Αντί-Κααμπί που παίζει παντού – Τον… ξεπουλάνε 4 εκατ. για μία φωτογραφία


Αντί-Κααμπί που παίζει παντού – Τον… ξεπουλάνε 4 εκατ. για μία φωτογραφία


Διαφ.

Ο Ολυμπιακός ψάχνεται να ενισχυθεί στην κορυφή της επίθεσης, μιας και η υπόθεση της παραμονής του Κααμπί μοιάζει να γίνεται σίριαλ, μιας και ο πρώτος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2023-24 με 14 τέρματα θέλει να εξαργυρώσει τη σούπερ χρονιά που έκανε με την ερυθρόλευκη φανέλα και μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει ούτε στην προσφορά της Φενέρ. Το τελευταίο όνομα που συνδέεται με την ομάδα του Πειραιά ως υποψήφιος αντικαταστάτης του Μαροκινού γκολτζή είναι του επίσης Αφρικανού, Βινσέντ Αμπουμπακάρ.

Ο διεθνής Καμερουνέζος επιθετικός παρότι έχει συμβόλαιο με τη Μπεσίκτας, με την οποία μέτρησε φέτος 34 συμμετοχές με 12 γκολ και 3 ασίστ, δεν υπολογίζεται από τους «μαυραετούς», μετά από σάλο που προκλήθηκε με μια φωτογραφία που διέρρευσε κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο Πράσινο Ακρωτήρι, στην οποία φορούσε εμφάνιση της Κασίμπασα. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή, τα οικονομικά δεδομένα της οποίας φαίνεται να προβληματίζουν τους Πειραιώτες, αν κρίνουμε από το σημερινό δημοσίευμα του «Φωτός».

Τον… έδιωξε ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Γεννήθηκε το 1992 στη Γκαρουά, μια πόλη στο βόρειο Καμερούν. Παρότι στην περιοχή που μεγάλωσε η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν μουσουλμάνοι, η οικογένειά του ήταν αφοσιωμένοι χριστιανοί. Μάλιστα η μητέρα του ήταν διακόνισσα της Ευαγγελικής Ιεραποστολής Εκκλησίας του Καμερούν. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με την Κοτόν Σπορτ πριν μετακομίσει στην Ευρώπη το 2010 για λογαριασμό της Βαλενσιέν, ενώ τρία χρόνια αργότερα έμεινε ελεύθερος και τον απέκτησε η Λοριέν. Συνολικά στη Ligue 1 πραγματοποίησε 109 εμφανίσεις με 26 γκολ.

Η πρώτη του μεγάλη μεταγραφή έγινε το 2014, όταν η Πόρτο τον απέκτησε έναντι 12,3 εκατ.Ευρώ . Στην Πορτογαλία έπαιξε σε δύο σεζόν, μέτρησε 125 παιχνίδια, σημείωσε 58 γκολ και κατέκτησε στο πρωτάθλημα Το καλοκαίρι του 2016 δόθηκε δανεικός για έναν χρόνο στη Μπεσίκτας, η οποία τον απέκτησε ως ελεύθερο το 2020, ενώ στη συνέχεια τον απέκτησε ξανά ως free agent η Αλ Νασρ, στην οποία τη διετία 2021-2023 απολάμβανε ετήσιες αποδοχές ύψους 6 εκατ.Ευρώ, πριν επιστρέψει στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης τη σεζόν 2023-2024, την περίοδο που ο Κριστιάνο Ρονάλντο πάρει μεταγραφή στον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν αναγκαία άλλωστε η αποχώρησή του, για να ελαφρύνει το μπάτζετ και να μπορέι η ομάδα να υποστηρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

Από τερματοφύλακας… επιθετικός

  Φοβερή Λεβερκούζεν και “ντόρτια” - Nίκη με… άρωμα Τουρκίας η Μπενφίκα (Vd)

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία για το πως εξελίχθηκε ως ποδοσφαιριστής είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος ο Αμπουμπακάρ, μετά τη νίκη της Μπεσίκτας εναντίον των Αδάνων (Ανταναντεμίρσπορ) τον Μάιο του 2023, σε μία αναμέτρηση που ο Αφρικανός στράικερ σκόραρε δύο γκολ. Στο Καμερούν ξεκίνησε ως τερματοφύλακας και μετά προωθήθηκε σε κάθε θέση μέχρι την επίθεση .

«Άρχισα να παίζω τερματοφύλακας, μετά κεντρικός αμυντικός. Μετά ανέβηκα στο 6, στη συνέχεια στο 8 και τελικά άρχισα να παίζω ως νούμερο 10. Ήταν όταν έφτασα στην Ευρώπη (για λογαριασμό της Βαλενσιέν) με έβαλαν επιθετικό. Είμαι δεκάρι, αυτή είναι η πραγματική μου θέση », είχε αναφέρει σε δήλωσή του στο «Canal+ Sport Afrique».

Ισοφάρισε Ροζέ Μιλά – «Σκότωσε» τη Βραζιλία στο Κατάρ

Ο Αμπουμπακάρ είναι ένας παίκτης που κέρδισε πρωταθλήματα, τόσο στην Πορτογαλία (2017-2018, 2019-2020), όσο και στην Τουρκία (2016-2017, 2020-2021), ενώ στη συλλογή του έχει και τρία Κύπελλα. Είναι φυσικά η αιχμή του δόρατος της Εθνικής Καμερούν με 39 γκολ σε 100 συμμετοχές. Ήταν ο άνθρωπος με γκολ του οποίου (στον τελικό με την Άιγυπτο) το Καμερούν κατέκτησε το 2017 το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ενώ το 2021 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Συμμετείχε επίσης σε πολλά Παγκόσμια Κύπελλα FIFA, σημειώνοντας κρίσιμα γκολ, συμπεριλαμβανομένου ενός αξέχαστου τέρματος που έδωσε τη ννίκη εναντίον της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, στο Κατάρ.

Ένα μεγάλο επίτευγμα που πέτυχε με τα «λιοντάρια» ήταν τον περασμένο Ιούνιο. Ο Αμπουμπακάρ σημείωσε δύο γκολ στη νίκη με 4-1 εναντίον του Πράσινου Ακρωτηρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 και ισοφάρισε την επίδοση του Ροζέ Μίλα. O «Αμπουχού» όπως είναι το παρατσούκλι του έφτασε τα 43 γκολ για την εθνική ομάδα (οι Καμερουνέζοι μετρούν και 4 γκολ που έχει με την Εθνική Κ-20) και πλέον συγκατοικεί στη δεύτερη θέση της κατάταξης με τον θρύλο του Καμερούν. Φυσικά πρώτος είναι ο νυν πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Καμερούν, Σαμουέλ Ετό.

  Οριστικές αποφάσεις για Πετρούσεφ από Αστέρα! Το δήλωσαν επίσημα

Πόσα θα ήθελε η Μπεσίκτας;

Όπως είπαμε ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τη Μπεσίκτας μέχρι το 2025. Μετά από τρεις θητείες στην Κωνσταντινούπολη, ο παίκτης δεν υπολογίζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι οι Τούρκοι θα τον αφήσουν ελεύθερο. Γιατί όμως ειπώθηκε, ότι η περίπτωσή του είναι τσουχτερή; Διαβάζουμε στο «Africa Foot», ότι τον περασμένο Μάιο προέκυψε μεταγραφικό σενάριο γύρω από τον παίκτη.

Σύμφωνα με το αφρικανικό Μέσο, η Σπάρτακ Μόσχας έκανε κίνηση για τον Καμερουνέζο επιθετικό. Το δημοσίευμα ανέφερε, ότι ηδιοίκηση της Μπεσίκτας μπορεί να δεχτεί μια προσφορά για τον Αμπουμπάκαρ ύψους 4 εκατ.Ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, διαβάσαμε και κάτι άλλο στην τουρκική «Fanatik», σε ρεπορτάζ της 1ης Ιουλίου, το οποίο δημιουργεί ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από την υπόθεση. Το δημοσίευμα ανέφερε, ότι ο Βίνσεντ Αμπουμπάκαρ αναμένεται να ενταχθεί στηνν προετοιμασία της Μπεσίκτας στις 8 Ιουλίου μαζί με τον Ομάρ Κόλεϊ και τον επίσης γνωστό από το πέρασμά του στον Ολυμπιακό, Αρθούρ Μαζουακού. Και εδώ δημιουργείται το ερώτημα: Εφόσον δεν υπολογίζεται, γιατί τον περιμένουν για προετοιμασία;

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: