Κίνηση για το μέλλον! Άφοβος φορ στην ΑΕΚ – Ομόσταυλος του Κωνσταντέλια


Κίνηση για το μέλλον! Άφοβος φορ στην ΑΕΚ – Ομόσταυλος του Κωνσταντέλια


Διαφ.

Το όνομα του πρώτου είχε κάνει γκελ στις μεγάλες ομάδες από το 2023 και τον περασμένο Ιούνιο μαθεύτηκε, ότι η ΑΕΚ κατάφερε να τον αποκτήσει ως μια κίνηση για το μέλλον. Ο λόγος για τον Βασίλη Κοντονίκο, ο οποίος ανακοινώθηκε από την Ένωση, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2026. Γεννήθηκε το 2005 στην Αγία Παρασκευή, έναν οικισμό που βρίσκεται προς τον Μαλιακό κόλπο έξι χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας. Ο μικρός ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα, πριν ενταχθεί στις Ακαδημίες της Λαμίας, μετά από δοκιμή, λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ξεχώριζε με το ταλέντο του, αν και έπαιζε με παιδιά της γενιάς του 2004, ένα χρόνο μεγαλύτερα δηλαδή. Σταδιακά νομιμοποιήθηκε στην Κ-19, με την οποία έκανε τη διαφορά, το σημαντικότερο όμως για έναν επιθετικό ήταν, ότι κατέγραφε αριθμούς (σ.σ. Έχει 64 συμμετοχές με 16 γκολ στο ανάλογο πρωτάθλημα). Το 2022 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα με τον Σάββα Παντελίδη να του δίνει τις πρώτες του συμμετοχές σε ματς Κυπελλου. Στα 17 του έκανε την πρώτη του συμμετοχή με τους επαγγελματίες σε προημιτελική φάση του θεσμού, στον αγώνα με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, ενώ έπαιξε και εναντίον του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά.

Με Λεωνίδα Βόκολο στον πάγκο, ο πιτσιρικάς πήρε χρόνο για 9′ λεπτά στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Super League και πήρε αρκετό χρόνο σε 7 παιχνίδια των πλέι οφ. Μάλιστα σκόραρε στην εκτός έδρας ήττα με τον Άρη.

  Αποθέωση από Ισπανία: «Ο Οσμάν ολοκλήρωσε την Dream Team του Παναθηναϊκού»

Ξεχώριζε στους μικρούς

Το Sportdog επικοινώνησε με τον Σάββα Παντελίδη, προκειμένου να αντλήσει περισσότερα στοιχεία για τον παίκτη. Ο πρώτος προπονητής που τον εμπιστεύτηκε ήταν λακωνικός αλλά ουσιαστικός στην περιγραφή του ποδοσφαιριστή. «Ήταν δύσκολη περίοδος για την ομάδα. Δεν ήταν εύκολο να εμπιστευτείς νεαρούς παίκτες όταν παλεύεις. Δεν είχαμε καλά αποτελέσματα και δεν μπορούσα να δώσω περισσότερο χρόνο σε παιδιά από τις Ακαδημίες», θυμάται ο Σάββας Παντελίδης μιλώντας στο Sportdog. «Ο Κοντονίκος ξεχώριζε από τους μικρούς. Έδειχνε καλά στοιχεία», προσθέτει ο έμπειρος προπονητής .

Άφοβος με ποδοσφαιρικό θράσος

Ποιά ήταν τα στοιχεία που διέκρινε ο κ. Παντελίδης; «Το σημαντικότερο πράγμα που έχει ο Κοντονίκος είναι, ότι δεν φοβάται. Δεν έχει κόμπλεξ. Το πρόβλημα με τα παιδιά από τις β’ ομαδες είναι να ξεπεράσουν το τρακ που τους διακατέχει, όταν ανέβουν στους επαγγελματίες. Είναι μαγκωμένοι. Αυτός έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Με το που θα τον δεις στο γήπεδο θα το καταλάβεις. Έχει καλές επαφές με τη μπάλα, βρίσκεται κοντά στο γκολ. Διαθέτει ποδοσφαιρικό θράσος. Επίσης δεν υστερεί σε ταχύτητα και σε τεχνική», απαντά ο προπονητής.

Πού πρέπει να βελτιωθεί για να μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο και να ανταποκριθεί στα δεδομένα της ΑΕΚ; «Θα πρέπει να αλλάξει ο σωματότυπος για να ανταπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο. Τα παιδιά των Ακαδημιών, προκειμένου να αντέξουν στην πίεση, πρέπει να αποκτήσουν παραπάνω δύναμη, η οποία είναι απαιτητική για να μπορέσουν να μπούνε στον ανταγωνισμό».

Ταχυδυναμικός και καλός με τη μπάλα στα πόδια

Τα λεγόμενα του Σάββα Παντελίδη επιβεβαιώνει με τις τοποθετήσεις του για τον παίκτη και ο Λεωνίδας Βόκολος. «Από την χρονιά στην πρεοτοιμασία τον ανέβασα αμέσως στην πρώτη ομάδα και περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να τον χρησιμοποιήσω. Έχει μια βάση πολύ καλή και καλά στοιχεία που πρέπει να δουλέψει. Θέλει πολλή δουλειά. Το γεγονός ότι πήγε στην ΑΕΚ είναι πολύ καλό για αυτόν. Το μέλλον του ανήκει», ήταν το πρώτο σχόλιο του πρώην προπονητή της Λαμίας, ο οποίος είχε μόνο θετικά να πει για τον χαρακτήρα του παίκτη. «Είναι σοβαρό παιδί, μετρημένο και πειθαρχημένο. Δεν είχα κανένα παράπονο και του εύχομαι μέσα από την ψυψή μου τα καλύτερα», σημειώνει ο Βόκολος.

Ποιά είναι τα στοιχεία που τον έπεισαν να τον ανεβάσει στην πρώτη ομάδα και να τον χρησιμοποιήσει; «Αγωνιστικά είναι ένα παιδί ταχυδυναμικό, καλός με τη μπάλα, του λείπουν όμως παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο. Στην ΑΕΚ θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Οι άνθρωποι της Ένωσης όμως ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν», απαντά ο κ. Βόκολος.

Όσον αφορά τις ελλείψεις που πρέπει να βελτιώσει ο 53χρονος τεχνικός, θεωρεί (όπως και ο Σάββας Παντελίδης παραπάνω) πως απαιτείται δουλειά στη δύναμη και στα πατήματα μέσα στο γήπεδο. «Είναι πιτσιρικάς και σε καλή ηλικία. Αν δουλέψει σωστά και έχει το μυαλό του, όπως το έχει μέχρι τώρα δεν νομίζω, ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα», αναφέρει. «Έχει το ποδοσφαιρικό θράσος, είναι ένα παιδί που φοβάται. Τον χρησιμοποίησα σε παιχνίδια υψηλού επιπεδου. Μπαίνει μέσα και κάνει αυτό που ποιστεύεο, ότι είναι το καλύτερο», καταλήγει ο Λεωνίδας Βόκολος μιλώντας στο Sportdog.

  Όταν ο Φουρνιέ σκόραρε buzzer beater νίκης με αντίπαλο τον Οσμάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κοντονίκος είναι διεθνής με την Κ-19 της Ελλάδας, με την οποία μετρά 10 συμμετοχές και 2 γκολ. Η αξία του στην ποδοσφαιρική αγορά εκτιμάται στις 150.000 Ευρώ. Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κοντονίκος είναι ομόσταυλος με το αστέρι του ΠΑΟΚ, τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο Λαμιώτης επιθετικός ανήκει στον ατζέντη Λεωνίδα Αθανασούλα.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: