Το πήρε… πάνω του ο Ντόνσιτς και περιμένει τον Γιάννη στα ημιτελικά (hls)


Το πήρε… πάνω του ο Ντόνσιτς και περιμένει τον Γιάννη στα ημιτελικά (hls)


Διαφ.

Νέα Ζηλανδία – Σλοβενία: Η Σλοβενία νίκησε εύκολα με 104-78 την Νέα Ζηλανδία στην τρίτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στον Πειραιά.

Ο Ντόντσιτς είχε “κέφια”, η Σλοβενία πήρε νωρίς προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ. Εύκολη νίκη απέναντι στην Νέα Ζηλανδία με 104-78, κάλυψε το +10 που απαιτούνταν για να τερματίσει δεύτερη, όχι όμως και το +29 που θα την έφερνε στην πρώτη θέση. Επόμενος αντίπαλος πιθανότατα Ελλάδα, άρα έχουμε Λούκα εναντίον Γιάννη στον ημιτελικό.

Ο Ντόνσιτς έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, σκοράροντας 36 πόντους με 9/24 προσπάθειες, ενώ μάζεψε 11 ριμπάουντ και έδωσε 10 ασίστ. Από πίσω του ο Τζος Νίμπο με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Χρόβατ με 14. Για την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας που αποχαιρέτησε την διοργάνωση, ο Ίλι πέτυχε 27 πόντους και 10 ριμπάουντ, όντας ο μοναδικός διακριθέντας.

Η Σλοβενία έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της και με αρχή και τέλος της τον σούπερ σταρ του NBA, “έχτισε” από νωρίς διαφορά. Άντεξε στο “ξύλο” των Νεοζηλανδών, ο Ντόντσιτς επέβαλλε τον ρυθμό του και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν. Η πρώτη περίοδος τελείωσε 27-9 υπέρ των Σλοβένων, οι οποίοι μπορούσαν να σκέφτονται, πέρα από την προφανής νίκη με +10, και την πρώτη θέση.

  Tα βλέμματα σε Μονακό και Μπέργκαμο-Live οι αγώνες του Ch. League (BINTEO)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Νέα Ζηλανδία έκανε πιο σκληρή την άμυνά της και κέρδισε φάουλ από τους παίκτες των Σλοβένων με αποτέλεσμα να μειώσει. Ο Ίλι βρήκε ρυθμό και η ομάδα της Ωκεανίας έκλεισε το ημίχρονο μειώνοντας με μονοψήφια διαφορά (39-46).

Στην τρίτη περίοδο ο Λούκα Ντόντσιτς πήρε και πάλι το όπλο του και η Σλοβενία πήρε “κεφάλι” 20 πόντων (43-62). Ο Νίμπο με τον Πρέπελιτς προσέφεραν κατάλληλη στήριξη στον σούπερ σταρ των Μάβερικς, με τον δεύτερο να πετυχαίνει τρίποντο για το 46-71. Ο Λι Άφα έδωσε κάποιες λύσεις από μακριά, αλλά ο Luka Magic τελείωσε το δεκάλεπτο με τρίποντο, φτάνοντας του 31 προσωπικούς πόντους.

Στην τελευταία περίοδο η Σλοβενία έκανε την τελευταία της προσπάθεια να φτάσει στο μαγικό +29, αλλά δεν μπορούσε. Ο Ντόντσιτς κουράστηκε, τα σουτ από μακριά δεν έμπαιναν και οι Νεοζηλανδοί έβρισκαν πόντους, κυρίως από τον Ίλι. Δύο καρφώματα του Νίμπο έδωσαν αυτοπεποίθηση στους Σλοβένους, με τον Πρέπελιτς και τον Χρόβατ να ακολουθούν. Ο Ντόντσιτς πήρε σφύριγμα για τρεις βολές, αλλά έβαλε μόλις δύο για να στείλει την διαφορά στους 27 (104-77). 1/2 βολές του Ίλι έδωσε νέα ευκαιρία στους Σλοβένους, αλλά Χρόβατ και Ντόντσιτς αστόχησαν στο τρίποντο και το ματς έληξε 104-78.

Πόντοι ανά δεκάλεπτα: 9-27, 39-46, 57-77, 78-104

  Ανοιχτός ο δρόμος για Τάις στην Ευρώπη - Έρχεται και η... καψούρα του ΠΑΟ!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: