Ήταν καλός μπροστά ο Ολυμπιακός, είχε θέματα πίσω και… 2-2


Ήταν καλός μπροστά ο Ολυμπιακός, είχε θέματα πίσω και… 2-2


Διαφ.

Μία νίκη και μία ήττα μετρούσε τώρα ο Ολυμπιακός στα φιλικά του παιχνίδια στην Ολλανδία, για να καταγράψει και ισοπαλία ύστερα από το 2-2 με την Αλ Καντσία την Παρασκευή (26/7).

Κόντρα στη σαουδαραβική ομάδα του… παλιόφιλου Μίτσελ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του σε ό,τι αφορά την επιθετική λειτουργία, ωστόσο στα μετόπισθεν είχαν θέματα οι κάτοχοι του Conference League.

Καλό πρέσινγκ, άμεσες ανακτήσεις μπάλας και γρήγορο ποδόσφαιρο από τους Πειραιώτες, αλλά αρκετές αδυναμίες αμυντικά, με τον Κινόνες να ταλαιπωρεί τον Κοστίνια, ενώ ο Άμπι δεν ενέπνεε σιγουριά δίπλα στον Ρέτσο. Ο Ορτέγκα, από την πλευρά του, κατέγραψε μια ωραία ασίστ, ωστόσο δεν απέφυγε το λάθος που έφερε το δεύτερο γκολ των Αράβων.

Στα θετικά για τους «ερυθρόλευκους» η καλή απόδοση του Μπιέλ στο β’ ημίχρονο, κινούμενος πίσω από τον επιθετικό, ενώ ο Μεντιλίμπαρ απέφυγε τις πολλές αλλαγές δίνοντας 90λεπτο σε αρκετούς παίκτες, με τον Ελ Κααμπί και τον νεοαποκτηθέντα Λορέντζο Πιρόλα να μην αγωνίζονται, κάτι που μάλλον θα γίνει το Σάββατο (27/7) ενάντια στη Ναϊμέγκεν.

  Τσιμίκας κερνάει-Κουλιεράκης πίνει! Live: Ελλάδα - Φινλανδία 2-0

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Κινόνες έπιασε ωραίο διαγώνιο σουτ στο 12’ από θέση μέσα αριστερά κι έφυγε λίγο άουτ η μπάλα.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στις ευκαιρίες με το καλό σουτ του Μασούρα στο 16’, από αριστερά της περιοχής, που ήταν για λίγο άστοχο, για να ανοίξει το σκορ ένα λεπτό αργότερα ο Τσικίνιο με δυνατή κεφαλιά μετά από την εξαιρετική σέντρα του Ορτέγκα από αριστερά.

Στο 28’ ο Μασούρας απείλησε με σουτ από ευνοϊκή θέση για να διώξει με τα πόδια ο Καστέλς, για να ισοφαρίσει με γκολάρα ο Κινόνες στο 35’, βρίσκοντας δίχτυα με φοβερό γυριστό σουτ και ύστερα από αδυναμία του Άμπι να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή.

Το α’ ημίχρονο ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 45’ ο Μασούρας είδε εκτός θέσης τον Καστέλς μετά από ωραία πάσα του Κωστούλα, αλλά πλάσαρε άστοχα.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ομπαμεγιάνγκ έδωσε προβάδισμα στην Αλ Καντσία με διαγώνιο σουτ από δεξιά της περιοχής, καθώς ο Ορτέγκα έκανε λάθος και δεν κατάφερε να διώξει καλά την μπάλα μετά τη βαθιά μπαλιά του Κινόνες.

Στο 59’ ο Μπιελ έσκαψε υπέροχα την μπάλα στον Τσικίνιο, που βρέθηκε κοντά σε ένα δεύτερο προσωπικό γκολ, αλλά έκοψαν οι Άραβες σε κόρνερ την τελευταία στιγμή.

  Λατρεία για την Εθνική: Πάνω από 13.000 εισιτήρια με Φινλανδία

Aπό εκεί και πέρα, δεν καταγράφηκε κάτι σημαντικό έως το 88’, όταν ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα-σουτ και ο Λαζάμι στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα σημείωσε αυτογκόλ για το 2-2.

Μάλιστα, λίγο έλειψε να φτάσουν και στη νίκη με ανατροπή οι «ερυθρόλευκοι», καθώς στο 90’ ο Καστέλς έδειξε τα αντανακλαστικά του σε σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς, ενώ στο 90’+2 από γύρισμα του Μπιέλ ο Τσικίνιο έκανε το σουτ και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπότης (46’ Πασχαλάκης), Κοστίνια (75’ Ροντινέι), Άμπι, Ρέτσος, Ορτέγκα (75’ Αποστολόπουλος), Ντόι (90’+1 Μπακούλας), Μουζακίτης, Τσικίνιο, Μασούρας (64’ Παπακανέλλος), Μπιελ, Κωστούλας (64’ Μαρτίνς).


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: