Γι’ αυτό γίνεται… φασαρία με Ρομάνο – Το συμβόλαιο με ΠΑΟ και οι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ


Γι’ αυτό γίνεται… φασαρία με Ρομάνο – Το συμβόλαιο με ΠΑΟ και οι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ


Διαφ.

Σε ρυθμούς Τιάγκο Ρομάνο κινείται η επικαιρότητα του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι ο νεαρός άσος των Πράσινων συμμετέχει στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας Αργεντινής Κ20 – Αγωνίστηκε, ήδη, σε φιλικό εναντίον των ΗΠΑ.

Ο 18χρονος άσος, γεννημένος τον Ιούνιο του 2006, βρίσκεται στα τμήματα υποδομής των Πράσινων από το 2018, ενώ νωρίτερα είχε περάσει από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ο Τιάγκο Ρομάνο είναι ένα από τα πολλά project με μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν στα τμήματα υποδομής των Πράσινων και ξεχωρίζει για την εξαιρετική τεχνική και την ταχύτητά του.

Σε επίπεδο ατομικών στοιχείων μοιάζει αρκετά με τον Ντιέγκο, μόνο που παίζει περισσότερο στη γραμμή και όχι πίσω από τον φορ, όπως δηλαδή ο πατέρας του. Μόνο που η καριέρα του στον Παναθηναϊκό μόνο δεδομένη δεν είναι, καθώς το Τριφύλλι δεν είχε υπογράψει μαζί του επαγγελματικό συμβόλαιο με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στον αέρα.

Και δεν είναι μόνο η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ που ακούγεται ότι περιμένουν στη γωνία, αλλά και ομάδες όπως η Λάτσιο, η Τορίνο (-πλέον έχει τα δικαιώματά του ιταλικό-αργεντίνικο γραφείο μάνατζερ) αλλά και η Φέγενορντ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι βρίσκεται σε επαφές με τους Πράσινους για να υπογράψει συμβόλαιο, αν και ζητάει ένα μίνιμουμ ποσό κάπου στις 40.000-50.000 ευρώ ετήσιο συμβόλαιο (συν μπόνους υπογραφής!) αλλά και δεδομένη παρουσία του στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

“Για αυτό υπάρχει φασαρία για τον Ρομάνο – Αυτά τα στοιχεία τον ακολουθούν – Δυναμικός, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα”

Ανεξάρτητα από την υπόθεση και πώς μπορεί να εξελιχθεί, το sportdog επικοινώνησε με τον Πέτρο Στοΐλα, προπονητή τής U19 ομάδας τού Πανσερραϊκού την τελευταία αγωνιστική περίοδο, που αντιμετώπισε δύο φορές τον Τιάγκο Ρομάνο με την U19 του Παναθηναϊκού και έχει άριστη γνώση της αξίας του.

  Θύρα 7: "Έδειξες ποιος είσαι! Έτσι κάνουν οι ΑΝΤΡΕΣ,τα καλύτερα έρχονται"

“Θεωρώ ότι η όλη αυτή η φασαρία υπάρχει για τον Ρομάνο, γιατί μιλάμε για την εθνική ομάδα της Αργεντινής στην οποία έχει κληθεί. Αν ήταν σε άλλη εθνική ομάδα, όπως συμβαίνει με τον Μπιλάλ που είναι Αιγύπτιος, δεν θα γινόταν τόσο ντόρος”, ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

“Αλλά η Αργεντινή είναι δυνατή στο παγκόσμιο στερέωμα. Και στα δύο παιχνίδια που έπαιξε αντίπαλός μας έδειξε όλα αυτά τα στοιχεία που τον ακολουθούν, ότι είναι παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, δυναμικός, σε ηλικία μικρότερη από τα παιδιά που αντιμετώπιζε ως αντιπάλους. Στον Παναθηναϊκό ευρύτερα βέβαια βρίσκονται παιδιά που αξίζουν προσοχής”.

Η θέση του;

“Παίζει κυρίως ως δεξιός εξτρέμ”.

“Ποιότητα στις επαφές με την μπάλα – Προοπτική για μπάλα σε υψηλό επίπεδο”

Έχει σχέση το παιχνίδι του με εκείνο του πατέρα του;

“Τον πατέρα του τον είχα αντιμετωπίσει ως αντίπαλο ήταν παίκτης κυρίως του άξονα. Σε σωματοδομή πιο κοντός, αλλά θυμίζει πολύ την ποιότητα που είχε στις επαφές με την μπάλα”.

  Η φάση των Δομινικανών που κέρδισε το χειροκρότημα: Ανάποδο κάρφωμα (Vid)

Μπορεί να βρεθεί στο επόμενο επίπεδο, δηλαδή να παίξει σε υψηλό επίπεδο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

“Δεν μπορεί κανείς άλλος να δώσει αυτή την απάντηση παρά το ίδιο το παιδί, αν πάρει αυτή την ευκαιρία. Βέβαια αν μιλάμε με βάση την προοπτική του, έχει τη δυνατότητα για να δώσει θετική απάντηση. Δεν είναι λίγο που βρίσκεται το ρόστερ εν δυνάμει πρωταθλητών κόσμου, όπως είναι η Εθνική ομάδα της Αργεντινής, που ποδοσφαιρομάνα και βγάζει μαζικά τεράστια ταλέντα”.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: