Ο παίκτης που “έσβησε” τον Ρονάλντο και τα ασύλληπτα ρεκόρ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο παίκτης που “έσβησε” τον Ρονάλντο και τα ασύλληπτα ρεκόρ (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μάθει να μαζεύει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά από το βράδυ της 1ης Ιουλίου 2024 όλη η Πορτογαλία και όχι μόνο μιλάει για τον Ντιόγκο Κόστα.

Τα ρεκόρ στο Euro

Ο 24χρονος Πορτογάλος τερματοφύλακας απέκρουσε τρία πέναλτι και χάρισε στην χώρα του την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2024.  O0 Ντιόγκο Κόστα με μια καταπληκτική εμφάνιση έκανε απίστευτα ρεκόρ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Έγινε ο μοναδικός τερματοφύλακας που κρατά ανέπαφη εστία σε διαδικασία πέναλτι, ο μοναδικός πορτιέρο που κρατάει το «μηδέν» σε κανονική διάρκεια, παράταση και διαδικασία πέναλτι, αλλά και ο μοναδικός γκολκίπερ που αποκρούει τρεις εκτελέσεις πέναλτι.

Γεννημένος στην Ελβετία

Ο Ντιόγκο Κόστα γεννήθηκε στο Ρόθριστ της Ελβετίας στις 19 Σεπτεμβρίου 1999, από Πορτογάλους γονείς, τους Αρμάντα Μεϊρέλες και Φραντσίσκο Κόστα, οι οποίοι έζησαν μια μεσοαστική ζωή σε ένα μικρό ελβετικό χωριό στα περίχωρα της Ζυρίχης. Ο Ντιόγκο έπαιζε ποδόσφαιρο στο χωριό με τους φίλους του κάθε μέρα.

  Απόφαση... σεισμός από Γιουνάιτεντ! Κατεδαφίζει το Ολντ Τραφορντ

Το 2006, σε ηλικία 7 ετών, ο Ντιόγκο και η οικογένειά του μετακόμισαν στην Πορτογαλία στη Βίλα ντας Άβες για να μπορέσει να κυνηγήσει το όνειρό του για τερματοφύλακα. Το ποδόσφαιρο είχε μπει στο αίμα του. Ο πατέρας του πήγαινε συχνά πέρα ​​δώθε από την Ελβετία για δουλειά.

Με πρότυπό τον Βίτορ Μπαΐα

Έχοντας ως είδωλό του τον θρύλο της Πόρτο, Βίτορ Μπάια, ο Ντιόγκο Κόστα μεγάλωσε στο κέντρο του Πόρτο και εντάχθηκε στην ακαδημία νέων της Πόρτο το 2011. Ανέβηκε στις τάξεις του συλλόγου, μπήκε στις ρεζέρβες το 2017 και αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στην ανώτερη ομάδα το 2019 .

Ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ισπανίας, Ίκερ Κασίγιας, είχε πει κάποτε επαίνους για τον διεθνή τερματοφύλακα, ενώ έπαιζε για την πρώτη ομάδα της Πόρτο και ο Κόστα ήταν στις Ακαδημίες.

«Προσπαθώ να κάνω τα πράγματα καλά για να βοηθήσω την Πόρτο, γιατί ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, ειδικά με τους Βάνα και Φαμπιάνο, που είναι σπουδαίοι τερματοφύλακες. Αλλά ακριβώς πίσω του έρχεται ένα αστέρι, ο Ντιόγκο Κόστα, ο οποίος πιστεύω ότι θα είναι ένας σπουδαίος τερματοφύλακας», είχε πει στην πορτογαλική Ojogo .

Πρωταγωνιστής στην Εθνική Πορτογαλίας

Για την Εθνική ομάδα, υπήρξε ένας ξεχωριστός παίκτης με τις ομάδες νέων, κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 17 και κάτω των 19 ετών το 2016 και το 2018, αντίστοιχα. Είχε φτάσει και στον τελικό του Euro κάτω των 21 ετών πριν από τρία χρόνια, χάνοντας με 1-0 από τη Γερμανία.

Για την μεγάλη ομάδα, έκανε το ντεμπούτο του στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 εναντίον του Κατάρ το 2021 και ένα χρόνο αργότερα, έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας από τη χώρα του που έπαιξε σε μεγάλη διοργάνωση, ξεκινώντας τον αγώνα της Πορτογαλίας εναντίον της Γκάνας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

  Ο μεγάλος προβληματισμός Σαββίδη - Παίρνει αποφάσεις ο Λουτσέσκου

Στο Euro 2024 αυτή τη φορά στη Γερμανία είναι ήδη πρωταγωνιστής.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: