι στην Έλτσε για την απόκτησή του. Με αποτέλεσμα να υπάρχει το ρεπορτάζ που θέλει τη Χιούστον Ντινάμο να δίνει 8 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του και, όπως αποκαλύπτει στο sportdog ο Ευάγγελος Μίχος στο θέμα με τίτλο Μπογέ ο αντι-Πόνσε στην ΑΕΚ! “Οκ” ήδη από Αλμέιδα, έρχεται και χωρίς αγορά  έχει βρεθεί ήδη ο αντικαταστάτης του.

“Ελλάδα ή Τουρκία για Μπογέ – Ταιριάζει με δεύτερο παίκτη στην ΑΕΚ”

Το sportdog απευθύνθηκε στον Βαγγέλη Λυκάκη, δημοσιογράφο με μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες που μπορουν να εμπλουτίσουν το ρεπορτάζ. Γιατί το όνομα του Πόνσε είχε “παίξει” πριν από λίγο καιρό και για ομάδες της Ισπανίας.

“Δύσκολο να επιστρέψει στην Ισπανία, γιατί ήταν ήδη δύο φορές και δεν τα είχε πάει καλά. Στην Έλτσε, πέρσι, δεν πήγε καλά ούτε η ομάδα ούτε και ο ίδιος –  Ο επιθετικός χρειάζεται να τον βοηθήσει και η ομάδα για να βάλει γκολ. Στην Ελλάδα όμως τα πήγε μια χαρά“, ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

  Έσωσε την Ατλέτικο Άλβαρες! Νίκη στο 90' κόντρα σε Θέλτα (Hls)

Ήδη έχει γραφτεί το όνομα του Λούκας Μπογέ (που επίσης είχε αγωνιστεί παλαιότερα στην ΑΕΚ) για αντικαταστάτης του Πόνσε. Τι ισχύει φέτος με τον καριέρα του;

“Για τον Μπόγε θα μπορούσε να υπάρξει προοπτική. Φέτος δεν έκανε καλή σεζόν με τη Γρανάδα, ενώ πέρυσι είχε πάει καλύτερα στην Έλτσε. Αλλά όπως και στην περίπτωση του Πόνσε, στην Ισπανία αν πάρεις μία, δύο, τρεις ευκαιρίες και δεν τις εκμεταλλευτείς, ψιλοκαίγεσαι. Για την Ελλάδα ή για την Τουρκία θεωρώ ότι θα ακουστεί καλοκαίρι, γιατί μπορούν να δώσουν κάποια καλά συμβόλαια”.

Η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ, φέτος είχε 7 γκολ και 3 ασίστ και το συμβόλαιό του με τη Γρανάδα λήγει το 2027, αλλά η ισπανική ομάδα υποβιβάστηκε. Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι ο Μπογέ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα τής Αργεντινής και, το καλοκαίρι του 2023, που στον πάγκο της Σεβίλλης ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ήθελε να τον πάρει στην ομάδα του. 

“Δεν έχει καμία σχέση με εκείνον τον Μπογέ που είχαμε δει στην ΑΕΚ πριν από χρόνια, ήταν εξτρέμ τότε, αυτή θεωρούσαν ότι ήταν η θέση του. Αλλά το σώμα του είναι δυνατό, είναι και ψηλό παιδί και τον έβαλαν επιθετικό”, ανέφερε ο Β. Λυκάκης στο sportdog και στη συνέχεια πρόσθεσε:

“Τον είχε πάρει η κάτω βόλτα και φέτος και πέρσι λόγω των ομάδων που έπαιζε, τελικά δεν είχε μπει και στις κλήσεις τής Αργεντινής για το Μουντιάλ. Μπορεί να παίξει μόνος του στην κορυφή, σε 4-2-3-1 ή 4-3-3 αλλά σε κάθε περίπτωση μόνος του κορυφή – Αν και μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις μπροστά. Είναι παίκτης που δημιουργεί και μόνος του για τον εαυτό του, με καλή τεχνική και καλή ντρίμπλα. Δεν είμαι Μπακαμπού στην ταχύτητα αλλά δεν είναι και αργός. Δεν έχει τελειώματα στην κλάση του Αραμπί βέβαια. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του στην Ευρώπη παρουσιάστηκε ως εξτρέμ. Γενικά είναι παίκτης που έχει το πακέτο και καλή περίπτωση, δεν είναι ο καθαρόαιμος φορ όπως ο Πόνσε που είναι πιο ψηλός και δυνατός, με κεφαλιές κ.λπ., αλλά μπορεί να κολλήσει με δεύτερο παίκτη, μπορεί να βγει να πάρει την μπάλα”.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: