Στογιάκοβιτς για Ολυμπιακό – Φέρνει και τον… νέο Καλάθη ο Μπαρτζώκας! (Vid)


Στογιάκοβιτς για Ολυμπιακό – Φέρνει και τον… νέο Καλάθη ο Μπαρτζώκας! (Vid)


Διαφ.

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είχε κυκλοφορήσει το προηγούμενο διάστημα στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού, καθώς οι Πειραιώτες φαίνεται ότι ήθελαν να επαναφέρουν τον Τζορτζ Πάπας στο Λιμάνι – Κάτι που, αυτόματα, θα σήμαινε και το τέλος τού Μήτρου-Λονγκ από το ρόστερ. Παρόλα αυτά ο ομογενής γκαρντ θα παίξει μπάσκετ, τελικά, στο Περιστέρι, άρα δεν υπάρχει θέμα επιστροφής του στους Ερυθρόλευκους.

Το γεγονός ότι ο Πάπας δεν θα παίξει ξανά μπάσκετ στον Ολυμπιακό φέτος σημαίνει, απαραίτητα, ότι ο Μπαρτζώκας δεν θέλει να φέρει ένα ακόμα ελληνικό διαβατήριο στη θέση τού Μήτρου Λονγκ; Χωρίς να καίγεται κιόλας να διώξει τον Ναζ, αλλά αν υπάρξει μια περίπτωση με μεγαλύτερη προοπτική, γιατί να μην το δοκιμάσει; 

Πού μπορούν να βρεθούν τέτοιες περιπτώσεις; Εκεί που είχε βρει και τον Τζορτζ Πάπας ο Μπαρτζώκας, στην αγαπημένη του αγορά: Στην Αμερική! Που το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο και υπάρχει υλικό που θα μπορούσε αν έρθει, να “βγάλει” έναν παίκτη τύπου Μπράμος, Καλάθη, Κουφό.

Μια τέτοια, σούπερ λύση, είναι ο Αντρέι Στογιάκοβιτς για παράδειγμα, 19χρονος με ύψος 2.01 μ., παίζει για το Stanford Cardinal, με βρωμόχερο και δική του ιστορία στην Ελλάδα λόγω ονόματος – Είναι ο γιος του Πέτζα, πηγαίνει στα βήματα του πατέρα του, αλλά το κάνει απευθείας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

  Η υπόθεση Φοφανά και οι μεταγραφές της ΑΕΚ - "Αυτό δεν παίρνει κουβέντα..."

Ο Αντρέι μοιάζει στον πατέρα του τόσο εξωτερικά (σε κορμί και πρόσωπο!), αλλά και στο μπασκετικό στιλ και τη μηχανική του σουτ – Προφανώς και στο σκοράρισμα, καθώς είναι δεινός σκόρερ έξω από τη γραμμή του τριπόντου!  Εκτός από αυτά παίζει μεγάλο ρόλο και το ελληνικό διαβατήριο, αφού δεν θα πιάνει θέση ξένου, αλλά γράφουμε ξανά: Είναι πολύ δύσκολα να έρθει στην Ελλάδα για να παίξει μπάσκετ. Γιατί φαίνεται ότι το μέλλον του είναι στο ΝΒΑ. Παρόλα αυτά θα μπορούσε να είναι μια λύση με σούπερ προοπτική. Ακόμα κι αν είναι για να μείνει ένα-δύο χρόνια στην Ευρώπη.

Λουρίδας και Λιοτόπουλος για Ολυμπιακό

Άλλη περίπτωση είναι εκείνη του 17χρονου Τζακ Λουρίδα (γεννημένος το 2007), στο 1.93 μ., με πολύ καλή εκτέλεση από μέση και μακρινή απόσταση αλλά και με δημιουργία. Παίζει στο NE Revolt, μπασκετικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, και το στιλ του θυμίζει πολύ τον Νικ Καλάθη.

Άλλη περίπτωση; Ο Λευτέρης Λιοτόπουλος! Γεννημένος το 2006, διεθνής με τις μικρές εθνικές της Ελλάδας, κόμπο γκαρντ με καλά σκορ, που αποφάσισε να ενταχθεί στο Κολέγιο του St. John. Εκεί, φυσικά, η αθλητικότητα είναι πολύ διαφορετική από ο,τι είχε συναντήσει στην καριέρα του μέχρι στιγμής, αλλά έχει την ευκαιρία να μάθει το αμερικάνικο basketball και, μάλιστα, δίπλα σε έναν από τους καλύτερους δασκάλους: Τον Ρικ Πιτίνο. Δεν φαίνεται να έχει προτεραιότητα την επιστροφή στην Ευρώπη, αλλά αν ο Ολυμπιακός βρεθεί στην πόρτα ποιος μπορει να αποκλείσει τις θετικές εξελίξεις;

  "Ανταγωνιστική ξανά η Εθνική, πάμε Mundial και Euro! Έχει δίκιο ο Ιβάν"

Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: