5αρι NBAer με σουτ για ΠΑΟ, ιδανικός για Αταμάν – “Stop” Μπαρτζώκα σε Μέις!


5αρι NBAer με σουτ για ΠΑΟ, ιδανικός για Αταμάν – “Stop” Μπαρτζώκα σε Μέις!


Διαφ.

Λάδι στη φωτιά έχει ρίξει στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού η επικείμενη έλευση του Σάσα Βεζένκοφ αλλά και εκείνη του Τάιλερ Ντόρσεϊ στο Λιμάνι, δεδομένου ότι οι Πειραιώτες ήδη έχουν αποκτήσει προβάδισμα με ελληνικά διαβατήρια για τους επόμενους τελικούς με τον Παναθηναϊκό!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από τον Ντόρσεϊ, που μαζί με τους Ουόκαπ, Ουίλιαμ Γκος και Βιλντόσα θα φτιάξουν μια τετράδα πρώτης γραμμής στους γκαρντ, περιμένοντας να μπει στην εξίσωση και ο Κινάν Έβανς από τη νέα χρονιά.

Ο Αργεντινός άσος μπορεί να μην κόλλησε στον Παναθηναϊκό του Αταμάν, αλλά έχει αποδείξει στον Ερυθρό Αστέρα ότι είναι παίκτης που με την μπάλα στα χέρια μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι για τον εαυτό του. Τυπικά, δηλαδή, αυτό που ψάχνει τώρα ο Μπαρτζώκας. Υπάρχει περίπτωση να έρθει κι άλλος γκαρντ στο Λιμάνι; Εδώ η απάντηση είναι πιο σύνθετη, καθώς φαίνεται ότι πολλές ομάδες στην Ευρωλίγκα θα παίζουν για εύλογο διάστημα με τρεις γκαρντ στο παρκέ τη νέα αγωνιστική περίοδο. Κάπως έτσι έχει επιστρέψει το όνομα του Μίχαλιουκ στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, που είναι εξαιρετικός ποντάκιας και αν έρθει (δεν πρέπει να ξεχνάμε, βέβαια, ότι έχει το μυαλό του σταθερά στο ΝΒΑ) θα σημάνει και το παράλληλο τέλος του Ουίλιαμ Γκος από το ρόστερ. Για την ώρα όμως φαίνεται ότι είναι απόλυτα ασφαλής.

Αυτό που κυκλοφορεί στην πιάτσα, πάντως, είναι ότι υπάρχουν 2+1 παίκτες από το ΝΒΑ που το καλοκαίρι θα υπογράψουν σε ομάδες Ευρωλίγκας και, φυσικά, ο Μπαρτζώκας το γνωρίζει πολύ καλά αυτό! Ποιοι είναι; Ο Σκάιλαρ Μέις (που όμως δεν έχει το ύψος για να βοηθήσει σε άλλη θέση του πλην γκαρντ, όπως ο Μίχαλιουκ, και ήδη τον ζαχαρώνει η Μιλάνο) και ο Xαμιντού Ντιαλό (που επίσης δεν έχει το ύψος για θέση 3 αλλά έχει εξαιρετική ενέργεια και άλμα).

Προσοχή, δεν λέει κανείς ντε και σώνει ότι ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί με τον έναν ή τον άλλο. Αλλά ότι οι μάνατζέρ τους έχουν ενημερώσει ομάδες τής Ευρωλίγκας ότι είναι διαθέσιμοι και περιμένουμε τις εξελίξεις.

  Μαθήματα Ηλιόπουλου σε Μαρσιάλ! Viral η φώτο ως συνοδηγός του Super Μάριο

Ποιος είναι ο +1 που αναφέρουμε; Ο Τσιμέζι Μετού, που μπορεί να απασχολήσει και τον Παναθηναϊκό! Κοιτάζει τον κόσμο από το 2.08 μ., έχει θητεία σε Σπερς, Κινγκς, Σανς, Πίστονς, και μέγεθος για να παίξει στη θέση 5 και, κυρίως, έχει καλό σουτ – Αυτό δηλαδή που ψάχνει ο Εργκίν Αταμάν για να ενισχύσει τους Πράσινους κάτω από τα καλάθια.

Όσον αφορά τον Σάσα Βεζένκοφ: Ποτέ δεν μπορούσε να υπάρξει πρόταση 15 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, όπως έγραφαν δεξιά και αριστερά – Δηλαδή χρήματα που δεν παίρνει ούτε και στο ΝΒΑ! Γιατί το συμβόλαιό του με τους Κινγκς ήταν 4+ εκατ. δολάρια τον χρόνο, άρα είναι κάπου 3,7-3,8 εκατ. σε ευρώ. Αυτό το συμβόλαιο θα έβρισκε και στην Ευρώπη όποτε κι αν επέστρεφε και όχι μεγαλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση τα net λεφτά του Ολυμπιακού θα είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ, τυπικά δηλαδή όσα λάμβανε και στο ΝΒΑ. Γιατί είναι άλλο τα δολάρια, κι άλλο τα ευρώ. Ο Σλούκας, για παράδειγμα, έχει 10 εκατ. δολάρια στο τριετές συμβόλαιο, δηλαδή 3,3 εκατ. δολάρια (άρα κάπου 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο). Το net ποσό τού Κώστα ξέρετε ποιο είναι σε ευρώ; 2,6! Και τα υπόλοιπα είναι μπόνους επίτευξης στόχων.

  Live streaming η συνέντευξη Τύπου για το "Παύλος Γιαννακόπουλος" (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέλουμε να πούμε, ότι έτσι κι αλλιώς δεν είχε νόημα να διαβάζουμε δεξιά και αριστερά για πρόταση 15 ή 17 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά, δεν τα έπαιρνε καν στο ΝΒΑ. Ναι μεν οι Αγγελόπουλοι ξηλώθηκαν κανονικά, με την πιο δαπανηρή μεταγραφή τους μετά την έλευση του Τσίλντρες (ο Σάσα θα υπογράψει 4+1 και, αν μείνει για 5 χρόνια θα λάβει 17,5 εκατ. ευρώ), αλλά περίπου τα ίδια χρήματα έπαιρνε και στο ΝΒΑ ο Βεζένκοφ…


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: