Το (αρνητικό) ρεκόρ του Καλαφιόρι στο Euro


Το (αρνητικό) ρεκόρ του Καλαφιόρι στο Euro


Διαφ.

Μέχρι την ατυχή στιγμή που η μπάλα, από τη σέντρα σουτ του Νίκο Ουϊλιαμς, βρήκε πρώτα στο γάντι του Ντονναρούμμα και ύστερα στο γόνατο του Καλαφιόρι, το μοναδικό αυτογκόλ που είχε δεχτεί η Ιταλία στην ποδοσφαιρική της ύπαρξη ήταν του Κρίστιαν Ζακκάρντο, στο Μουντιάλ του 2006, πάλι στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του 1-1 με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τότε είχε φέρει γούρι, γιατί μετά η ομάδα του Μαρτσέλλο Λίππι στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ενώ τώρα, για να παραμείνει στο Euro, η Ιταλία θα πρέπει, στο παιχνίδι μέσα- έξω της Δευτέρας να νικήσει ή να μη χάσει από την Κροατία. Δύσκολο, το έργο του Λουτσάνο Σπαλλέττι που προσανατολίζεται ν’ αφήσει στον πάγκο τους Ντι Λορέντσο, Σκαμάκκα, Πελεγκρίνι, Ζορζίνιο, Φραττέζι, για τους Ρετέγκουϊ, Νταρμιάν, Φολορούνσο, Φατζόλι, Ζακκάνι.       

Όσον αφορά στον Καλαφιόρι, ένα αυτογκόλ δεν είναι δυνατόν ν’ αμαυρώσει τη γενική εικόνα και την απόδοσή του, τόσο στην πρεμιέρα με την Αλβανία, όσο με την Ισπανία όπου, μαζί με τον Ντονναρούμμα ήταν οι μόνοι που σώθηκαν από το ναυάγιο.

Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός της Μπολόνια, εξακολουθεί να έχει πάνω του τα βλέμματα πολλών big, από την Τόττεναμ, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από την Άρσεναλ, στη Γιουβέντους, ενώ τώρα τελευταία μπήκε στο παιχνίδι και η Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία θα είναι πολύ δύσκολο ν’ αρνηθούν, τόσο ο παίκτης, όσο η ομάδα που τον κοστολογεί κοντά στα 80εκ. ευρώ.   

  Θυμήθηκε τα ΠΑΟ - Ολυμπιακός ο Κάνααν - "Έξτρα κίνητρο ο Αστέρας"
 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: