Αρκούσε ο Μπέλιγχαμ για τη βαρετή Αγγλία (ΒΙΝΤΕΟ)


Αρκούσε ο Μπέλιγχαμ για τη βαρετή Αγγλία (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Δεν άρεσε καθόλου η Αγγλία το βράδυ της Κυριακής (16/6) στην «Αρένα Αουφσάλκε» του Γκελζενκίρχεν, ωστόσο νίκησε με 1-0 τη Σερβία και με το… καλημέρα τέθηκε επικεφαλής στο 3ο γκρουπ του Euro 2024 (3 βαθμοί η Αγγλία, από 1 Δανία και Σλοβενία και 0 η Σερβία).

Ήταν βαρετή η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αλλά ένα γκολ από νωρίς του Τζουντ Μπέλιγχαμ αρκούσε για να καταγραφεί το τρίποντο κόντρα στη φιλότιμη, αλλά όχι ιδιαίτερα απειλητική Σερβία.

Οι Άγγλοι, λοιπόν, είχαν την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά, βρίσκοντας αρχικά δυσκολίες στο να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Σέρβων.

Όμως, στο 13’ ο Σάκα βρήκε το χώρο από δεξιά να κάνει τη σέντρα και ο Μπέλιγχαμ βρέθηκε εντελώς αφύλακτος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά.

  Επιβεβαιώθηκαν τα άσχημα νέα για τη Σίτι - Το είπε ο Γκουαρντιόλα
 

Οι παίκτες του Στοΐκοβιτς προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 20’ λίγο έλειψε ο Μίτροβιτς να εκμεταλλευθεί το σημαντικό λάθος του Αλεξάντερ-Άρνολντ, αλλά ήταν για λίγο άστοχο το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Γουόκερ πλησίασε στο 2-0, αλλά δεν είχε καλό τελείωμα και η Αγγλία από εκεί και πέρα αρκέστηκε στο να διαχειριστεί το προβάδισμά της, μια και οι Σέρβοι αδυνατούσαν να φτάσουν με αξιώσεις προς την εστία του Πίκφορντ.

Στο β’ ημίχρονο τα «τρία λιοντάρια» ήταν… κοιμισμένα μέχρι το 60’ και ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού έφτασε κοντά στο να καταγράψει ασίστ στο 59’, αλλά ο Μίτροβιτς δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα προ του Πίκφορντ.

Οι Άγγλοι γενικά ήταν νωχελικοί, οι Σέρβοι σαφώς πιο δραστήριοι, ωστόσο δεν μπορούσαν να φτιάξουν μεγάλες ευκαιρίες, με τον Κέιν, μάλιστα, στο 77’ να αγγίζει το 2-0 με κεφαλιά και με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι με την παρέμβαση του Ραΐκοβιτς.

  "Γι’αυτό… κράζουν Ντέλια! Αλλαγές στο ντέρμπι - Πολυτέλεια τα χαφ του Άρη"
 

Ο Βλάχοβιτς στο 82’ με ωραίο σουτ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Πίκφορντ, χωρίς να καταγραφεί κάτι άλλο σημαντικό έως το σφύριγμα της λήξης. Για τη Σερβία έπαιξε για 74 λεπτά και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς του πρωταθλητή ΠΑΟΚ, δίχως να καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Ραΐκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Γκούντελι (46’ Ίλιτς), Λούκιτς (61’ Γιόβιτς), Κόστιτς (43’ λ. τρ. Μλαντένοβιτς), Ζίβκοβιτς (74’ Μπιρμάντσεβιτς), Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς (61’ Τάντιτς).

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέ, Τρίπιερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (69’ Γκάλαχερ), Ράις, Σάκα (76’ Μπόουεν), Φόντεν, Μπέλιγχαμ (86’ Μαϊνό), Κέιν.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: