Αντεπίθεση Ηλιόπουλου – 2.2 εκατ. σε top όνομα… καραμπόλα Ιωαννίδη με ΑΕΚ

Αντεπίθεση του Ηλιόπουλου με 2.2 εκατομμύρια ευρώ σε διάσημο όνομα… σύγκρουση Ιωαννίδη με την ΑΕΚ.

Αντεπίθεση Ηλιόπουλου – 2.2 εκατ. σε top όνομα… καραμπόλα Ιωαννίδη με ΑΕΚ


Διαφ.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι οπαδοί τής ΑΕΚ τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, καθώς είναι σαφές ότι η αλλαγή στη διοίκηση της ΠΑΕ έχει προκαλέσει ερωτηματικά για το πώς θα κινηθεί το κλαμπ στη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Γιατί είναι η πρώτη φορά που η Ένωση θα βρεθεί στο μεταγραφικό παζάρι με τον Μάριο Ηλιόπουλο επικεφαλής, άρα δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία για τον τρόπο που χειρίζεται καταστάσεις. Γιατί η Ένωση ολοκλήρωση τη μεταγραφή του Αλμπέρτο Μπρινιόλι που ήταν κλεισμένος εδώ και μήνες, ενώ το ίδιο διάστημα παίζει έντονα και το όνομα του Θωμα Στρακόσα για την ομάδα – Δηλαδή τερματοφύλακας που είναι 29 ετών, με μεγάλη θητεία στην Ιταλία, συμβόλαιο με αγγλική ομάδα και παρουσία στο Euro.

Αυτό που είχε γίνει γνωστό μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου Μελισσανίδη-Ηλιόπουλου, ήταν ότι ήθελε άμεσα να ανακοινώσει δύο μεγάλες (ή τουλάχιστον μία!) κινήσεις. Τελικά δεν το έχει κάνει ακόμα. Αλλά εδώ έχει ενδιαφέρον μια πληροφορία που έχει φτάσει στα αυτιά του sportdog, και θέλει το μεγάλο πρόβλημα να έχει δημιουργηθεί από την Άλκμααρ!

Οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν επικεντρωθεί σε κάποια λύση από την ολλανδική ομάδα, έχουν δώσει εκεί προτεραιότητα, αλλά δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία για την απόκτησή του. Έχει νόημα να εμπλέξουμε σε αυτή την κατάσταση και τον Παναθηναϊκό; Γιατί υπάρχει φημολογία σε μανατζερικά κανάλια που θέλει την Άλκμααρ να ασχολείται με την περίπτωση του Φώτη Ιωαννίδη και, πιθανή ένεση ρευστότητας από την ΠΑΕ ΑΕΚ για την πώληση παίκτη, να φέρει τον Έλληνα άσο ως αντικαταστάτη του Βαγγέλη Παυλίδη. Μόνο που είναι αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς η Άλκμααρ είχε κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή της πριν από 16 χρόνια, και για αυτή είχε δώσει 7 εκατ. ευρώ! Μα ακόμα κι αποφασίσει να τριπλασιάσει εκείνο το ποσό, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να παραχωρήσει τον Ιωαννίδη.

Λαμέλα, Κοϊτά και Κορέα

Παρόλα αυτά, οι μηχανές πλέον δουλεύουν στο… φουλ (όπως διαβάσατε από χθες στο ρεπορτάζ του Θοδωρή Καρβουνιάρη στο Sportdog.gr και άμεσα θα έχουμε ανακοινώσεις!).

Η πρώτη μάλλον θα αφορά τα εξτρέμ, καθώς μια ανάσα από την μεταγραφή του Αμπουμπακαρί Κοϊτά βρίσκεται η ΑΕΚ. Στην Ένωση δούλευαν όλες τις προηγούμενες μέρες την συμφωνία με την Σεντ Τρούιντεν. Και πλέον έχουν φτάσει πολύ κοντά στο να κλείσουν το deal. Κάτι που αναμένεται να γίνεται ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες. Ακόμα και μέσα στο Σάββατο, η συμφωνία ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Σεντ Τρούιντεν θα ολοκληρωθεί και τυπικά, με την ανταλλαγή όλων των εγγράφων. Και ο 25χρονος εξτρέμ από την Μαυριτανία θα ταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρώσει και αυτός τα διαδικαστικά, για να υπογράψει το συμβόλαιο του.

height=450

Από εκεί και πέρα, στην ΑΕΚ μετά τη μεταγραφή του Περέιρα που απομένουν τα τυπικά, κυνηγούν μία ακόμα μεγάλη κίνηση. Ο Ευάγγελος Μίχος σας έχει αποκαλύψει στο Sportdog.gr την προσπάθεια για τους Λαμέλα και Κορέα, με την πρόταση της Ένωσης στον πρώτο να φτάνει μέχρι και για συμβόλαιο στα 2.2 εκατομμύρια ευρώ. Αμφότερες είναι δύσκολες περιπτώσεις, όμως ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει ζητήσει να τις… κυνηγήσουν.

  Ντέρμπι από το ξεκίνημα - Live: Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Λαμέλα λόγω Αλμέιδα στη ΑΕΚ – Τοp επίπεδο σε Τότεναμ και Σεβίλλη – Απογοητευτικός φέτος

Με την ΑΕΚ έχει συνδεθεί ο Έρικ Λαμέλα, 32χρονος άσος που έμεινε ελεύθερος από τη Σεβίλλη και ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στη Ρίβερ Πλέιτ.

Ο πεπειραμένος άσος βυθίστηκε στη μετριότητα της σεζόν που ολοκληρώθηκε, όπως και όλη η ομάδα της Ανδαλουσίας, με προπονητές τούς Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, Ντιέγκο Αλόνσο και Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, παρόλα αυτά η αξία του είναι δεδομένη και μόνο τυχαία δεν είναι όσα έχει πετύχει στην καριέρα του.

Δεξιός και αριστερός εξτρέμ αλλά και 10άρι, ήρθε στην Ευρώπη το 2011 για λογαριασμό της Ρόμα – Η ιταλική ομάδα είχε δαπανήσει 17 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Ρίβερ Πλέιτ, ενώ το 2013 η Τότεναμ δαπάνησε 30 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Ρόμα. Συνολικά, δηλαδή, έχουν δαπανηθεί για εκείνον 47 εκατ. ευρώ.

Το market value τού Λαμέλα βρίσκεται στα 2 εκατ. ευρώ, αν και είχε φτάσει ακόμα και τα 30 εκατ. κάποτε, με τον Ματίας Αλμέιδα να είναι προφανώς εκείνος που έχει αναλάβει το ψηστήρι για να τον φέρει στην Ένωση.

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Λυκάκης, που αναλύει αγώνες στο ισπανικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο της χώρας, μίλησε στο sportdog και εμπλούτισε με νέες πληροφορίες το ρεπορτάζ.

Λόγω Αλμέιδα απασχολεί την ΑΕΚ γιατί στη Ρίβερ ήταν μαζί πολλά χρόνια πριν. Ήταν wonderkid κάποτε, τον περίμεναν για πολύ ψηλά οι Αργεντίνοι. Έπαιξε στο τοπ επίπεδο, Τότεναμ και Σεβίλλη, αλλά ποτέ δεν έκανε το ξεπέταγμα που περίμεναν, είπε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

Η τελευταία του χρονιά ήταν απογοητευτική στη Σεβίλλη, όπως και όλη η ομάδα δεν πήγε καλά, δεν έπαιξε πολύ αλλά έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και φέτος.

height=500

Εκεί παίζει μπάλα – Ελαφρύς και σχετικά γρήγορος – Δύσκολα στη Γερμανία

Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο;

Μπορεί να παίξει σε όλη την τριάδα μεσοεπιθετικά, 10άρι, αριστερά και δεξιά. Γκολ δεν έχει, αλλά ποιότητα και δημιουργία είναι πολύ καλός – Όπως είναι πολύ καλός και τεχνικά. Αλλά να πρέπει βρει πατήματα, να μην έχει τραυματισμούς για να μπορεί να βοηθήσει. Δεν φτάνουν οι καλές επαφές με την μπάλα. Δεν είναι σε απαγορευτική ηλικία. Εντάξει, αν έρθει δεν θα είναι για να ανεβάσει την καριέρα του, αλλά για να την κλείσει με μια καλή διετία.

Το παιχνίδι τού Αλμέιδα θέλει συγκεκριμένα πράγματα – Μπορεί να αντεπεξέθλει;

Δεν ξέρω αν ο Λαμέλα έχει το work rate για να πρεσάρει, αλλά στην καλή του φόρμα είναι εξαιρετικός, ελαφρύς και σχετικά γρήγορος. Έχει και πολύ καλά χτυπήματα με την μπάλα. Στην Premier League έχει κάνει highlight.

  Εξελίξεις με Λιβάι Γκαρσία στην ΑΕΚ - Έμαθε τα μαντάτα ο Αλμέιδα!

Τον βλέπεις να έρχεται στην Ελλάδα;

Θεωρώ ότι για να υπάρχει ενδιαφέρον μπορεί να γίνει, γιατί στην Ισπανία δύσκολα θα βρει πόρτα ανοιχτή – Εκτός αν υπάρξει κάποιο κλαμπ από τη μέση και κάτω για να δώσει συμβόλαιο. Οπότε το ακούω ότι μπορεί να γίνει κάτι, ειδικά αν τον ψήσει ο Αλμέιδα που τον γνωρίζει από τη Ρίβερ Πλέιτ. Δεν το θεωρώ απίθανο να έρθει.

Δεν είναι αντι-Αραούχο ο Περέιρα – Κεντρικός χαφ, εξτρέμ και δεύτερος επιθετικός στην ΑΕΚ

Το όνομα του Ρομπέρτο Περέιρα ήρθε στο προσκήνιο για λογαριασμό της ΑΕΚ, καθώς ο διεθνής Αργεντινός επιθετικός είναι χωρίς ομάδα αυτό το διάστημα και οι Κιτρινόμαυροι φαίνεται ότι έχουν έρθει σε οριστική συμφωνία!

Στα 33 του χρόνια έχει να επιδείξει σπουδαία καριέρα σε Ρίβερ Πλέιτ, Ουντινέζε, Γιουβέντους και Γουότφορντ, ενλω παρα το γεγονός ότι η θέση του εξτρέμ και μεσοεπιθετικός έχει παίξει 19 φορές με τη φανέλα τής Εθνικής Αργεντινής και έχει πιστωθεί 2 γκολ – Σε μια θέση που υπάρχει μπόλικο ταλέντο στην Μπιανκοσελέστε.

Το market value τού παίκτη βρίσκεται στα 2 εκατ. ευρώ (αν και παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 17 εκατ.), το συμβόλαιό του με την Ουντινέζε δεν ανανεώθηκε και ψάχνει μια καινούργια προοπτική στην καριέρα του.

Το γεγονός ότι είχε συνυπάρξει στη Ρίβερ με τον Ματίας Αλμέιδα μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο για την έλευσή του στην Ένωση, καθώς οι δύο άνδρες γνωρίζονται πολύ καλά, αλλά είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει για εκείνον ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες εντός και εκτός Ιταλίας.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Γιαννούλα, δημοσιογράφο που αναλύει αγώνες στην Ιταλία, προκειμένου να συλλέξουμε έξτρα πληροφορίες για τον πεπειραμένο άσο.

Λίγα πράγματα φέτος σε μια κακή χρονιά της ομάδας του, γενικά είναι σε πτωτική πορεία. Αλλά είναι παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και δεν τον λες ακριβώς αντί Αραούχο. Δεν έχει το γκολ του Αραούχο, ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

height=495

Σε ποιες θέσεις αγωνίζεται;

Μπορεί να παίξει κεντρικός χαφ σε τριάδα στον άξονα, μπορεί δεξιά στο 4-4-2. Μπορεί δεύτερος επιθετικός σε ένα 4-4-1-1 ή 3-5-1-1. Μπορεί και ως εξτρέμ στο 4-3-3.

Για αυτό είχε μέτρια εικόνα πέρσι – Μαχητής, προσωπικότητα, ποιότητα – Δεν είμαι βέβαιος πόσο θα προσφέρει

Με τη φανέλα της Ουντινέζε έχει παίξει μακραν τα περισσότερα παιχνίδια της καριέρας του.

Έχει συνδεθεί με την Ουντινέζε. Πέρυσι το καλοκαίρι είχε μείνει ελεύθερος από την Ουντινέζε, δεν έκανε προετοιμασία και υπέγραψε ξανά συμβόλαιο με τους Φριουλάνι αρχές Σεπτεμβρίου. Ίσως να ευθύνεται κι αυτό για την μέτρια εικόνα του πέρυσι. Είχε και τραυματισμούς.

Το τελικό σου σχόλιο ποιο είναι;

Πάντα μου άρεσε ως παίκτης. Αργεντινός, μαχητής και προσωπικότητα, αλλά και με ποιότητα. Με παραστάσεις αφού έχει παίξει Γιουβέντους, Πρέμιερ Λιγκ και με 19 συμμετοχές στην Εθνική Αργεντινής. Πολυθεσίτης παίκτης, καλύπτει πολλούς ρόλους από τη μέση και μπροστά. Για το κατά πόσο θα προσφέρει δεν είμαι και τόσο βέβαιος.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: