Όχι σε νέο Αραούχο από Αλμέιδα! Δύο μεταγραφές φορ η ΑΕΚ – Βόμβα 6,5 εκατ.€


Όχι σε νέο Αραούχο από Αλμέιδα! Δύο μεταγραφές φορ η ΑΕΚ – Βόμβα 6,5 εκατ.€


Διαφ.

Μπορεί η γιορτή στο ματς με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες να μετατράπηκε σε γιουχαΐσματα στο τέλος του παιχνιδιού, αφού το 4-0 έγινε 4-3, από την πρώτη αναμέτρηση του β’προκριματικού γύρου του UEFA Conference League, μπορούν να βγούνε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τα σχέδια του Ματίας Αλμέιδα στη φετινή ΑΕΚ. Η έκπληξη στην ενδεκάδα στον αγώνα με την ομάδα της Ανδόρας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν η παρουσία του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς στην επίθεση, πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία, σε μία θέση που τα πήγε περίφημα, γι’αυτό αναδείχτηκε και MVP.

Ο 25χρονος Κροάτης ήταν απόκτημα του χειμερινού παραθύρου των μεταγραφών της σεζόν 2023-2024. Ο Αλμέιδα τον είχε τσεκάρει από τις αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Champions League, στις οποίες ο γεννημένος στη Βιέννη Κροάτης έπαιξε ως κεντρικός μέσος και μάλιστα σκόραρε στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας. Έτσι ο Αργεντινός τεχνικός άναψε το πράσινο φως, για την αγορά του παίκτη, η οποία κόστισε 4 εκατ.Ευρώ. Εκείνη την εποχή πολλοί αναρωτήθηκαν αν ο παίκτης αποκτήθηκε για να ενισχυθεί η ομάδα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Βλέπετε, στο Ζάγκρεμπ είχε καθιερωθεί και ως αριστερό μπακ, είτε παίζοντας σε άμυνα με τετράδα, είτε σε τριάδα ως φουλ μπακ.

Σημαντικό γρανάζι στο παιχνίδι της ΑΕΚ

Στα 11 παιχνίδια που έπαιξε την περασμένη αγωνιστική περίοδο με την κιτρινόμαυρη φανέλα, στα οποία σκόραρε 4 γκολ, δεν έπαιξε ποτέ ως αμυντικός, αλλά στον άξονα, μία θέση που του αρέσει περισσότερο. Εκεί τον έβαλε ο Αλμέιδα στο φιλικό, που είχε χαρακτήρα πρόβας τζενεράλε (για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς), με την Ομόνοια, στην Κύπρο. Η εμφάνισή του στη Μεγαλόνησο άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις.

Ήταν από τους παίκτες που διακρίθηκαν. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Χρήστου Αποστολίδη, του σπορτκάστερ που περιέγραψε την αναμέτρηση για λογαριασμό του κυπριακού συνδρομητικού καναλιού. «Είναι σημαντικό γρανάζι στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Έχει αυτοματισμούς, καλές τοποθετήσεις, παίρνει μπάλα και ξέρει που να τη δώσει. Έπαιξε μεν χαφ, αλλά είναι δημιουργικός παίκτης», είχε αναφέρει στο Sportdog ο Κύπριος δημοσιογράφος.

Παρτενέρ του Γκαρσία

Στον αγώνα με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες, ο Αλμέιδα έκανε την έκπληξη, αφού τοποθέτησε τον Λιούμπισιτς πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία, σε έναν ρόλο… αντί-Αραούχο και θα εξηγήσουμε γιατί το λέμε αυτό. Ο Κροάτης ήταν πολύ δραστήριος από νωρίς και ψαχνόταν συνεχώς για το γκολ. Μόλις στο 5′ δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν βρήκε χώρο και σούταρε συρτά αναγκάζοντας τον Μουνιόθ σε επέμβαση.

  Πώς το έκανε αυτό; - Αδιανόητο αυτογκόλ στο Αρμενία - Λετονία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τύχη όμως του χαμογέλασε ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Γκαρσία του σέρβιρε από αριστερά και άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή. Μάλιστα είχε και άλλες ευκαιρίες να βρει δίχτυα, με χαρακτηρισικότερη αυτή του δευτέρου μέρους, όταν δέχτηκε τρομερή μπαλιά από τον Ελίασον, αλλά αντί να εκτελέσει, προτίμησε να πασάρει και εν τέλει έκανε φάουλ στον τερματοφύλακα. Τον Κροάτη όμως τον είδαμε να επιστρέφει πολύ συχνά στην άμυνα για να βοηθά στο ανασταλτικό παιχνίδι, όπως ο Αραούχο. Έκανε, δε, δύο πολύ σημαντικές επεμβάσεις στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, γλιτώνοντας κινδύνους για την εστία του Στρακόσια.

Καμία σύγκριση με Αραούχο

Το πείραμα πέτυχε! Ο Λιούμπισιτς ανταποκρίθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην πρόκληση του προπονητή του. Ο Αλμέιδα όμως, όταν ρωτήθηκε για την απόδοσή του, παραδέχτηκε πως είχε θετική παρουσία, δεν ήθελε να μπει σε συγκρίσεις με τον Αραούχο. «Δεν μπαίνω στη διαδικασία να συγκρίνω εχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα πήγε πολύ καλά», ήταν τα λόγια του Αργεντινού τεχνικού στις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα του CosmoteSports.

Με την είσοδο του Μάνταλου και την αποχώρηση του Χατζισαφί, ο Λιούμπισιτς μετατοπίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οπότε ο «Πελάδο» ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου, αν υπολογίζει τον Κροάτη στη συγκεκριμένη θέση. Η απάντησή του προπονητή της ΑΕΚ ήταν αρνητική, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί κατ’ανάγκη. «Μπορει να το κάνει ως εναλλακτική γιατί το έχει κάνει στο παρελθόν. Αλλά έπαιξε στη θέση που έπαιξε πολύ καλά κι ακόμα πιο πίσω μπορεί. Στη θέση του αριστερού μπακ έπαιξε για να παίξει ο Μάνταλος», ήταν τα λόγια του Αργεντινού τεχνικού. Οπότε τη φετινή σεζόν, να περιμένουμε τον Λιούμπισιτς, να αγωνίζεται στον άξονα, από αμυντικό μέχρι επιθετικό χαφ, αλλά και ως δεύτερο φορ.

Οι δύο μεταγραφές και η βόμβα για αντί-Αραούχο

Ποιοί είναι οι παίκτες που μπορούν να υποστηρίξουν τον ρόλο του αντί-Αραούχο στην ΑΕΚ; Σίγουρα μεγάλο προβάδισμα μεγάλο προβάδισμα έχουν οι συμπατριώτες και πρώην συμπαίκτες του Ματίας Αλμέιδα, στη Ρίβερ Πλέιτ, ο Ρομπέρτο Περέιρα και ο Έρικ Λαμέλα, οι οποίοι αποτελούν μεταγραφικά αποκτήματα του φετινού καλοκαιριού και ακόμα δεν τους έχουμε δει εν δράσει, αφού βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκής λίστας στη συγκεκριμένη φάση των προκριματικών. Αμφότεροι έχουν τεράστια εμπειρία! Έχουν παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Ο «τούκου», που είναι κεντρικός και επιθετικός χαφ, έχει παίξει 42 ματς στην καριέρα του ως δεύτερος επιθετικός, με 7 γκολ και 5 ασίστ. Ο έτερος… Καππαδόκης μετρά 24 ματς ως περιφερειακό φορ, με 4 γκολ και 5 ασίστ.

  Μετά το "ναυάγιο" με Κιν - Με αυτόν τον κόουτς συζητά ο Αστέρας Τρίπολης

Ιδανικότερη περίπτωση θα ήταν βέβαια αυτή του Χοακίν Κορέα που έπαιξε πολύ δυνατά στο μεταγραφικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ, αφού είναι ο πρωταρχικός στόχος του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος φέρεται να έχει κάνει δυνατό «ψηστήρι» στον ποδοσφαιριστή. Ο 29χρονος αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός έχοντας 114 ματς στην καριέρα του με 27 γκολ και 17 ασίστ. Η Ένωση ήθελε να πάρει δανεικό από την Ίντερ τον ποδοσφαιριστή, επιθυμία της ιταλικής ομάδας όμως είναι να τον πουλήσει.

Το συμβόλαιό του με τους Μιλανέζους είναι ιδιαίτερα τσουχτερό, καθώς αμείβεται με 4,5 εκατ.Ευρώ ετησίως συν τα μπόνους επίτευξης στόχων τα οποία ανεβάζουν τις απολαβές του στα 6,5 εκατ.Ευρώ τον χρόνο. Μαθαίνουμε όμως, ότι ο μάνατζέρ του προσπαθεί να τον σπρώξει στη Λάτσιο, η οποία όμως δεν τον έχει στα πλάνα της. Οπότε τίποτα δεν αποκλείεται για την ΑΕΚ στην υπόθεση, την οποία στις αρχές Ιουλίου φερόταν πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει χωρίς μάχη. Φημολογείται όμως πως η Ίντερ για να απαλλαχθεί από τα βάρη είναι διατεθειμένη να τον αφήσει ελεύθερο. Σε αυτήν την περίπτωση θα σπεύσουν σίγουρα ομάδες κυρίως απο την Αργεντινή που έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν τα «θέλω» του Κορέα. Φυσικά αν η ελληνική ομάδα κατάφερε να φέρει τον Κορέα στη Ελλάδα τότε θα αποτελέσει τη δεύτερη βόμβα της εποχής Ηλιόπουλου, μετά από αυτήν του Λαμέλα.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: