Τι είναι η “έξυπνη” μπάλα που ακύρωσε το γκολ του Λουκάκου (ΒΙΝΤΕΟ)


Τι είναι η “έξυπνη” μπάλα που ακύρωσε το γκολ του Λουκάκου (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Κατά τη διάρκεια του Βελγίου- Σλοβακία (0-1),  όσοι απόρησαν, και δεν ήταν λίγοι, με τον λόγο που ακυρώθηκε στο 89’ το δεύτερο γκολ του Λουκάκου (γιατί νωρίτερα του είχε ακυρωθεί κι άλλο, για οφ- σάιντ χιλιοστών), η απάντηση δόθηκε εκ των υστέρων από το νέο τεχνολογικό εύρημα που βρίσκεται στο εσωτερικό της συγκεκριμένης μπάλας. Απλά και ξάστερα, οι αισθητήρες της «συνέλαβαν» τον Οπέντα να τη βρίσκει με το χέρι λίγο πριν σερβίρει τη σέντρα για τον Λουκάκου.

Πρόκειται για ένα micro- chip- δυναμόμετρο που αντιλαμβάνεται, αποκλειστικά και μόνο φάουλ με το χέρι, εντός ή και εκτός περιοχής το οποίο, ύστερα στέλνει την παράβαση στην αίθουσα του Var και ο τηλεθεατής θα δει το αποτέλεσμά της μέσω ενός «καρδιογραφήματος» που απεικονίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης του.

 Εν ολίγοις είναι ένα νέο, χρήσιμο και κυρίως απόλυτα αποτελεσματικό βοήθημα, τόσο για τον διαιτητή, όσο για το επιτελείο του Var που, λογικό είναι και ήταν να τους ξέφυγε το σχεδόν, ανυπόστατο, αλλά αντικανονικό ακούμπημα της μπάλας από τον Οπέντα.

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
  Το "αγκάθι" για Κεντζιόρα και η... χαμένη ελπίδα με Σαμάτα
 

Διαβάστε επίσης: