“Δεν είναι αυτό το στιλ του ΠΑΟ, μπαλιές άλλων εποχών! Ισοδύναμος με Άγιαξ”

Αυτό δεν είναι το χαρακτηριστικό στυλ της ΠΑΕ, αλλά πρόκειται για μπαλιές που συνδέονται με άλλες εποχές! Είναι παρόμοιο με τον Άγιαξ.

Δεν είναι αυτό το στιλ του ΠΑΟ, μπαλιές άλλων εποχών! Ισοδύναμος με Άγιαξ


Διαφ.

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προκριματικών που δίνει η ομάδα τού Ντιέγκο Αλόνσο, αλλά είναι γεγονός ότι το ολλανδικό κλαμπ δεν τρόμαξε κιόλας τους Πράσινους.

Με αποτέλεσμα στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στη χώρα της τουλίπας, να είναι μεν δύσκολο για τον Παναθηναϊκό να πάρει την πρόκριση αλλά όχι ακατόρθωτο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Νίκο Καρούλια, παλαίμαχο άσο τού Παναθηναϊκού που τίμησε επί σειρά ετών την πράσινη φανέλα, προκειμένου να σχολιάσει το παιχνίδι αλλά και για να μας πει τι χρειάζεται να προσέξει το Τριφύλλι στο επόμενο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

height=544

Γιατί η ομάδα τού Ντιέγκο Αλόνσο πήρε μπρος στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά σύρθηκε στον ρυθμό που προσπάθησε (και κατάφερε) να επιβάλλει ο Άγιαξ, γεγονός που δείχνει ότι με παρόμοια εμφάνιση έχει ελπίδες για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στο Άμστερνταμ.

Για αυτό έκανε λάθη στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός – Τι άλλαξε στο δεύτερο μέρος – Ισοδύναμες ομάδες

Ο Παναθηναϊκός αιφνιδιάστηκε από τον Άγιαξ, που μπήκε από την αρχή δυναμικά πρεσάροντας και όχι όπως συνήθως οι ομάδες που περιμένουν να δουν πώς συμπεριφέρονται οι αντίπαλοι. Πρέσαρε ο Άγιαξ, ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να κάνει λάθη – Στα πρώτα λεπτά είχε φέρει δύο φορές σε δύσκολη κατάσταση στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ανέφερε αρχικά ο Ν. Καρούλιας και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

  Φτιάχνει τον κόσμο του ΠΑΟ ο Αταμάν: "Είστε έτοιμοι για το back to back;"

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα φαινόταν ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει σε αυτή την πίεση. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε αυτό, πίεσε στον χώρο τού κέντρου και κέρδιζε δεύτερες μπάλες (που στο πρώτο ημίχρονο δεν το έκανε καθόλου). Πίεσε, έκανε ευκαιρίες, τελείωσε το ματς με πολλές καθυστερήσεις, φάουλ από τους Ολλανδούς. αλλά πήραν αυτό που ήθελαν και ο Παναθηναϊκός καλείται τώρα να κερδίσει μέσα στο Άμστερνταμ. Με αποδοση ανάλογη του δευτέρου ημιχρόνου. δεν είχε διαφορά ο Άγιαξ, ισοδύναμοι είναι και το ίδιο θα δούμε και στο δεύτερο παιχνίδι.

Παρέσυρε τον Παναθηναϊκό ο Άγιαξ – Αυτό δεν μου άρεσε από το Τριφύλλι – Πουλούσαν την μπάλα

Ο Παναθηναϊκός μετά τις αλλαγές τού Αλόνσο όντως παρουσιάστηκε καλύτερος για ένα διάστημα στο δεύτερο μέρος.

Εκ των υστέρων μπορείς να πεις πολλά, αλλά σημασία έχει ότι κατέβασε την ομάδα όσο πιο σωστά μπορούσε. Για αυτό είναι οι αλλαγές, εξάλλου, για να δώσουν άλλη δυναμική στην ομάδα. Στο πρώτο 20λεπτο τού δεύτερου ημιχρόνου ήταν καλός, αλλά μετά τις αλλαγές έπεσε ο ρυθμός γιατί και ο Άγιαξ παρέσυρε τον Παναθηναϊκό στον δικό του ρυθμό, με τις διαρκείς διακοπές κ.λπ..

Τι δεν σας άρεσε από το χθεσινό παιχνίδι;

Δεν μου άρεσαν οι μεγάλες μπαλιές, άλλων εποχών, για να διεκδικήσουμε το γκολ. Δεν είναι αυτό το στιλ του Παναθηναϊκού, πολλές τέτοιες φάσεις λειτούργησαν ώστε να χαθεί η μπάλα από τα πόδια μας. Την κυκλοφορία τής μπάλας την κάνεις αφενός για να έχεις την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια σου, αφετέρου για να δημιουργήσεις χώρους και φάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Αν την έχεις στα πόδια σου αλλά την πουλάς με αυτή την κατάσταση, δεν κερδίζεις τίποτα.

Δύσκολη η θέση του προπονητή – Αυτό να προσέξει ο ΠΑΟ στην Ολλανδία – Ο καλύτερος παίκτης

Τι θα πρέπει να κάνει στη ρεβάνς ο Παναθηναϊκός;

  Ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι παίκτη πήρε ο Παναθηναϊκός

Είναι δύσκολη η θέση και του προπονητή και του Παναθηναϊκού, αν θα πρέπει να επιλέξει να πρεσάρει από νωρίς όπως έκανε ο Άγιαξ στην Αθήνα ή να παίξει πιο συντηρητικά. Από τη στιγμή που ψάχνει αποτέλεσμα θα πιέσει πιο μπροστά, γιατί είναι μεν πολύ καλοί οι παίκτες τού Άγιαξ αλλά είναι και νέα παιδιά, χωρίς εμπειρία. Αν πιεστούν θα κάνουν το λάθος. Αλλά για να γίνει το λάθος πρέπει να τους πιέσουμε μπροστά. Και να είμαστε κοντά, αυτό δεν καταλαβαίνουμε: Όταν πιέζεις οι αμυντικοί σου που δεν έχουν συμμετοχή στο παιχνίδι, πρέπει να είναι κοντά στους αντιπάλους για να ξανακερδίσεις την μπάλα – Αυτό πρέπει να το προσέξουν πολύ στην Ολλανδία. Όταν ζητάει την μπάλα ο εξτρέμ ή ο επιθετικός τους, πρέπει να είσαι πρώτος εσύ εκεί, έστω και με φάουλ.

Ποιους ξεχωρίσατε χθες;

Ο Ιωαννίδης δεν είναι έτοιμος αλλά ήταν καλό που μπήκε για να πάρει λεπτά στα πόδια του και να ξεκινήσει στην Ολλανδία. Και ο Τετέ δεν είναι ακόμα  στον ρυθμό που τον ξέρουμε από την Τουρκία. Αν αυτοί οι παίκτες είναι σε καλύτερη κατάσταση πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στον Άγιαξ. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η νευρικότητα του Γεντβάι, που έδιωχνε την μπάλα χωρίς πλάνο. Η μπάλα πρέπει να κυκλοφορεί καλύτερα, για αυτό και τα σέντερ μπακ και ο τερματοφύλακας ξεκινούν τις επιθετικές προσπάθειες των ομάδων από πίσω. Περιμένουμε περισσότερα και από τον Μπακασέτα, αλλά ο Αράο ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης: Έκοψε επιθέσεις, κατέβασε την μπάλα καλά. Περιμένουμε μια διαφορετική εικόνα στην Ολλανδία κι από τον Μαντσίνι και από τον Τζούρισιτς.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: