Μεγάλη ανατροπή η Ολλανδία και σούπερ ντέρμπι με Αγγλία στους “4”! (Vid)


Μεγάλη ανατροπή η Ολλανδία και σούπερ ντέρμπι με Αγγλία στους “4”! (Vid)


Διαφ.

Τα χρειάστηκε για τα καλά, αλλά επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί η Ολλανδία ενάντια στην Τουρκία, επικρατώντας με 2-1 το βράδυ του Σαββάτου (6/7) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και κλείνοντας ραντεβού με την Αγγλία στους «4» του Εuro 2024, την προσεχή Τετάρτη (10/7) στο Ντόρτμουντ.

Oι «οράνιε» δεν άρεσαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, τους αρκούσε ωστόσο ένα εξάλεπτο στο β’ ημίχρονο του τέταρτου και τελευταίου προημιτελικού για να πάρουν τη νίκη ύστερα από το εις βάρος τους 0-1, με το οποίο είχε ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του παιχνιδιού. Οι ηττημένοι κέρδισαν τις εντυπώσεις, όχι όμως και τον αγώνα, αποχαιρετώντας πάντως με ψηλά το κεφάλι το τουρνουά.

Οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν θέλησαν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή της αναμέτρησης, είχαν μια καλούτσικη ευκαιρία μόλις στο 1ο λεπτό με τον Ντεπάι, που σούταρε άστοχα από καλή θέση, αλλά σταδιακά το παιχνίδι πήγε στα μέτρα των Τούρκων.

Ανασταλτικά υποδειγματικοί, πολύ πιο αποφασιστικοί στις μονομαχίες και… εύστοχοι, καθώς στη μοναδική στιγμή που βρέθηκαν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή σκόραραν και ο Ακαϊντίν στο 35’ αξιοποίησε με κεφαλιά τη σέντρα του Γκιουλέρ από δεξιά.

  Αυτό το ζητούμενο του Αλόνσο με Σέρρες - Τι ισχύει με Ουναΐ

Έτσι, το α’ ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-1, αφού οι Ολλανδοί ήταν πολύ αργοί στις κινήσεις τους, φλύαροι και άνευροι.

Ο Κούμαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους έριξε στο ματς τον Βέγκχορστ αντί του αρνητικού Μπέρχβαϊν, αλλά η Τουρκία ήταν αυτή που άγγιξε το 0-2 στο 56’, όταν ο Αρντά Γκιουλέρ με δυνατή απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δεξί δοκάρι.

Στο 65’ ο Φερμπρούχεν απεσόβησε τη δεύτερη παραβίαση της εστίας του στο καλό δυνατό σουτ του Γιλντίζ, με τους «οράνιε» να μην μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα.

Στο 70’, ωστόσο, τα κατάφεραν, με τον Ντεπάι να σεντράρει από δεξιά και ο αφύλακτος Ντε Φράι έγραψε το 1-1 με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, για να έρθει και το αυτογκόλ του Μουλντούρ στο 76’ μετά τη συρτή σέντρα του Ντούμφρις από δεξιά και την εμπλοκή στη φάση του Χάκπο.

Η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα, από εκεί και πέρα, έπαιξε με περίσσιο πάθος ψάχνοντας το 2-2, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες στο 85’ (σωτήριες κόντρες από Φαν Ντε Φαν και Σχάουτεν σε σουτ των Τσελίκ και Ακτούρκογλου) και στο 90’+1, με τον Φερμπρούχεν να πραγματοποιεί καταπληκτική απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Κιλικτσού.

Τελικά, το σφύριγμα της λήξης επισφράγισε τη σπουδαία πρόκριση της Ολλανδίας, που έχει βάλει πλώρη για να επαναλάβει ό,τι και το 1988, να φτάσει δηλαδή στην κορυφή της Ευρώπης επί γερμανικού εδάφους.

  Το κλειστό του ΟΑΚΑ έχει καταπρασινίσει και εντυπωσιάζει! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (73’ Φαν Ντε Φεν), Σχάουτεν, Σίμονς (87’ Ζίρκζεε), Ρέιντερς (73’ Φέερμαν), Μπέρχβαϊν (46’ Bέγκχορστ), Χάκπο, Ντεπάι (87’ Φρίμπονγκ).

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιτσέντζο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Μουλντούρ (82’ Τσελίκ), Ακαϊντίν (82’ Τοσούν), Αϊχάν (89’ Κιλικτσού), Μπαρτακτσί, Καντιόγλου, Oζτσάν (77’ Γιοκουσλού), Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (77’ Ακτούρκογλου), Γιλμάζ, Γκιουλέρ.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: