Αραούχο με στυλ Καμορανέζι στην ΑΕΚ! Έμαθε από Πίρλο, συμπαίκτης με Μέσι


Αραούχο με στυλ Καμορανέζι στην ΑΕΚ! Έμαθε από Πίρλο, συμπαίκτης με Μέσι


Διαφ.

Σε συζητήσεις με την ΑΕΚ βρίσκεται ο Ρομπέρτο Περέιρα, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ελληνική ομάδα για διετές συμβόλαιο. Ο 33χρονος Αργεντινός χαφ, μετά από μια σεζόν με 27 συμμετοχές, 4 γκολ και ισάριθμες ασίστ, έμεινε ελεύθερος από την Ουντινέζε και η μεταγραφή του στην Ένωση θεωρείται σχεδόν κλεισμένη. Έρχεται άλλωστε με τις ευλογίες Αλμέιδα, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στη Ρίβερ Πλέιτ, πριν φύγει το 2011 για την Ευρώπη και την Ουντινέζε.

Η γενέτειρα που έγινε παρατσούκλι και ο πατέρας με το ελληνικό όνομα

Η ιστορία του Περέιρα ξεκινά από το Σαν Μιγκέλ Τουκουμάν, όπου γεννήθηκε το 1991. Είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής, απ’την οποία έμελλε να του κολλήσουν το παρατσούκλι του. «Τούκου». Πρόκειται για μία περιοχή που αποτελεί κέντρο της αργεντίνικης γεωργίας. Παρ’ όλα αυτά οι αντιθέσεις είναι τεράστιες. Υπάρχουν πλούσιοι αλλά και φτωχοί άνθρωποι που περνούν δύσκολες καταστάσεις. Τα τελευταία χρόνια η περιοχή έχει καταστεί η μεγαλύτερη παραγωγός λεμονιών στον κόσμο. Μάλιστα ο πατέρας του Περέιρα, Λεωνίδας, εργάζεται στον συγκεκριμένο αγροτικό τομέα. Σε εκείνο το μέρος μεγάλωσε και ξεκίνησε να παίζει μπάλα ο παίκτης.

«Η οικογένειά μου είναι ακόμα στο ίδιο σπίτι, στο σπίτι στο οποίο μεγάλωσα. Ο πατέρας μου είχε τη δουλειά του εδώ και πολλά χρόνια, αλλά στην αρχή ήταν διαφορετικά. Υπήρχαν στιγμές που δεν είχε δουλειά. Ο πατέρας μου ήταν το μόνο άτομο στην οικογένειά μας που μπορούσε να δουλέψει και όταν δεν δούλευε δεν είχαμε τίποτα να φάμε», είχε δηλώσει το 2016 ο Περέιρα, όταν πήρε μεταγραφή στη Γουότφορντ.

Το 2014, όταν ο Περέιρα είχε κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική Αργεντινής ο πατέρας του μίλησε σε τοπική εφημερίδα του Τουκουμάν. «Αξίζει όμως να σκεφτούμε τι περάσαμε, για να νιώθουμε τώρα τόση ευχαρίστηση. Η γυναίκα μου και εγώ δημιουργήσαμε μια ταπεινή οικογένεια και μάθαμε να εκτιμούμε το φαγητό που με σκληρή δουλειά μπόρεσα να φέρω στο σπίτι για να δώσω στα παιδιά μου. Αυτή η ιστορία μοιάζει με παραμύθι. Τώρα μοιράζεται τα αποδυτήρια με παίκτες όπως ο Μέσι και ο Αγουέρο», είχε πει.

  Ο Βεζένκοφ... διώχνει top όνομα από ΣΕΦ - Απαντά με μεταγραφή ΒΟΜΒΑ ο ΠΑΟ!

Από τους δρόμους στη Ρίβερ Πλέιτ

Ο Περέιρα έμαθε τη μπάλα στους δρόμους γύρω από το σπίτι του. Μετά άρχισε να παίζει σε μια ομάδα της πόλης του, η οποία διευθύνεται από την ένωση οδικών μεταφορών της Αργεντινής. Μάλιστα από αυτήν την ομάδα ξεπήδησε και ο Χοσέ Λουίς Παλομίνο που έκανε καριέρα στην Αταλάντα. Σε ηλικία 15 ετών, πρωταγωνίστησε σε τουρνουά και του προσφέρθηκε η ευκαιρία να προπονείται τα Σαββατοκύριακα σε ένα κλαμπ στην Μαρ ντελ Πλάτα. Παρότι το μέρος απήχε 1.600 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι, εκείνος ταξίδευε κάθε βδομάδα για 15 ώρες με το λεωφορείο, με το όνειρο, ότι μια μέρα θα γίνει σαν τον παιδικό του ήρωα. Από μικρός είχε σαν πρότυπο τον Αριέλ Ορτέγκα, οποίος ειχε παρόμοια διαδρομή. «Στην αρχή, αυτό έπρεπε να κάνω», λέει. «Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Υπήρξαν πολλές θυσίες, αλλά εξαιτίας τους έφτασα αυτή τη στιγμή», είχε εκμυστηρευτεί σε συνέντευξή του.

Το 2008 εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ και έναν χρόνο αργότερα, στις 16 Μαΐου 2008, στην αναμέτρηση με την Ουρακάν, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε ηλικία 18 ετών. Έμελλε η πρώτη του εμφάνιση με τους «εκατομμυριούχους» να συνδυαστεί με πικρή ήττα (4-0), ολοκλήρωσε όμως τη σεζόν με 23 συμμετοχές, οι 15 εκ των οποίων ως βασικός. Στη Ρίβερ είχε ως συμπαίκτη τον προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, στο τελευταίο παιχνίδι του οποίου ως ποδοσφαιριστής είχε αγωνιστεί ως αριστερό χαφ, δίπλα από τον «Πελάδο» που αγωνιζόταν ως ανασταλτικός μέσος. Μετά τον υποβιβασμό της Ρίβερ Πλέιτ το 2011, ο Περέιρα πήρε μεταγραφή για την Ουντινέζε, η οποία τον απέκτησε έναντι 2 εκατ.Ευρώ. Στο Ούντινε ξεπέρασε την εξουθενωτική νοσταλγία, όπως αποκαλούσε τους πρώτους μήνες του στην Ιταλία και εδραιώθηκε– γιαι τρία χρόνια πριν μετακομίσει ως δανεικός στη Γιουβέντους.

Έμαθε από Πίρλο έγινε σημαντικός στην Πρέμιερ Λιγκ

Με Ανδρέα Πίρλο, Αρτούρο Βιδάν, Κλαούντιο Μαρκίζιο και Πωλ Πογκμπά στο έμψυχο δυναμικό της «Μεγάλης Κυρίας» ήταν φυσικό ο παίκτης να πήγε εκεί ως πέμπτη λύση. Μάλιστα σε παλαιότερες συνεντεύξεις του είχε δηλώσει, πως έμαθε πολλά από τον Πίρλο, ενώ για τον Πογκμπά είχε πει πως τον εξέπληξε, όταν τον είδε να αγωνίζεται. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για τον «Τούκου». Εξαιτίας της καλής του φόρμας και των τραυματισμών των άλλων ποδοσφαιριστών, ο Αργεντινός έκανε 52 συμμετοχές την πρώτη του σεζόν στη Γιούβε, με την οποία κέρδισε το νταμπλ και έχασε το Champions League στον τελικό με τη Μπαρτσελόνα.

  Αυτά τα δεδομένα για Κούχτα και Άρη - Το μεγάλο αγκάθι και ο... Μπράμπετς

Τη δεύτερη σεζόν στο Τορίνο στάθηκε άτυχος, γιατί τραυματίστηκε και έκανε μόνο 16 συμμετοχές. Την επόμενη χρονιά (2016-2017) τον απέκτησε η Γούτοφορντ, η οποία περίμενε να πρωταγωνιστήσει στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο στάθηκε και εκεί άτυχος, γιατί τραυματίστηκε στο γόνατο και έτσι έπαιξε μόνο σε 13 ματς, στα οποία σκόραρε 2 φορές και σημείωσε ισάριθμες ασίστ. Την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 έκανε δυναμική επιστροφή, αν και οι τραυματισμοί δεν έλειψαν και τότε.

Τον στήριξε όμως ο Μάρκο Σίλβα που είχε εκείνη την περίοδο προπονητή στη Γουότφορντ, τον οποίο γνωρίσαμε από τη θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο παίκτης έπαιξε σε 34 ματς, σκόραρε 5 φορες και έφτιαξε 3 τέρματα για συμπαίκτες του. Τη σεζόν 2018-2019 καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους παίκτες της Premier League, όπου σκόραρε 6 γκολ σε 33 εμφανίσεις. Το σημαντικότερο όμως για τον ίδιο ήταν ότι κλήθηκε ξανά στην Εθνική Αργεντινής μετά από 3 χρόνια απουσίας. To 2020 επέστρεψε στην Ιταλία και την Ουντινέζε, όπου έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2024, έχοντας 123 συμμετοχές, 19 γκολ και 27 ασίστ.

Πηγή έμπνευσης ο Καμορανέζι

Όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού, ο Περέιρα, κατά τη θητεία του στην Ιταλία ανέπτυξε το προφίλ ενός προσαρμοστικού και τακτικά ευέλικτου παίκτη με δυναμισμό, ενέργεια και τεχνική. Λατρεύει να περιφέρεται σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Αναλαμβάνει ρόλου μεσοεπιθετικού, δεξιού και αριστερού εξτρέμ, ενώ δεν του λείπουν οι τεχνικές δεξιότητες, όπως η ταχύτητα και η ντρίπλα. Του αρέσει να ντριπλάρει, να τρέχει σε όλο το γήπεδο, να αμύνεται, να επιτίθεται, αλλά και να σκοράρει. Πηγή έμπνευσης για τον ποδοσφαιριστή είναι ο συμπατριώτης του και παλιός παίκτης της Γιουβέντους Μάουρο Τζερμάν Καμορανέζι

Ο Αλμέιδα, όπως φαίνεται τον θέλει για να καλύψει το κενό του Αραούχο. Ως παίκτης που παίζει παντού στην επίθεση, δεν αποκλείεται να τον δούμε, εφόσον έρθει, πίσω από τον φορ και να παίζει την πρώτη άμυνα στο στυλ που είδαμε τον «Τσίνο». Όσον αφορά την προσωπικότητα του, σήμα κατετεθέν του Περέιρα είναι τα τουτουάζ με τα οποία έχει έχει διακοσμήσει το κορμί του. Επίσης στον ελεύθερο χρόνο του ακούει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη, τον Αργεντινό Ουλίσες Μπουένο.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: