Ομάδα πληρώνει να πάρει Σαμάτα – Μίλησε με Σαββίδη, το πλάνο Λουτσέσκου


Ομάδα πληρώνει να πάρει Σαμάτα – Μίλησε με Σαββίδη, το πλάνο Λουτσέσκου


Διαφ.

Θέμα υπήρξε στην επιθετική γραμμή τού ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, καθώς οι Θεσσαλονικείς είχαν φέρει στην Ελλάδα τον Αλί Σαμάτα για να πάρει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γίνει πρώτο βιολί στην ομάδα.

Το αντίθετο θα έλεγε κάποιος, καθώς αν και έπαιξε σε 44 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, πιστώθηκε μόλις 3 γκολ ενώ μοίρασε 6 ασίστ – Κι εδώ έχει ενδιαφέρον να δούμε κάτι σημαντικό: Ο Αλί είναι ένας δυνατός επιθετικός, έχει την ικανότητα να κουβαλήσει τη μπάλα, να παίξει εντός και εκτός περιοχής, να συνεργαστεί καλά με τους συμπαίκτες του. Τα στατιστικά του δεν είναι καλά, ειδικά για ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που σκόραρε για μεγάλο διάστημα κατά ριπάς φέτος.

Παρόλα αυτά είναι παίκτης που συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας, οργώνει το γήπεδο, δεν είναι στατικός. Για αυτό και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον έχει στηρίξει δημόσια πολλές φορές με δηλώσεις του, ενώ και ο Ιβάν Σαββίδη είχε skype μαζί του για να του δηλώσει τη στήριξή του κλαμπ. Για αυτό ο Λουτσέσκου είχε σκεφτεί το νέο ρόλο του Σαμάτα: Να τον τραβήξει πιο πίσω, ως δευτερο φορ/περιφερειακό, ώστε να συνυπάρξει με έναν επιθετικό που έχει το εύκολο γκολ, που τώρα δεν υπάρχει στο ρόστερ, κι εκείνος να λειτουργεί περισσότερο ως κυνηγός.

  Ο Μέντες πήρε τη... μπουκιά από το στόμα του Σπόραρ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτά βέβαια φαίνεται ότι τώρα έχουν μικρή σημασία, καθώς το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ομάδα τής Σαουδικής Αραβίας έχει στη λίστα της τον Τανζανό επιθετικό και προσφέρει 1 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ για την απόκτησή του.

“Για αυτό θέλουν τον Σαμάτα – Θα πάρει χρήματα για να υπογράψει – Δε νομίζω να πληρώσουν τον ΠΑΟΚ”

Το sportdog έψαξε λίγο το θέμα και έχει πολλά και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για να σας πει. Από το ποια είναι αυτή η ομάδα, η νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία Αλ Χολούντ, μέχρι τον κλασικό μύθο που αναπαράγεται για τα λεφτά που πετούν οι σαουδάραβες δεξιά και αριστερά.

Στην Αλ Χολούντ όντως θέλουν τον παίκτη, ανέβηκαν για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία φέτος και κινούνται για έμπειρους παίκτες“, ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο μέσω του sportdog o δημοσιογράφος Δημήτρης Σιώρης, που αναλύει αγώνες στο πρωτάθλημα της χώρας και γνωρίζει πολύ καλά τι ισχύει, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: “Κινούνται για έμπειρους παίκτες, γηγενείς και ξένους. Είναι με νέο προπονητή, που έχει περάσει από Τόγκο, Αφρική κ.λπ., οπότε ο Σαμάτα θα πάρει χρήματα για να υπογράψει, γιατί ταιριάζει ως Μουσουλμάνος σε αυτό το πρωτάθλημα. Επίσης, μπορεί να αποδώσει καλύτερα σε ένα πιο ανοιχτό στιλ ποδοσφαίρου από ο,τι στην Ελλάδα”.

Το 1 εκατ. ευρώ που ακούγεται ότι θα πάρει ο ΠΑΟΚ είναι εφικτό ποσό;

“Δε νομίζω να δώσουν 1 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ. Οι ενδείξεις αυτό δείχνουν”.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
  Πρεμιέρα με Δομινικανή Δημοκρατία για την Εθνική στο Προολυμπιακό
 

Διαβάστε επίσης: