O παίκτης που θέλει η ΑΕΚ για την επίθεση – Απόφαση Αλμέιδα


O παίκτης που θέλει η ΑΕΚ για την επίθεση – Απόφαση Αλμέιδα


Διαφ.

H ΑΕΚ και επίσημα πούλησε τον Έκι Πόνσε στο Χιούστον, βάζοντας στα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ! Μέσα σε μία σεζόν δηλαδή πήρε πάνω από τα διπλά χρήματα που είχε δώσει το περασμένο καλοκαίρι για να φέρει τον Αργεντινό φορ στη Φιλαδέλφεια. To deal είναι καλό. Η ΑΕΚ βάζει καλά χρήματα στα ταμεία της.

Όπως πάντα όμως πρέπει να συμβαίνει όταν παραχωρείται κάποιος καλός παίκτης, στην προκειμένη περίπτωση ο Πόνσε, το θέμα είναι ποιος θα είναι αυτός που θα τον αντικαταστήσει στο ρόστερ.

Η ΑΕΚ εννοείται θα πάρει παίκτη στη θέση του Πόνσε. Βασικά η ΑΕΚ θα πάρει δυο παίκτες για τη γραμμή κρούσης. Τι παίκτη όμως θέλει ο Αλμέιδα για την επίθεσή του, στη θέση του Αργεντινού; Έναν παίκτη διαφορετικού στυλ από τον Πόνσε. Θυμόμαστε πως όταν ο προπονητής της ΑΕΚ είχε τον Λιβάι Γκαρσία στη διάθεσή του αυτόν επέλεγε να ξεκινά τα παιχνίδια και όχι τον Πόνσε. Κι αυτό γιατί ο Γκαρσία υπηρετούσε καλύτερα το τακτικό κομμάτι που ήθελε και ήλπιζε να βλέπει ο Αλμέιδα. Ο Πόνσε από τον Γενάρη και μετά πήρε μπροστά στο σκοράρισμα. Όμως τακτικά ο προπονητής ήθελε πολλά περισσότερα απ’ αυτόν, που λόγω χαρακτηριστικών δεν τον ικανοποιούσε στο 100%. Πολλές φορές ο Αλμέιδα είχε εκθειάσει τον Πόνσε και δικαίως, όμως πολλές φορές επίσης είχε πει ακόμα και δημόσια πως ο Έκι είναι διαφορετικός επιθετικός από τον Γκαρσία.

  "Στοπ" της Αστυνομίας στους οπαδούς της ΑΕΚ - Ανακοινώθηκε

Θέλει ταχύτητα ο Αλμέιδα στην επίθεση και να επαναφέρει το ασφυκτικό πρέσινγκ που είχε η ΑΕΚ την πρώτη του χρονιά, αλλά όχι τη δεύτερη στον βαθμό και τη διάρκεια που επιθυμούσε.

Γι’ αυτό και ο αντικαταστάτης του Πόνσε θα είναι παίκτης κοντά στο στυλ… Γκαρσία και όχι σε αυτό του… Πόνσε. Θα είναι παίκτης γρήγορος που θα κινείται και εκτός περιοχής. Παίκτης που θα «κουμπώσει» τακτικά στα «θέλω» του Αλμέιδα. Να πιέζει πολύ μπροστά. Και κάτι επίσης βασικό: Ο Αλμέιδα θέλει ο «αντί – Πόνσε» να μπορεί να «κουμπώνει» και με τον Λιβάι Γκαρσία. Να χρησιμοποιεί δηλαδή ο προπονητής και τους δυο στη βασική 11άδα, αλλά και όταν λείπει ο Γκαρσία, ο αντικαταστάτης του δηλαδή, να συνεχίζει τακτικά και ποιοτικά να προσφέρει ότι και ο φορ από το Τρινιντάντ. Ο Πόνσε είχε μεγάλη ποιότητα, είχε το γκολ, όμως δεν κατάφερε στο βαθμό που ήθελε ο Αλμέιδα να υπηρετήσει τακτικά τα «θέλω» του.

  Εξελίξεις με ξένο του Ολυμπιακού! Στην Αθήνα ο μάνατζέρ του

Γενικά ο Αλμέιδα θέλει να βάλει πολλή ταχύτητα και πίεση στην ΑΕΚ της νέας περιόδου. Γι’ αυτό και όλοι οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ώστε όποτε θα λείπει κάποιος ποδοσφαιριστής σε κάποιο ματς, να μην αλλάζει τρόπο παιχνιδιού η ομάδα.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: