Μια απίστευτη ιστορία ζωής: Τα περιττά κιλά και το γκολ στο Euro 2024 (Vid)


Μια απίστευτη ιστορία ζωής: Τα περιττά κιλά και το γκολ στο Euro 2024 (Vid)


Διαφ.

Ο Έρικ Γιάνζα αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα του σλοβενικού ποδοσφαίρου και η ιστορία της ζωής του, ειδικά το πώς ξεπέρασε τον αγώνα με τα κιλά ως παιδί, αξίζει έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής.

Απίστευτο, αλλά αληθινό. Ο Σλοβένος αμυντικός σημείωσε τρία γκολ σε 11 εμφανίσεις στην εθνική ομάδα, παρόλο που αγωνίζεται ως αριστερό μπακ. Το πιο ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία είναι ότι σκόραρε δύο φορές εναντίον της Δανίας.

Στην πρεμιέρα της Σλοβενίας στο Euro 2024 ο Γιάνζα ήταν ο πρωταγωνιστής χαρίζοντας την ισοπαλία απέναντι στη Δανία με 1-1. Όμως, πριν από δύο χρόνια, μπορούσε μόνο να ονειρευτεί ότι θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η επιστροφή στην Εθνική

Πέρσι, πριν από εννέα χρόνια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κεκ τον επανέφερε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα υγείας του Γκρέγκορ Σικόσκο και μπήκε στην αρχική ενδεκάδα. Ο Έρικ Γιάνζα βίωσε μια αξιοσέβαστη επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα και τη μεγαλύτερη αναγνώριση που μπορείς να ζήσεις με την εθνική φανέλα. Τίποτα, δεν θα είχε συμβεί από όλα αυτά αν δεν είχε δείξει τόσο δυνατή θέληση και αποφασιστικότητα στα παιδικά του χρόνια.

  Με 5αρα στους "16" η Νάπολι - Σούπερ Κυριακόπουλος και πρόκριση για Μόντσα

Το υπέρβαρο παιδί

Ο Σλοβένος άσος ήταν ένα υπέρβαρο παιδί και από νωρίς φαινόταν πως θα αποχαιρετήσει τα ποδοσφαιρικά του όνειρα. Λόγω της ανθυγιεινής διατροφής του, ο γιατρός τον προειδοποίησε σοβαρά ότι θα έπρεπε να αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή του. Αν ο πατέρας του δεν τον είχε αναγκάσει να κάνει δίαιτα, ο Έρικ δεν θα βρισκόταν εδώ που είναι τώρα.

Σε συνέντευξή του πέρσι, λίγο αφότου η ομάδα του Κεκ εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2024, εκμυστηρεύτηκε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς έπρεπε να παλέψει με τα περιττά κιλά ως παιδί. Ξεκίνησε όταν ήταν 12 ετών.

«Εκείνη την εποχή ήμουν πραγματική καταστροφή από άποψη φυσικής κατάστασης και εικόνας. Τι να πω, ήμουν χοντρός. Είχα 150 εκατοστά ύψος και ζύγιζα 86 κιλά. Κάναμε συστηματικές εξετάσεις στο σχολείο. Ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να χάσω κιλά γιατί δεν θα χτυπάει η καρδιά μου στο μέλλον, αυτό ακριβώς είπε. Όσον αφορά την ποδοσφαιρική μου καριέρα, ξεκίνησε λίγο πιο σοβαρά», είπε.

  Οι κανόνες του Μπαρτζώκα και οι τεράστιες αλλαγές στον... νέο Ολυμπιακό

Ο πατέρας του δίπλα σε όλα

Αν δεν ήταν ο πατέρας του, δεν θα έπαιζε ποτέ επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Ήταν μαζί μου όλη την ώρα, έφτιαχνε τα μενού μου. Έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να μπορέσω να χάσω βάρος. Είναι μόνο λόγω του ότι είμαι ποδοσφαιριστής σήμερα», επισήμανε. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

«Ακόμα θυμάμαι σαν να συνέβη χθες, πώς ήταν μια μέρα που είχα χάσει ήδη δέκα κιλά. Ο πατέρας μου και εγώ τρέχαμε και 200 ​​μέτρα πριν από το σπίτι μου είπε ότι αν τώρα κάνω σπριντ ολοταχώς στο σπίτι, μετά για έπαθλο θα είχα πίτσα, και τον πίστεψα, το κίνητρο ήταν υψηλό, έτρεξα στο σπίτι όσο πιο μακριά μπορούσα να με φέρουν τα πόδια μου και μετά απόλαυσα τη μισή μου μαργαρίτα», εξήγησε ο Γιάνζα.

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: