Πού ψάχνει ο Ολυμπιακός για αντι-Κάρμο – Πότε έρχονται εξελίξεις με Όρτα

Ποιος είναι ο στόχος του Ολυμπιακού αντί του Κάρμο – Πότε θα υπάρξουν εξελίξεις με τον Όρτα;

Πού ψάχνει ο Ολυμπιακός για αντι-Κάρμο – Πότε έρχονται εξελίξεις με Όρτα


Διαφ.

Για τον Ολυμπιακό ήταν ένα χτύπημα αυτό που συνέβη με τον Νταβίντ Κάρμο. Θα ήθελαν άπαντες να παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι και τη νέα σεζόν, έστω και με ανανέωση δανεισμού από την Πόρτο, αλλά τελικά αυτό δεν θα συμβεί. Γιατί; Το γιατί δεν έχει σημασία πια. Εξάλλου έχουν διαρρεύσει και γραφτεί ήδη πολλά αλλά το τι ισχύει δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να διασταυρώσει κανείς. Εξάλλου η προ ημερών διαρροή έλεγε ότι υπήρξε συμφωνία Ολυμπιακού και Πόρτο για αγορά του παίκτη στα 12 εκατ.ευρώ αλλά τελικά άλλαξε γνώμη ο 25χρονος Ανγκολέζος στόπερ.

Όμως την Τετάρτη (17/7) ο πρόεδρος της Πόρτο, Βίλας Μπόας, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε πρόταση των ερυθρόλευκων (δίχως να μιλήσει για ποσά) αλλά όχι και συμφωνία με τους δράκους όπως υποτίθεται συνέβη. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να πάει για… άλλα.

Κάποιοι επιμένουν (μοιάζει λογικό) ότι λόγω Κάρμο ο Ολυμπιακός θα πάει για δύο στόπερ. Ωστόσο με Ρέτσο, Ντόη δεδομένους και την πρόθεση να δοθούν ευκαιρίες στον Άμπι δεν αποκλείεται να αποκτηθεί ένας και καλός, τύπου Κάρμο. Στο ρόστερ ανήκουν και οι Μπιανκόν, Βέζο αλλά δε φαίνεται να υπολογίζονται από τον Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ.

height=484

Στο λιμάνι είχαν πιστέψει ότι ο Κάρμο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα έμενε. Γι αυτό και πια ψάχνουν. Πού ψάχνουν; Όπως μου μεταφέρθηκε, παντού! Αυτό δείχνει ότι δεν είχαν κάτι έτοιμο γιατί είχαν εστιάσει στον παίκτη της Πόρτο. Είναι ανοιχτοί σε προτάσεις. Το τμήμα σκάουτινγκ έχει κάποιους υπόψιν όπως και τα υπόλοιπα στελέχη ενώ οι ατζέντηδες προτείνουν σωρηδόν.

Ο Κάρμο λοιπόν θα μείνει στην Πόρτο εκτός αν δικαιωθούν όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι τον Αύγουστο θα μετακομίσει με μεγάλη πώληση σε καλό πρωτάθλημα με το αγγλικό να είναι το φαβορί. Η άλλη σημαντική υπόθεση δανεικού από την Πορτογαλία είναι εκείνη του Αντρέ Όρτα.

Ο 27χρονος Πορτογάλος κεντρικός μέσος ανήκει στη Μπράγκα με την οποία κάνει τώρα προετοιμασία. Ο Ολυμπιακός τον θέλει αλλά και πάλι υπάρχει ένα υψηλό εμπόδιο, πρέπει να συμφωνήσει για πώληση με την Μπράγκα. Πόσα θέλει η Μπράγκα; Καλή ερώτηση. Άλλα ΜΜΕ Ελλάδας και Πορτογαλίας έγραφαν ότι η οψιόν αγοράς του φετινού δανεισμού του ήταν 4,5 εκατ.ευρώ και άλλα 6 εκατ.ευρώ. Η λογική λέει ότι με ένα ποσό 5-6 εκατ.ευρώ μπορεί να γίνει η δουλειά. Θα τα δώσει ο Ολυμπιακός; Θα ικανοποιηθεί η Μπράγκα; Ο παίκτης τι θέλει; Εξακολουθεί να θέλει να επιστρέψει ή άλλαξε το… τσιπ στον εγκέφαλό του; Μήπως προέκυψε κάτι άλλο; Θα φανεί.

height=544

Κάποιοι προβλέπουν πως αυτή η περίπτωση ίσως χρειαστεί χρόνο, αρκετό χρόνο. Την… τοποθετούν για τον Αύγουστο. Δεν παραγνωρίζω (ή αγνοώ) πράγματα που γράφτηκαν πρόσφατα σε ελληνικά ΜΜΕ και κάνουν λόγο για πρώτα σημάδια… λευκού καπνού, δηλαδή επικείμενη συμφωνία Ολυμπιακού και Μπράγκα.

  Πιο πολλά από Γουίλιαν ο Μαρσιάλ- Διαφωνία σε ΑΕΚ- Μόνο ο Ηλιόπουλος ρίσκο!

Κρατάω μικρό καλάθι και περιμένω. Ο Όρτα δεν είναι τυχαίος παίκτης. Και παρότι δεν είναι ακριβώς το στυλ Φορτούνη, ίσως η αποχώρηση του Κώστα να δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη απόκτησης του Όρτα. Αρκετοί στο μεγάλο λιμάνι φαντασιώνονται (ναι, μοιάζει πολύ ωραίο) τρίγωνο στο κέντρο τους Έσε, Τσικίνιο και Όρτα σε μόνιμη βάση αλλά μην ξεχνάμε και τον Στάμενιτς.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: