Γερμανία Uber Alles σε τρελό ματς – VAR, πέναλτι και… κεραυνοί! (Vid)


Γερμανία Uber Alles σε τρελό ματς – VAR, πέναλτι και… κεραυνοί! (Vid)


Διαφ.

Δίκαιη πρόκριση στους προημιτελικούς του Εuro 2024 πήρε το Σάββατο (29/6) η οικοδέσποινα Γερμανία, επικρατώντας της Δανίας με 2-0 στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» για τη φάση των «16».

Ένα ματς περιπετειώδες, καθώς στο 35’ διεκόπη άρον άρον λόγω ξαφνικής και έντονης νεροποντής, με χαλάζι και κεραυνούς να κάνουν άνω κάτω τις ομάδες και τον κόσμο στις εξέδρες, ενώ το VAR επενέβη καθοριστικά στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Η ουσία είναι ότι η «νατσιονάλμανσαφτ» επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, προκρίθηκε στους «8» μιας μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το Εuro 2016 και περιμένει είτε την Ισπανία είτε τη Γεωργία.

Η Γερμανία μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ ο Σλότερμπεκ σκόραρε με κεφαλιά, όμως το γκολ δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ του Κίμιχ στον Σκοβ Όλσεν.

Κίμιχ στο 7’ και Χάβερτς στο 11’ υποχρέωσαν τον Σμάιχελ σε σπουδαίες αποκρούσεις, με τους Δανούς σταδιακά να βάζουν… φρένο στους γηπεδούχους, ρίχνοντας το ρυθμό και φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Ο Μέλε στο 24’ κατέγραψε την πρώτη σημαντική ευκαιρία των Σκανδιναβών, αστοχώντας από καλή θέση, για να ακολουθήσει η σχεδόν 25λεπτη διακοπή λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο 35’.

  Η απρεπής χειρονομία του Μπέλιγχαμ - Τι απάντησε (ΒΙΝΤΕΟ)
 

Όταν επανάρχισε το ματς, αμφότεροι οι αντίπαλοι σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες, με τον Σμάιχελ στο 37’ να εξουδετερώνει ενστικτωδώς τη δυνατή κεφαλιά του Χάβερτς, ενώ ο Χόιλουντ στο 42’ δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί φοβερό λάθος του Σλότερμπεκ και σούταρε άστοχα από κοντινή απόσταση, για να νικηθεί στο τετ α τετ από τον Νόιερ με τη συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα.

Το ματς παρέμεινε συναρπαστικό στο β’ ημίχρονο, με τον Άντερσεν στο 48’ να βρίσκει δίχτυα, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ ο Ντιλέινι σύμφωνα και με το VAR και δεν έγινε το 0-1.

Ο Άντερσεν έγινε μοιραίος τρία λεπτά αργότερα, κάνοντας χέρι μετά τη σέντρα του Ράουμ από αριστερά, το πέναλτι καταλογίστηκε με τη συνδρομή του VAR και στο 53’ ο Χάβερτς άνοιξε το σκορ.

 

Ο άσος της Άρσεναλ αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Σμάιχελ στο 59’, όμως ο Μουσιάλα ήταν πιο αποτελεσματικός στο 68’ και με διαγώνιο πλασέ πέτυχε το τρίτο του τέρμα στη διοργάνωση, αφού δύο λεπτά νωρίτερα ο Νόιερ είχε αποσοβήσει το 1-1 σε σουτ του Χόιλουντ από ιδανική θέση.

  Η λανθασμένη απόφαση του ρέφερι που έκανε έξαλλο τον Εμπαπέ (ΒΙΝΤΕΟ)
 

Οι Γερμανοί διαχειρίστηκαν από εκεί και πέρα το προβάδισμά τους, έψαξαν κι ένα τρίτο γκολ, αυτό δεν ήρθε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο Βιρτς στο 90’+1, και το 2-0 σφράγισε την πρόκριση των «πάντσερ».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ράουμ (80’ Χένρικς), Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Άντριχ (65’ Τσαν), Κρόος, Γκιουντογκάν (65’ Φίλκρουγκ), Μουσιάλα (80’ Βιρτς), Σανέ (88’ Άντον), Χάβερτς.

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Κρίστενσεν (81’ Μπρούουν Λάρσεν), Μπαχ (81’ Κρίστιανσεν), Ντιλέινι (69’ Νόργκααρντ), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Έρικσεν, Σκοβ Όλσεν (69’ Πόουλσεν), Χόιλουντ (81’ Βιντ).

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: