Μπακ-πασπαρτού για ΑΕΚ! Παίζει παντού στην άμυνα – Έχει υψηλό IQ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πάντα για τον Μπακ-Πασπαρτού στην ΑΕΚ! Τον βλέπουμε να δίνει τον καλύτερο του εαυτό σε όλο το γήπεδο και να επιδεικνύει την υψηλή του νοητική ικανότητα. (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπακ-πασπαρτού για ΑΕΚ! Παίζει παντού στην άμυνα – Έχει υψηλό IQ (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Τον Μπρούνο Ονιεμαέτσι τοποθέτησε στο μεταγραφικό κάδρο της ΑΕΚ ο πορτογαλικός Τύπος. Πρόκειται για τον 24χρονο διεθνή αριστερό μπακ της Μποαβίστα, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε φέτος 26 συμμετοχές.

Γεννήθηκε στο Ογουέρι της Νιγηρίας, στους δρόμους του οποίου πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο, μέχρι να αφήσει την πατρίδα του για τη Νορβηγία, για να ενταχθεί στις υποδομές της Λίλεστρομ. Στα 18 του μετακόμισε στην Πορτογαλία και τη Φεϊρένσε, στην οποία υπέγραψε το πρώτου του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2020. Πάλεψε για να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα, αλλά δεν τα κατάφερε και δόθηκε δανεικός στη Βίλα Ρεάλ την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Επόμενος προορισμός τη σεζόν 2022-2023 ήταν η Μποαβίστα.

Τον απέκτησε για 1 εκατ.Ευρώ η Μποαβίστα

Στην παρθενική του σεζόν στο Estadio do Bessa, έπαιξε 35 ματς, σκόραρε 2 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ. Εκείνη τη χρονιά μπορεί να υπερηφανεύεται για μία γκολάρα που σημείωσε στη νίκη με 4-2 επί της Πορτιμονένσε. Με την απόδοσή του έψησε τους ανθρώπους της Μποαβίστα που ενεργοποίησαν τη ρήτρα εξαγοράς, πλήρωσαν 1 εκατ.Ευρώ και εξασφάλισαν έναν παίκτη που προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων τόσο στην Πορτογαλία όσο και στο εξωτερικό.

Απλήρωτοι μισθοί και πρόβλημα στο γόνατο

Τη φετινή σεζόν όμως, όπως διαβάζουμε σε Μέσα της Νιγηρίας, ήρθε σε διαμάχη με τη Μποαβίστα μαζί με τον συμπατριώτη του Τσιντόζι Αβαζιέμ για απλήρωτους. Βλέπετε στον πορτογαλικό σύλλογο υπάρχουν διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, τα οποία επηρέασαν την απόδοση της ομάδας, που τερμάτισε στην 15η θέση της κατάταξης, μόλις μια θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μάλιστα ο πρώην προπονητής Πετίτ, ο οποίος ήταν στην τεχνική ηγεσία από τον Νοέμβριο του 2021, αποχώρησε από την ομάδα στις 12 Δεκεμβρίου 2023, επειδή όπως ανέφερε η Abola, ο σύλλογος χρωστούσε μισθούς. Ήταν τόσο μεγάλες οι οικονομικές δυσκολίες, που ο σύλλογος αδυνατούσε να πληρώσει για νερό στο προπονητικό κέντρο, αναγκάζοντας έτσι τους παίκτες να πλένονται στο σπίτι τους, μετά την προπόνηση.

  Εξελίξεις με Κωνσταντέλια στον ΠΑΟΚ - Το νέο συμβόλαιο που θα πάρει

Το κερασάκι στην τούρτα για τις συνθήκες που αντιμετώπισε ο παίκτης ήταν ένας τραυματισμός. Στο τέλος της φετινής σεζόν, ο παίκτης αντιμετώπισε πρόβλημα στο αριστερό γόνατο. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν, ότι έχουν επηρεαστεί οι σύνδεσμοί του, χωρίς να έχουν σκιστεί. Έτσι η χρονιά ολοκληρώθηκε πρόωρα για τον παίκτη, ο οποίος έμεινε εκτός δράσης για να αποθεραπευτί και να δυναμώσει το πόδι του.

Παίζει παντού – Διαθέτει υψηλό IQ

Ο Ονιεμαέτσι είναι ένας προσαρμόσιμος αμυντικός, ο οποίος μπορεί να παίξει οπουδήποτε στην αμυντική γραμμή. Στην Μποαβίστα χρησιμοποιήθηκε ως αριστερό μπακ, αλλά μπορεί να αγωνιστεί με ευχέρεια τόσο ως σέντερ μπακ, όσο και ως αμυντικό χαφ. Είναι πολύ σωστός στις τοποθετήσεις το, συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και αποφασιστικός στα μαρκαρίσματα.

Διαθέτει αποτελεσματικότητα στις μονομαχίες και πολύ υπομονή στο παιχνίδι του. Δεν παρασύρεται από την ένταση ενός αγώνα. Κερδίζει καθαρά μπάλες, χωρίς να κάνει φάουλ και μοιράζει σωστά, χωρίς να διώχνει όπου και όπου, όπως συνήθως κάνουν οι αμυντικοί. Εκτός από εργαλείο λοιπόν είναι και έξυπνος. Αναφορές που διαβάσαμε στην Πορτογαλία υποστηρίζουν, ότι διαθέτει πολύ υψηλό ποδοσφαιρικό IQ.

Ο Ονιεμαέτσι έχει συμβόλαιο με τη Μποαβίστα μέχρι το 2026. Είναι φυσιολογικό να επιθυμεί να αποχωρήσει, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας, τα οποία επηρεάζουν υποθέσεις, όπως ο δανεισμός του Λευτέρη Λύρατζη στον ΠΑΟΚ. Βλέπετε στην πορτογαλική ομάδα έχει επιβληθεί περιορισμός στις μεταγραφές. Η πλευρά του Νιγηριανού πάντως δέχτηκε πίεση από ελληνικά ΜΜΕ και δεν έδωσε πολλές απαντήσεις για τα περί κιτρινόμαυρου ενδιαφέροντος. Η αξία του στην αγορά, σύμφωνα με το Transfermarkt, είναι στα 3 εκατ.Ευρώ.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: