Έκπληξη Λουτσέσκου με Γκούμα-Βιεϊρίνια! Έλληνας στόπερ με “σπόντα” για ΠΑΟΚ


Έκπληξη Λουτσέσκου με Γκούμα-Βιεϊρίνια! Έλληνας στόπερ με “σπόντα” για ΠΑΟΚ


Διαφ.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία από την προετοιμασία τού ΠΑΟΚ έχει φτάσει στα γραφεία του sportdog, καθώς στο Χορστ τής Ολλανδίας γίνονται πραγματάκια που αξίζει να τα αναφέρουμε. Ένα από αυτά; Ο νέος (παροδικός;) ρόλος που έχει δώσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον Αντελίνο Βιεϊρίνια ή, μάλλον, για να το πούμε καλύτερα: Η επιστροφή του στην παλιά του θέση!

Ο Πορτογάλος είχε έρθει στον Δικέφαλο και έκανε μεγάλη μεταγραφή στη Γερμανία ως εξτρέμ/μεσοεπιθετικός, άσχετα αν στην Μπουντεσλίγκα για τις ανάγκες τής Βόλφσμπουργκ είχε γυρίσει πίσω και είχε γίνει δεξιός φουλ μπακ. Τυπικά η θέση του είναι άλλη.

Σε αυτή τη θέση τον έχει φέρει ξανά ο Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς τον αξιοποιεί και ως εξτρέμ αν και έχει μαζί του άλλους 29 παίκτες για να χρησιμοποιήσει εκεί αν θέλει (η αποστολή του ΠΑΟΚ αριθμεί, συνολικά, 30 ποδοσφαιριστές!). Αυτή, άλλωστε, ήταν μια σκέψη που είχε ο Ρουμάνος προπονητής και το καλοκαίρι του 2022 αλλά και το καλοκαίρι του 2023, αν και για διάφορους λόγους (τυπικά επειδη η ομάδα δεν μπορουσε να βρει πληρότητα αξιόλογων δεξιών και αριστερών μπακ) δεν είχε προχωρήσει αυτή η μετάθεσή του χωρικά στο γήπεδο.

Μπορεί αυτό να παγιωθεί τώρα; Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει μόνο ο Λουτσέσκου και το σταφ του, αλλά και οι συνθήκες που θα προκύψουν στο ρόστερ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Δηλαδή αν θα υπάρχει καλή πληρότητα στη θέση του αριστερού και δεξιού μπακ, αλλά και κατά πόσο χρειάζεται λύσεις μεσοεπιθετικά ο Ρουμάνος. Γιατί στα 38 του ο Αντελίνο είναι καλύτερα να παίζει αλλαγή τού Τάισον στο 65-70 όταν ξεκινάει στην 11άδα ο Βραζιλιάνος, ή να είναι η λύση πίσω από Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μουργκ και Κωνσταντέλια, παρά να παίζει 90 λεπτά ως φουλ μπακ. Πιο πολύ θα το απολαύσει και ο Βιεϊρίνια, ενώ μπορεί με τα δυνατά σουτ που κάνει να γίνει και πολύ πιο παραγωγικός για την ομάδα του. Όλα αυτά αν και εφόσον αλλάξει θέση…

Κουρφαλίδης, Λουτσέσκου και… Χατζηδιάκος για ΠΑΟΚ

Για να κλείσουμε με τα του ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε στο ρεπορτάζ το όνομα του Χρήστου Καρφουλίδη – 21χρονος χαφ, που είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τον Μακεδονικό και είχε μεταπηδήσει στην Ιταλία. Είναι 21 ετών, έχει προοπτική, διεθνής με τις μικρές εθνικές, αλλά πόσο εύκολα θα απασχολήσει πραγματικά τον Λουτσέσκου; Όχι απλά για να τον φέρει στην ομάδα και να αυξηθούν οι Έλληνες παίκτες στο ρόστερ. Αλλά για να του δώσει ρόλο, ας πούμε, μεγαλύτερο από εκείνον που είχε την τελευταία αγωνιστική περίοδο ο Τσιγγάρας.

Από την περίπτωση Κουρφαλίδη πάντως αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι το κανάλι επικοινωνίας που στα τέλη Μαΐου είχε προωθήσει στην Κάλιαρι την περίπτωση του Λουτσέσκου για τη θέση του προπονητή, και τον νεαρό χαφ τώρα για το ρόστερ του Δικέφαλου. Υπάρχει δίαυλος δηλαδή, δεν είναι τυχαία η σύνδεση. Εμείς με τη ευκαιρία πάντως, για να μην πέσετε από τα σύννεφα με τις εξελίξεις αργότερα, να θυμίσουμε ότι στην ιταλική ομάδα βρίσκεται και ο Παντελής Χατζηδιάκος (που συζητάει να τον παραχωρήσει δανεικό η Κάλιαρι και ο ΠΑΟΚ ψάχνει για στόπερ) αλλά και ο διεθνής Ρουμάνος αμυντικός μέσος Ραζβαν Μάριν. Κρατήστε το.

Το πλάνο με Γκούμα – Τρομερά απογοητευμένος ο Σαμάτα

Ξέρετε ποιοι είναι οι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις στο βασικό στάδιο προετοιμασίας του Δικέφαλου, στο Χορστ της Ολλανδίας. Ο Τάισον και ο Κωνσταντίνος Γκούμας. Ο πρώτος δεν χρειάζεται συστάσεις και δεν θα εμβαθύνουμε σε αυτό. Θα πούμε όμως ότι έχει εξαιρετική όρεξη για να παίξει μπάλα με την ασπρόμαυρη φανέλα, κι αυτό δεν μπορεί να το κρύψει. Μάλιστα, έχει ανεβάσει τόσο πολύ τον ρυθμό, που από τους συνεργάτες του Ραζβάν Λουτσέσκου τού έγινε σχετικη κουβέντα!

  Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ τώρα!

Γιατί ο Βραζιλιάνος άσος είναι 36 ετών και χρειάζεται διαφορετική διαχείριση σε σχέση με έναν παίκτη που είναι 28 για παράδειγμα, ενώ ακόμα τα πόδια του είναι βαριά (από τις βάσεις στη φυσική κατάσταση που μπαίνουν αυτό το διάστημα) και δεν είναι η καλύτερη ιδέα να τρέχει χωρίς σταματιμό.

Ο Γκούμας, από την άλλη πλευρά, χρειάζεται συστάσεις: Βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το 2013, είναι 19 ετών και παίζει στον χώρο του κέντρου. Ήδη έχει ξεχωρίσει σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της β΄ ομάδας που βρέθηκαν στην προετοιμασία και δεν αποκλείεται στο τέλος ο Λουτσέσκου να του δώσει θέση στο ρόστερ τής ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Δικαιώνοντας και τον Χρήστο Καρυπίδη που εισηγήθηκε στον Ραζβάν να τον πάρει στην προετοιμασία. 

ΣΑΜΑΤΑ: Η Αλ Χολούντ είχε ενδιαφερθεί για να τον αποκτήσει, η νεοφώτιστη ομάδα στη μεγάλη κατηγορία τής Σαουδικής Αραβίας δηλαδή – Καθώς όπως είχαμε πει και τότε που είχε πρωτοκύψει το ενδιαφέρον για τον Αλί, η Χολούντ θέλει παίκτες που να είναι έμπειροι για να μην έχει πρόβλημα με το να σώσει εύκολα την κατηγορία. Επειδή όμως στον ΠΑΟΚ περίμεναν να λάβουν 1 εκατ. ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο (συν να γλιτώσουν άλλο 1 εκατ. ευρώ από το συμβόλαιό του), αλλά οι σαουδάραβες πρότειναν να καλύψουν από κοινού την αμοιβή του Σαμάτα (δηλαδη από εκεί που περίμεναν να πάρουν 1+1 στον Δικέφαλο, τους πρότειναν τελικά να πληρώσουν περίπου 500.000 ευρώ!) και δεν προχώρησε το θέμα.

Ξέρετε όμως ποιον παίκτη έχει κλείσει η Χολούντ σύμφωνα με πληροφορίες από τη Σαουδική Αραβία; Τον Σέκο Φοφανά, που είχε απασχολήσε την ΑΕΚ (αλλά και τον Ολυμπιακό) στις αρχές του καλοκαιριού! Μια προοπτική που δεν βγάζει πολύ νόημα για το τι θέλει για την καριέρα του ο 29χρονος χαφ, καθώς η Αλ Χολούντ είναι μια μικρή ομάδα χωρίς ιδιαίτερη προοπτική. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι μια καλή λύση στα χαφ χάθηκε για την ΑΕΚ.

  Ημέρα αποφάσεων για τον Λουτσέσκου

ΣΑΜΑΤΑ/1: Να μεταφέρουμε κάτι ακόμα για τον 31χρονο επιθετικό που μαθαίνουμε από την Ολλανδία; Η περσινή χρονιά του με τον Δικέφαλο φαίνεται ότι τον έχει επηρεάσει πολύ – Δεν γίνεται επιθετικός με 44 εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη να έχει μόλις 3 γκολ και 6 ασιστ. Με αποτέλεσμα φέτος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, όχι μόνο να μην δοκιμάζει σουτ και να τελειώσει φάσεις, αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο να κρύβεται ακόμα κι από τα τελειώματα της ομάδας του. Να μην συμμετέχει καν στους παίκτες που εμπλέκονται στην τελική προσπάθεια δηλαδή…

ΚΑΜΑΡΑ: Η φήμη που τον συνόδευε απο τον Πειραιά, ήταν εκείνη του δύσκολου χαρακτήρα, που δεν μπορει να συνυπάρξει με τους συμπαίκτες του. Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Μάλλον, για να το πούμε πιο σωστά: Η αλήθεια του Καμαρά στην ομάδα τής Θεσσαλονίκης είναι διαφορετική. Γιατί είναι απόλυτα συνεργασιμος και φιλικός με όλους, δεν έχει ύφος, βοηθάει τους νεότερους συμπαίκτες αλλά ακόμα και τους φροντιστές της ομάδας. Σε ένα σύνολο με αγωνιστικές αρχές, που η θέση στα χαφ ήταν κενή και τον περίμενε, μοιάζει περίπου δεδομένου ότι από τα πρώτα επίσημα ματς ο Μαντί μπορεί να κάνει τη διαφορα.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: